Omatekoiset elokuvat...

Foorumin päävalikkoonLegendaloota › Omatekoiset elokuvat...

Taikaviitta
Käyttäjä
26 viestiä

11.01.06 klo 08:38 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ainakin toi kaalikeittoa oli todella hyvä omatekoseksi elokuvaksi. Siinä oli hyvin toteutettu ne kauhu kohtaukset, kun siltä yheltä revittiin se pää irti. Elokuvassa oli hyvä juoni. +++++

(En ole vielä muita Ale:n elokuvia katsonut)

Ale
Käyttäjä
2246 viestiä

11.01.06 klo 12:33 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kaalikeittoa ei ole oma työni. Näyttelen siinä vain helvetin huonosti...

Mutta mukavaa, että ainakin tähän mennessä tullut kehuja. Ja Alehan se sexy strippari (sekä etsivä ja miljoona muuta hemmoa) oli.

Jope Pitkäviha
Käyttäjä
1755 viestiä

11.01.06 klo 20:16 - linkitä tähän kommenttiin: #

Voiko näitä omatekoisia elokuvia muuten arvostella Tykissä? :mrgreen:

Kevarimies
Käyttäjä
49 viestiä

12.01.06 klo 18:31 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kaksi elokuvaa on tultu tehtyy. Toinen lyhyt kauhukomedia tehtiin viime vuonna koulussa kuviksenryhmässä ja toinen viime kesänä vapaaehtoisesti kännykällä kuvaten. :D

Tolppanen
Käyttäjä
1460 viestiä

12.01.06 klo 21:04 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kevarimies kirjoitti:

Kaksi elokuvaa on tultu tehtyy. Toinen lyhyt kauhukomedia tehtiin viime vuonna koulussa kuviksenryhmässä ja toinen viime kesänä vapaaehtoisesti kännykällä kuvaten. :D

Niimpä niimpä... Ja vielä minun kännykälläni, Nokia 6630:lla! :lol: Kuva on aivan kauhea, äänen laatu surkea... Joo. :wink:

Mutta tuo, mikä me tehtiin viime vuonna koulussa, niin on sitten ihan oikealla videokameralla kuvattu ja puvustus ja kaikki on vähän paremmalla tasolla. Harmi vaan, että siitä tuli niin lyhyt, vain n. 5 minuuttia. Ja se on meillä VHS:llä, eli ei koneella. :?

Aleksanteri
Käyttäjä
229 viestiä

13.01.06 klo 21:19 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kylläpäs taas Tykissä tunteet kuumenevat. Nyt on jo niin pitkä riita kyseessä, että sitä ei saa lakkaamaan syyttelyillä tai pilkkaamisella, tarvitaan naurettavan pitkä ja hermojaraastavan sovitteleva lopetusviesti. Kokeilen onneani.

Minä teorioisin näin, että tämä riita on kasvanut näin suuriin mittasuhteisiin ikään kuin varkain. Jos joku sanoo jotain loukkaavaa julkisesti, sitä ei voi selvittää yksityisviestein, sillä koko Tykin väki ei saa tietää siitä, miten väärät näkemykset oikaistaan. Siksi on tehtävä koko kansan nähtäväksi julkaistava vastaus. Seuraukset ovat nähtävissä yllä. En nyt halua edustaa koko foorumin mielipidettä, mutta veikkaisin, ettei ketään oikeasti kiinnosta, mistä tässäkin riidassa on kyse. Minä en lukenut puoliakaan noista ylläolevista viesteistä, joten en ole saanut vääriä käsityksiä kenenkään julkisesta/yksityisestä imagosta. Siksi olisikin suositeltavaa, että nämä erimielisyydet siirrettäisiin tosielämään tai sitten juuri yksityisviesteihin. Ideaalitapauksessa tämän viestin jälkeen kukaan ei enää mainitsisi koko hommasta mitään, jotta uusien konfliktien syntyminen vältettäisiin. Kenties joku hetken aikaa tuntee kytevää vihaa siitä, miten se ja se pilasi silloin kauniin foorumimme turhalla spämmäilyllä, mutta anteeksiantaminen kuuluu länsimaisiin hyveisiin, joita lähes jokainen väittää noudattavansa. Mikäli jotain siis tapaus vielä jää kaivelemaan (juuri siis siten, että muistellaan osapuolia pahoina Internet-trolleina), hän on tekopyhä riidankylväjä, eikä hänen mielipiteillään edes pitäisi olla väliä.

