Beer Master

Beer Master

Käyttäjä, 22 fania

Parhaat kauhut

1

Cube - kuutio (1997)

Omaperäinen idea, ahdistava tunnelma, kelpo näyttelijät ja efektitkään eivät näyttäneet lainkaan vanhentuneilta. Erittäin jännittävä kauhuscifi ja on kyllä kulttimaineensa ansainnut.

Cube - kuutio rating 3,85

2

The Thing - "Se" jostakin (1982)

Yllätyin kuinka paljon tämä muistutti kolme vuotta aikaisemmin julkaistua Alien-leffaa. Eihän se tietenkään haitannut, kun verta oli todella paljon, ''Se'' oli toteutettu hyvin ja oli joka kerta erilainen kun ruudulla kauhua viljeli. Ei pelottanut yhtään.

The Thing - "Se" jostakin rating 4,19

3

Ring (2002)

Enemmänkin rikostrilleri kuin kauhuleffa, mutta on tunnelma kohdillaan. Jätetään kuitenkin puolikas tähti pelivaraa kun alkuperäistä japsiversiota en ole vielä nähnyt. Naomi Watts oli vakuuttava pääroolissa.

Ring rating 3,47

4

Linnut (1963)

Paljon parempi kuin Jaws.

Linnut rating 3,68

5

28 päivää myöhemmin (2002)

Hyvä zombileffa. Toki juoni oli aika kliseinen, mutta näyttelijät olivat hyviä ja leffan persoonallinen tyyli musiikkeineen onnistui pitämään mielenkiinnon yllä. Lopun "lähetätkö helikopterin" Suomi-viittaus oli mukava yllätys.

28 päivää myöhemmin rating 3,83

6

End of Days (1999)

Hieman typerähkö tuo juoni oli, kuitenkin hyvää vaihtelua jatkuvaan kostonkierteeseen. Mutta se on veri mikä tekee tästä niin erityisen. Ilman brutaalia toimintaa olisi tämä suunnilleen samalla tasolla kuin Nicolas Cagen Musta Noita.

End of Days rating 2,68

7

Väristyksiä (1990)

Hyvät näyttelijät ja mahtava tappajamato. Tietokonefektit loistivat poissaolollaan.

Väristyksiä rating 3,64

8

Kuolleiden aamunkoitto (2004)

Hyvä remake. Director's cut oli parempi.

Kuolleiden aamunkoitto rating 3,71

9

Shaun of the Dead (2004)

Harmi ettei Martin Freeman saanut yhtään vuorosanaa. Paras kohta oli se kun zombit pistivät Davidin sisuskalut parempaan poskeen. Todella hauska leffa mutta ei aivan yllä Hot Fuzzin tasolle.

Shaun of the Dead rating 3,93

10

Saw (2004)

Eihän tämä mikään kauhuleffa ollut vaan puhdas rikostrilleri, verta ja silpomista ei ollut lainkaan. Juonessa riitti käänteitä ja näyttelijät ylittivät itsensä, varsinkin loppupuolella oli kunnolla tunnetta pelissä. Viiden tähden viihdettä.

Saw rating 4,08

11

The Descent - Loukussa (2005)

Descent kuuluu harvalukuiseen oikeasti hyvien luolakauhujen joukkoon. Tappoja, verta ja suolenpätkiä oli runsain mitoin vaikka painottuivatkin leffan loppupuoliskolle. Hirviöt oli rumia positiivisessa mielessä eikä niitä pidetty teennäisesti pimennossa "mystisyyden" luomiseksi. Lisäksi näyttelijät osasi hommansa ja juonikin yllätti positiivisesti.

The Descent - Loukussa rating 3,63

12

Saw II (2005)

Kuuluu selvästi niihin laadukkaampiin kauhujatko-osiin. Juoni oli yllättävän samankaltainen ykkösen kanssa, mutta silti laadukas ja suurempi hahmojen määrä piti mielenkiinnon yllä loppuminuuteille asti. Kiva että Tobin Bellillä oli suurempi rooli.

Saw II rating 3,49

13

Hostel (2005)

Parempi kuin Saw, molemmista löytyy verta, hyvät näyttelijät ja hyytävä juoni, mutta Hostel tarjoaa kaupan päälle aimo annoksen tissejä. Ja iso plussa siitä että on valittu tapahtumapaikaksi jokin muu kuin puhkikulutettu amerikka.

Hostel rating 3,16

14

Snakes on a Plane (2006)

Parempi kuin Jaws joten on ehdottomasti kulttimaineensa ansainnut. Käärmeet oli tehty hyvin, ja vaikka konsepti oli älytön niin itse juoni oli suht realistinen. Samppa oli hyvä pääroolissa ja sivuosissa nähtiin myös elävät Barbie- ja Ken-nuket eli Elsa Pataky ja Taylor Kitsch.