Pyydän nyt vielä anteeksi, jos jotain häiritsee se, että yritän leikkiä supersankaria ja/tai foorumipoliisia, mutta kyllä tällainen syytös/vihakierre, johon muutkin hyppäävät mukaan, onnistuu ärsyttämään minua ihan henkilökohtaisella tasolla. Mitään hyvää siitä ei tule seuraamaan, joten pikainen unohtaminen rauhanomaisissa merkeissä on ainoa toimiva vaihtoehto, vaikka monet varmasti mielellään kaivaisivat sotakirveet esille. Teen tämän viestin siis siksi, että se voisi toimia neutraalina päätöksenä riidalle, jotta kukaan ei loppujen lopuksi tuntisi jäävänsä alakynteen (ketäänhän ei siis kiinnostanut tuo aiempi riita, joten kukaan ei tiedä sen tuloksesta, muistattehan). Pian luultavasti joku moderaattori tulee siivoamaan tätäkin topikkia yrmeiden haukkujen kera, joten jatkaminen olisi senkin takia turhaa.

Saattaa olla, ettei tämä toimi, ja fleimaus sen kuin jatkuu. Muistelen kuitenkin jälkeenpäin sitä, kuinka minä yritin. Näin voin ajatella olevani ainakin sata miljoonaa kertaa muita parempi ihminen.

Eli siis lyhyesti: kamaan hei jätkät!

Cuomi
Tähtääjä
2684 viestiä

15.01.06 klo 19:53 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ale kirjoitti:

Huh, viimein jo vuosia työstetyt "loisto"-pätkämme ovat finfilmsillä.
Eli Kaalikeittoa http://finfilms.net/downl...hp?download=1&videoid=179
Ankaraa oikeutta http://finfilms.net/download.php?videoid=173
sekä tuorein jo päivän pulinat-topikissa mainostettu Kuoleman joulukuu http://finfilms.net/downl...hp?download=1&videoid=168

Jos ei ole sivustolle rekisteröitynyt niin kommenttia otettaisiin mieluusti vastaan. Ankaran oikeuden ensimmäinen puoliväli ei oikein laadulla päätä huimaa, mutta kyseessä onkin kyllä jo jotain pari vuotta vanha filmi.

Nyt tuli alkajaisiksi ainakin katsottua tuo Ankaraa Oikeutta. Paikoittain hieman häiritsi tuo kameratyöskentely ja dialogikohtauksissa liiallinen 'pätkiminen'. Mutta itsekin leffoja rustaavana tiedän miten haastavaa se osaa joskus olla joten ymmärrän kyllä. Goret oli suhteellisen onnistuneita, pari roiskahdusta tosin oli vähän kömpelöjä. Mutta esim, se ruohonleikkuri oli toteutettu erittäin mallikkaasti, samoin jotkut käsikähmät joidenka odottaisi ensimmäisenä menevän pieleen.
Juu, loppua kohden tuli tietty parannusta ja kokonaisuus oli ihan viihdyttävä ja hauska(siinä keinukohdassa nauroin ääneen pari minuuttia) ajoittaisella Seagalmaisuudella höystetty aivot narikkaan pätkä.

mokoma
Käyttäjä
850 viestiä

17.01.06 klo 21:00 - linkitä tähän kommenttiin: #

Joo meillä oli koulussa äikässä väittely kurssi (*kröhöm*).

Meidän The Job leffa alkaa jo valmistua. Varmaan saadaan kuvattua loppuun tällä viikolla.

Arsi T. Elokolikko
Ylläpitäjä
3248 viestiä

17.01.06 klo 21:03 - linkitä tähän kommenttiin: #

SpaceCadet1 kirjoitti:

Jösses, tämä topikki kaipaisi hieman pölynimurointia moderaattorien osalta (this message included) :)

Olin aikeissa alkaa imuroimaan lattioita, mutta siivoustarve taitaa olla täällä vieläkin suurempi.
Kaksi sivua määpäs-juupas-eipäs-saapas-väittelyä eikä sanaakaan itse aiheesta. Ja sama osasto vieläpä asialla... :evil:

EDIT: jätin tuon Aleksanterin viestin tuohon, että jos ja kun taas kuumenee, niin ei muuta kuin sinne lukemaan ja rauhoittumaan. :D

Nau päk to te aiheeseen.

Itse en ole omia leffoja tehnyt. Näistä tykkiläisten teoksistakin olen nähnyt vain ji:n ja Pingun teokset. Kommentit löytynevätkin muualta, paitsi, että en muista olenko kehunut sittenkään Pingun Canvasia... Sopivan omaperäistä menoa unohtamatta Clint Mansell -soundintynkää ja Donnie Darkon mieleen tuovaa maskia. *thumbs up*
Josko tässä kerkeisi muitakin tsekkailemaan...

mokoma
Käyttäjä
850 viestiä

22.01.06 klo 16:57 - linkitä tähän kommenttiin: #

mokoma kirjoitti:

Joo kohta tuo itse ohjaamani ja käsikirjoittamani (ja tuottamani vaikka budjetti ei ollut järin huikea :lol:) lyhyt pätkä/leffa (?) The Job, josta mm. Jope Pitkäviha ja Tolppanen ovat jo saaneet esimakua (näkemällä alkukohtauksen).
En varmaan valitettavasti pistä minnekkään nettiin jakoon mutta luultavimmin tästä on tulossa ATH productionsin laadukkain (kokeilu/harjoittelu)pätkä:roll: 8).

Ja nyt, vihdoin ja viimein, se on valmis !!!!
Monien "fanien" odotus on vihdoin palkittu.

Ale
Käyttäjä
2246 viestiä

15.02.06 klo 18:56 - linkitä tähän kommenttiin: #

"KUOLEMAN JOULUKUU räjäytti tajuntasi, ja nyt sinulla on tilaisuus nähdä mistä kaikki alkoi!"
Eli Kuoleman helmikuu on nyt viimein levityksessä finfilmsillä. Helmikuu oli ensimmäinen valmiiksi saatu leffamme, mutta kohtalaista settiä siitä huolimatta.
http://finfilms.net/downl...hp?download=1&videoid=202

Pingutyyppi
Ylläpitäjä
1003 viestiä

27.06.06 klo 19:55 - linkitä tähän kommenttiin: #

Paikallisen leffaklubimme tuotos Opintiellä [pixoff.net] on pitkällisen odottelun jälkeen ilmestynyt Pixoffissa.

...kieli poskessa tehty dogmasplatterdraamakomedia opinnoista, isästä ja pojasta. Keskeisenä teemana on pitkä matematiikka, tuo Belsebubin työväline, joka raunioittaa lukiolaisten sielunmaisemaa pysyvästi.

Leffaa ideoitiin jo pari vuotta sitten, mutta varsinainen työrupeama oli loka-joulukuussa 2005, milloin nyt vapaa-aikaa sattui olemaan. Tuotannossa mukana yhden kameran kengännauhabudjetti, kotikone + monta ystävällistä sielua :) Jälkeenpäin ajatellen jälkiäänitykset ovat aikasen ahterista ja pixoffin enkoodaus on ilmeisesti tummentanut kuvaa häiritsevänkin paljon. Kommentteja olisi silti mielekäs kuulla tykkiläistenkin suusta, sillä suurella sydämellä tätä tehtiin ^^

(Niin, ja meikäläinen vetäisee Shyamalanit lääkärin roolissa.)

Juhani Sementti

28.06.06 klo 16:14 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mä pidin siitä eräässä mielessä. Taustamusiikki oli juuri sopivan apea, eikä niin kirkuvan peittävä kuin Amores Perrosin hiljaisissa kohdissa, isän näyttelijä(Lukiossa on houkutuksia: Naisia ja viinaa ja huumeita! :lol: ) taas näytti lähinnä siltä Kummelin säämieshahmolta. Tiedättehän? "Vettä tulee kuin Esterin perseestä!" mutta loppua mennen kehittyy tyrmistyttävän ahdistavaksi, että on kiitollinen omista vanhemmistaan. Arton näyttelijä oli välistäkin hiukan kankea ja dialogissa pilkahdellut kirjakieli särähteli korvissa, mutta luontevan puheen kirjoittaminen onkin vaikeaa.

JA SITTEN SPOILEREITA

Isän jalan sahaus oli yllättävä ratkaisu, kun varmasti jokainen odottaa päätä tai koko ruumiin pilkkomista. Toteuttamisen kannalta helpoin ratkaisu?