Snakes on a Plane rating 2,64

15

Saw III (2006)

Hyvä jatko-osa. Leffa käytti runsaasti takaumia nivomaan aikaisemmat osat yhteen ja paljastamaan asioita sen naisen roolista palapelissä. Jossain vaiheessä tämä alkoi jo lievästi ärsyttää, mutta onneksi loppuratkaisu korjasi kaiken. Tobin Bell rokkasi.

Saw III rating 3,26

16

Slither (2006)

Hyvä kauhukomedia. Madot ja lonkerot oli tehty ällöttävän hienosti.

Slither rating 3,05

17

The Devil's Rejects (2005)

Parempi kuin ykkösosa. Suurin parannus oli ehdottomasti se että leffan edetessä murhaajaperheestä leivotaan eräänlaisia antisankareita, loppuratkaisua voisi jopa sanoa koskettavaksi.

The Devil's Rejects rating 3,45

18

Musta lammas (2007)

Mitä saadaan kun yhdistetään Wolfman, the Grey, tankillinen sisäelimiä ja muutetaan sudet lampaiksi? No tietenkin todella viihdyttävä eläinkauhuelokuva. Iso plussa myös siitä että tietokone-efektejä ei oltu käytetty yhtään.

Musta lammas rating 2,67

19

28 viikkoa myöhemmin (2007)

Ei yhtä hyvä kuin ykkönen ja Jeremy Rennerin kuolema tuntui aika turhalta. Mutta se kohtaus jossa helikopteri silppuaa lauman zombeja, jo pelkästään se ansaitsee neljä tähteä.

28 viikkoa myöhemmin rating 3,56

20

Saw IV (2007)

Törkeän viihdyttävä Saw. Juoni oli lähes yhtä hyvä kuin ykkösessä, mutta tähän oli saatu mukaan myös kunnon kidutuspornoa ja verta lensikin paljon. Ainoastaan loppuratkaisu ei aiheuttanut yhtä suurta yllätys-reaktiota.

Saw IV rating 3,11

21

1408 (2007)

Hyvä hotellikauhu, mielestäni parempi kuin Kubrickin Hohto (ja taidan olla melko yksin mielipiteeni kanssa). John Cusack hyvä pääroolissa. Director's cut oli parempi.

1408 rating 3,12

22

The Mist - Usva (2007)

Onneksi se fanaattinen saarnaajanainen sai surmansa, tässähän meinasi jo itsekin tulla hulluksi. Oli kyllä yksi surullisimmista loppuratkaisuista mitä olen nähnyt, todella koskettavalla musiikilla. Pieni miinus efektistä, eivät olleet huonoja mutta ei hyviäkään.

The Mist - Usva rating 3,50

23

Inside (2007)

Todella hyvä juoni, varsinkin kun ottaa huomioon että 99-prosenttia leffasta on pelkkää suolenpätkillä ja verellä lotraamista. Paras kohta oli se kun poliisin pää ammuttiin mansikkahilloksi. Epätavallinen loppuratkaisu nostaa pisteet vitoseen.

Inside rating 3,71

24

Väristyksiä 2 (1996)

Ei uskoisi direct-to-video tuotokseksi, sillä efektit olivat yhtä hyviä kuin ykkösessä. Juoni suht yksinkertainen mutta huumori kukki ja veri lensi. Ne "kana-graboidit" oli hassulla tavalla söpöjä.

Väristyksiä 2 rating 3,33

25

Saw V (2008)

Juoni onnistui yllättämään lopussa kuten aikaisemmissakin osissa, mutta muuten tarina vaikutti hieman pitkitetyltä. Alun heiluri oli komea mutta muut ansat oli yllättävän kilttejä.Tähän mennessä heikoin Saw mutta ei silti huono.

Saw V rating 3,04

26

The Midnight Meat Train (2008)

Hyvä kauhuleffa, paljon verta ja ilmiömäinen Vinnie Jones. Paras kohta oli se kun teurastaja kaivoi miehen silmämunat ulos. Ted Raimilla hyvä cameo.

The Midnight Meat Train rating 2,93

27

Trick 'r Treat (2008)

Todella viihdyttävä halloweenkauhuilu. Tarinat oli nivottu hyvin yhteen ja kaikki aiheuttivat sellaisen "mitä helvettiä juuri tapahtui" -fiiliksen mutta positiivisella tavalla. Brian Coxin osuus oli paras.

Trick 'r Treat rating 2,97

28

Saw VI (2009)

Jälleen yksi viihdyttävä Saw. Vakuutusyhtiö oli hyvä teema leffalle ja näyttelijät olivat hyviä. Juoni ehkä hieman laahasi paikallaan aikaisempiin osiin verrattuna, mutta jälleen kerran loppuratkaisu palkitsee katsojan ja jättää odottamaan seiskaa mielenkiinnolla.

Saw VI rating 3,19

29

The Wolfman (2010)

Ihmissusi oli tehty todella hyvin. Juoni nyt ei erikoinen ollut, mutta kuka nyt ei haluaisi nähdä Anthony Hopkinsin muuttuvan ihmissudeksi. Pieni miinus tulee siitä, että elokuva lähti hitaasti käyntiin.

The Wolfman rating 2,94

30

Aavelaiva Triangle (2009)

Kunnon mindfuck. Melissa George oli hyvä pääroolissa, laiva hyvin toteutettu ja leffa selkeästi kuvattu.

Aavelaiva Triangle rating 3,29

31

Saw VII 3D (2010)

Sarjan verisin leffa, verta ja suolenpätkiä oli vaikka muille jakaa ja siitähän minä tykkään. Se vain hieman hämmensi miten pieni rooli Tobin Bellillä oli tässä sarjan "päätösosassa".

Saw VII 3D rating 2,97

32

The Cabin in the Woods (2012)

Myönnetään, odotin tämän olevan vain yksi teinikauhu muiden joukossa. Kuitenkin heti alussa sain todeta olleeni väärässä. Aika paljon cgi ollakseen kauhuelokuva, mutta se oli onneksi korkealla tasolla. Loppuhuipennus oli kuin joltain toiselta planeetalta.Ruotsalaisiin ei voi luottaa.En voisi olla enempää samaa mieltä.

The Cabin in the Woods rating 3,14

33

The Collection (2012)

Tosi hyvä jatko-osa. Kauhusta oltiin siirrytty splatteriin mikä tulee ilmi heti alussa. Verta ja tappoja oli paljon. Hyvät näyttelijät Josh Stewart etunenässä. Oli myös hienoa että tässä ei oltu pimeässä.

The Collection rating 2,81

34

Kirottu (2013)

Yllätti sen verran positiivisesti että pakko antaa täydet viisi tähteä. Ei tuo genreen mitään uutta ja oli aavistuksen kliseinen, mutta en tästä mitään pettymyksen aiheitakaan löytänyt vaan juoni toimi ja näyttelijät olivat todella hyviä. Pidin eniten siitä että säikyttelyt eivät tuntuneet irrallisilta vaan olivat kaikki kytköksissä juoneen. Laadukas paketti.

Kirottu rating 3,54

35

Stitches (2012)

Ross Noble oli hyvä pelle ja tapot olivat mielikuvituksellisia ja todella verisiä. Huumorikin tehosi ainakin itseeni joten tylsää ei tullut. Erittäin viihdyttävä 80-minuuttinen.

Stitches rating 3,15

36

No One Lives (2012)

Leffan päähenkilöt oli kieltämättä aika kliseisiä ja dialogi oli fuckingfucketifuck-painotteista. Mutta Luke Evans oli kyllä badass ja piti juonen kiinnostavana ja loppuratkaisukin yllätti positiivisesti. Verta lensi mukavasti ja tietenkin America Olivon alastonkohtaus suihkussa tuo bonuspisteitä.

No One Lives rating 3,57

37

Horns (2013)

Leffan perusjuoni oli lopulta aika yksinkertainen ja lisäksi leffa ei ollut varsinaisesti tapahtumarikas. Siitä huolimatta tarina piti otteessaan, kiitos synkän huumorin ja Daniel Radcliffen joka oli täydellinen pääroolissa. Lopussa nähtiin myös pari todella brutaalia tappoa jotka nostaa tähdet neljään.

Horns rating 2,84

38

Clown (2014)

Hyvä pelleleffa. Lähti hyvin käyntiin, ja vaikka lopussa melkein lipsutaan säikyttelyn puolelle niin juoni pysyi hyvin kasassa. Andy Powers oli pääroolissa mahtava, jos kauhuleffoille olisi omat oscarit niin mies nappaisi pääpalkinnon helposti. Se itsemurhakohtaus oli paras.

Clown rating 2,90

39

Into the Grizzly Maze (2014)

Paljon parempi kuin yliarvostettu Jaws. Juoni nyt oli vähän väkinäinen mutta muuten toteutus oli mallikasta.