The Wolf
Tähtääjä
2949 viestiä

28.06.06 klo 17:02 - linkitä tähän kommenttiin: #

Opintiellä oli hyvä, joskin näyttelytyö ei sitä ollut, paitsi lääkärismies :D . Dialogi oli paikoin varsin hupaisaa "Väärin! Opiskele, saatana!". Mä pidin. Kuvaus oli onnistunut, kuin myös käsikirjoitus. Mutta näyttelytyön heikkous vaivasi, tosin se on melko ymmärretävää, ettei mitään marlonbrandoja saada mukaan tälläiseen amatööriteokseen. GoodFellas-tyyliset remmillä hakkaamiset olivat hienot.
***½ + puolikas tsemppipiste.

Ale
Käyttäjä
2246 viestiä

28.06.06 klo 17:06 - linkitä tähän kommenttiin: #

Hurmeen tahrimaa mustaa huumoria. Ale tykkää! Vikistään nyt ensin teknisistä seikoista eli jalusta käyttöön jos kamera ei pysy kädessä. Focuskin sekoili monesti ja kuvakerrontaa olisi saanut miettiä enemmän. Varsinkin alkupuolella leikkaukset ja kuva tökkivät välistä turhankin rajusti. Oliko tämä muuten kameran mikillä äänitetty sillä siltä se kuulosti? Isän äänet menivät reilusti yli ja Arton jäivät ali.

Mutta teennäisiä kotimaisia amatööri-draamoja nähneenä olin erittäin iloinen huomatessani, että tämän draamailut eivät aiheuttaneet tuskastuneisuutta. Vaikka pituutta riitti ja tiivistämisen varaa olisi hieman ollutkin niin hyvin jaksoi katsoa loppuun. Fatsin näyttelijä oli kyllä loistava. Tälläinen ankeamielinen huumori ja skitsahtaneisuus on mieleeni.

Splatteriahan tämä ei ole missään tapauksessa. Mutta veriefektit toimivat hyvin ja hurmeiset vyöllä hakkaamiset olivat aika inhottavia toisin kuin voisi luulla. Sahaamisen näyttämättä jättäminen toimi tällä tavalla loistavasti, koska välileikkaukset ja tilanteen paljastuminen oli niin hyvin hoidettu.

Raato-A
Tykittäjä
5294 viestiä

28.06.06 klo 19:22 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jeah, Opintiellähän potkii ja kovaa. Muistan, että aikanaan luin kässärin, ja ahdistuin kovastikin, mutta lopputulos ei nyt suoranaisesti ollut ihan yhtä karu. Kaikenkaikkiaan hyvä amatööripläjäys silti, isän näyttelijälle tosiaan pisteet. Upea parta.

"Jätkä on kirahvi!"

Arsi T. Elokolikko
Ylläpitäjä
3248 viestiä

28.06.06 klo 19:35 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ale kirjoitti:


veriefektit toimivat hyvin ja hurmeiset vyöllä hakkaamiset olivat aika inhottavia toisin kuin voisi luulla. Sahaamisen näyttämättä jättäminen toimi tällä tavalla loistavasti, koska välileikkaukset ja tilanteen paljastuminen oli niin hyvin hoidettu.

Heh, taisin kutsua itse veriefektejä Pingulle "Ale-efekteiksi" tiedettyäni jo aika tarkalleen mieltymyksesi roiskuvahkoon menoon - niin huumorillisesti kuin muutenkin

Itsekin olen tainnut nähdä kässäristä pätkiä (vai enemmän, en mä muista) etukäteen, joten tiesin mitä tuleman pitää. Tietenkin aika julma käyttää niinkin ihanaista aihetta kuin pitkää matematiikkaa osana tällaista tarinaa. :)
Kokonaisuutena teos on hyvä, ihan coveroidusta themestä alkaen, mutta äänityksessä on eniten parantamisen varaa. Myös tarinan pienet tahattomat ja perinteiset (Pingu ei ole lukenut siis ko. teosta) linkit mm. Stephen Kingin Raivoon on huomioitava. :)

Isä-hahmolla on kaikista parhaat ja komediallisimmat replat, joten se senkin takia hallitsee stooria. Kauan siinä meni, että tuotos saatiin ns. kansan katsottavaksi, mutta that's the way to go.

crazi
Käyttäjä
793 viestiä

28.06.06 klo 20:26 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kerrassaan mainio. Mutta mihin jäivät kamerakikkailut? :)

Yksi hemmetin hauska juttu:
Kun äiti rupeaa pillittämään, isä ei menekään lohduttamaan tätä tai edes sano: "Katso ny mitä sait aikaan" tai muutakaan vastaavaa vaan seisoo paikoillaan ja sanoo: "Niin, ne opiskelutkin." Sai kyllä hiukan nauraa.