Into the Grizzly Maze rating 2,53

40

The Final Girls (2015)

Ei edes tuntunut parodialta sillä juoni oli todella omaperäinen ja toi aiheeseen freesin näkökulman. Huumori toimi alusta loppuun eivätkä teinit olleet mitään ärsyttäviä idiootteja.

The Final Girls rating 2,70

41

Circle (2015)

Cube-leffan innoittamana päätin tämän katsoa koska lähtökohta on samanlainen. Alku oli ehkä hieman hektinen ja dialogi tuntui paikoitellen hätiköidyltä, juoni olisi hyötynyt siitä jos "kilpailijoita" oltaisiin vähennetty ja aikaa kuolemien välillä pidennetty. Kokonaisuutena viihdyttävä ja loppuratkaisu meni juuri oikein päin.

Circle rating 2,71

42

The Shallows (2016)

Paljon parempi kuin Spiilbärin yliarvostettu Jaws.

The Shallows rating 2,87

43

Kirottu 2 (2016)

Jatkaa hyväksi todetulla linjalla. Haamujahtiin ei ryhdytty päistikkaa minkä ansiosta uhreista alkoi tosissaan välittämään. Ja hyvä juttu että itse haamu oli tyystin erilainen ja erittäin aggressiivinen. Ainoastaan loppuratkaisussa ei ollut enää samanlaista yllätysmomenttia kuin ekassa osassa mutta muuten oiva lisäys sarjaan.

Kirottu 2 rating 3,34

44

Se (2017)

Hyvät lapsinäyttelijät onnistuttu löytämään ja juonikin oli hyvä, ainoastaan loppuratkaisusta olisin tehnyt synkemmän. Bill Skarsgård oli hyvä pelle, hymy ja puhetyyli olivat oikeasti pelottavia. Odotan jatko-osaa mielenkiinnolla.

Se rating 3,40

45

Life (2017)

Ei tästä kyllä uutta Alienia tullut, sen verran kliseinen oli juoni mutta onneksi kesto oli hyvissä rajoissa. Näyttelijät ja efektit olivat kuitenkin parasta laatua ja monsterikin oli komea.

Life rating 3,23

46

Hereditary - Pahan perintö (2018)

Loppuratkaisu oli jos ei huono niin vähintäänkin mielenkiintoinen sanottaisiinko näin. Muuten erittäin laadukasta kauhudraamaa huikeilla näyttelijöillä, yllätyin täysin kuinka koskettava ja surullinen leffa lopulta oli.

Hereditary - Pahan perintö rating 3,47

47

Se: Toinen luku (2019)

Juoni olisi saanut olla syvällisempi tai sitten kestoa vähemmän, muuten ihan hyvä päätösosa. Aikuiset luuserit oli poimittu huolellisesti ja tykkäsin myös siitä että säikyttelyn sijaan tässä oli paljon hirviöitä.

Se: Toinen luku rating 3,09

48

Escape Room (2019)

Tuntui enemmänkin rikosleffalta kuin kauhulta, mitä korostaa myös pg13 ikäraja. Juonessa joissakin kohdissa oli menty helpoimman kautta mutta silti jännitin aina viime metreille asti. Budjettiin nähden pakohuoneet oli visuaalisesti komeita ja efektit hyviä.

Escape Room rating 2,74

49

The Hunt (2020)

Näyttävää veristä toimintaa ja satiiria siinä lomassa, ja vaikka osaa en ymmärtänytkään niin silti kokonaisuus tuntui jännittävältä. Jotkut hahmot olisivat tarvinneet enemmän ruutuaikaa motiivien parempaan läpikäymiseen.

The Hunt rating 3,25

50

The Platform (2019)

Hyvä idea ja toteutus, ainoastaan tuo katsojan tulkinnan varaan jätetty loppuratkaisu oli pieni pettymys. Onneksi sipsikulho tyhjeni jo alkupuolella sillä edetessä meininki muuttui todella äklöksi ja barbaariseksi mikä vei ruokahalut.

The Platform rating 3,18

51

Rattiraivo (2020)

Lyhyen kestonsa ajan mitä mainiointa viihdettä. Koko ajan ollaan liikkeessä mutta kuvaus on selkeää, komeita kolareita riittää ja Russell Crowen raivoamista katselisi mielellään pitempäänkin.

Rattiraivo rating 3,23

52

Army of the Dead (2021)

Paljon veristä toimintaa ja vielä selkeästi kuvattua. Se ja komea miljöö näyttivät että tuotantoarvot olivat moninkertaisesti korkeammalla kuin zombileffoissa keskimäärin. Edes tutut kliseet eivät tuntuneet haittaavan lainkaan. Ylipitkä my ass.

Army of the Dead rating 2,78