Ja yksi pettymys:
Tytön hylkäys jäi hiukka etäiseksi. Joku, jossa tytöllä olisi ollut poikaystävä, olisi ehkä ollut mainiompi.

Verikin oli hienoa, mistäs teitte?

Scarface
Tykittäjä
2431 viestiä

28.06.06 klo 21:13 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kyllä pidin minäkin Opintiestä. Isän ja lääkärinnäyttelijät loistavia, muut taas hiukan kankeita. Ja remmin kanssa rouhtominen oli oikeasti aika ikävää. Ikävämpää kuin luulisi kun on amatöörifilmi kyseessä.

Pingutyyppi
Ylläpitäjä
1003 viestiä

28.06.06 klo 21:26 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kiitosta kaikille! Leffa on saanut pixoffin tilastojen mukaan nyt jo n. 250 katsojaa, ja palaute on ollut asiallista kaikin puolin. Hienoa tietää, että peräkylienkin findiet jaksavat kiinnostaa joitakin :)

Kommentointia kuvauskritiikkiin: jalustaa käytettiin vain parissa kohtaa, koska ajatuksena oli alunperin luoda "karskia draamaa dokumentaarisella otteella" - jälkeenpäin ajateltuna ratkaisu ei toiminut, sillä heiveröiset kotikamerat tärisevät käsivarakäytössä turhan herkästi. Valotus, tiukahko aikataulu ja ahtaat kuvauspaikat näkyivät ajattelemattomina ratkaisuina kuvaustilanteissa, jonka kostautuminen huomattiin vasta leikkausvaiheessa, jolloin oli jo liian myöhäistä. Kolmisen ottoa yhtä kohtausta varten riitti harvoin, sillä kuvakulmien luonnollinen rytmittäminen ja jatkuvuusongelmat yllättivät hankaluudellaan. Olisimme halunneet myös ulkoisen mikin, mutta jouduimme turvautumaan kameran omaan; äänet ovat usein epätasaisia, ulkokuvaukset ja kauppakohtaukset jouduttiin jälkiäänittämään, ja jälki puuroutui. Noh, virheistään oppii - toivottavasti :D

Johannan hahmo lisättiin käsikirjoitukseen viime hetkellä, koska tuntui siltä että Arto tarvitsee tarinaansa jonkun ymmärtävän ulkopuolisen. Ottaen huomioon useiden kommentit leffan pitkällisyydestä hahmon olisi toisaalta voinut uhrata leikkausvaiheessa elokuvan tahdituksen vuoksi. Damn, kovalla työllä tehtyä matskua vaan rakastaa liian paljon ;)

Jalan leikkaaminen oli tosiaan teknisesti ottaen "helpoin" ratkaisu. Käsikirjoitusvaiheessa tykästyttiin myös ajatuksen mielipuolisuuteen ^^ Mitä vereen tulee, lantrattiin lehmänverta veteen. Tokassa pahoinpitelykohdassa verta roiskui kaverin kodinhoitohuoneen ovelle asti, jossa on vieläkin muikea tahra ;D Verta oli alunperin tarkoitus olla jopa reippaasti enemmän, etenkin ulkoruoskintakohtauksessa, mutta viime kädessä päätettiin hieman löysätä splatter-vaikutteita.

Kokonaisuuteen olen kauneusvirheistä huolimatta melkoisen tyytyväinen. Käsiksen visio saatiin toteutettua kuten haluttiin ja tekoprosessissa oppi yllättävän paljon. Lisäksi leffan tekeminen oli kiireestä huolimatta äärimmäisen hauskaa, mikä toivottavasti välittyy lopputuloksessa. Ja tärkeä viesti on toivon mukaan mennyt leffan nähneille perille - pitkä matikka on perkeleestä :shock:

Keskustelut