9TH ANNUAL LEFFATYKKI AWARDS 2019

Foorumin päävalikkoonLegendaloota › 9TH ANNUAL LEFFATYKKI AWARDS 2019

Uytp7
Tähtääjä
40 viestiä

06.01.20 klo 20:37 - linkitä tähän kommenttiin: #

Vuosi ynnä vuosikymmen vaihtui (sanoivat kerettiläiset mitä hyvänsä), mikä tarkoittaa, että on tullut aika harrastaa retrospektiivistä analyysiä leffatykin tapaan viime vuoden tapahtumista. Tyyli on vapaa eikä suinkaan edes pakollinen, ketjussa saa haukahtaa mitä tahansa sanataidetta, vaikkei asiaa olisikaan erityisen paljon. Kun kerran vuodessa pääsee jakamaan ruusuja sekä kenties vähän risujakin, on syytä ääntään käyttää tahi vaieta jälleen seuraavaksi kahdeksitoista kuukaudeksi.

Alla muistelua helpottamaan tapahtumassa alusta asti mukana kulkenut perusrunko, johon voi turvautua palkinnonjaossaan. Oikein hyvää alkanutta vuotta leffatykkiläisille, olkoon tulevakin vuosikymmen täynnä mahtavia elokuvaelämyksiä sekä onnellisia loppuja!

Paras arvostelu (elokuva):
Paras arvostelu (tv-sarja):
Paras topic:
Vuoden postaaja:
Vuoden moderaattori:
Vuoden ylläpitäjä:
Vuoden ostaja:
Vuoden yllättäjä:
Hauskin käyttäjä:
Ärsyttävin käyttäjä:
Paras profiilikuva:
Paras käyttäjänimi:
Vuoden leffaelämys:
Vuoden leffapettymys:

Brutus
Käyttäjä
1282 viestiä

09.01.20 klo 15:32 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ludil
Käyttäjä
50 viestiä

09.01.20 klo 23:08 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kiitos maininnasta Brutus! Voisinkin tässä samalla perinteisesti lausahtaa sanan jos toisenkin leffavuodesta 2019.

Kun vilkaisin viime vuoden leffa- ja sarjapisteytyksiäni, nielaisin. Noinko harvoin olen treffaillut leffojen kanssa?! Stressaava opiskeluelämä on kaikkine pänttäämisineen pitänyt tiukassa otteessaan, mikä on ollut elokuvien ja sarjojen autuaanraukean katselutaipaleen kannalta harmillista. Toivon että saan opintoni päätettyä tänä vuonna, jotta saisin seuraaville vuosille hyvää aikaa elokuvien ihmeelliselle maailmalle, mikä olisi erittäin jees. Viimekin vuonna oli aikomuksena väsätä arvosteluja, mutta ne jäivät keskeneräisiksi arvostelunaloituksiksi, joten katsoo nyt jos ne saisi tänä vuonna valmiiksi...ja jos saisi katsottua tänä vuonna niitä leffoja, jotka piti katsoa viime vuonna...

= Leffavuoteni 2019 oli siis tiivistettynä MÖH. Kuitenkin, vaikka oma tykkiääneni on ollut toisinaan hiljainen, on ollut mukavaa seurata muiden pisteytyksiä, kommentteja ja arvosteluja, joten kiitos siitä kaikille vähänkin aktiivisimmille tykkiläisille!

Kuten edeltävinäkin vuosina, tykissä oli oivallisia arvosteluja pitkin vuotta. Olen ehkä jossain yhteydessä maininnutkin tai sitten en, mutta pidän tykin arvosteluissa ja kommenteissa niiden tinkimättömästä asenteesta. Useimmat arvostelut ja kommentit heijastavat ihmisten rehtejä mielipiteitä, jota en arvona väheksy lainkaan – päinvastoin, perustellut mielipiteet ja mielellään omintakeiset sellaiset ovat aina kiinnostavia.

Vuoden elokuva-arvosteluksi julistan tällä kertaa TatiTeThirdin ”Fast & Furious: Hobbs & Shaw:nin”. En ole kyseistä leffaa nähnyt saati elokuvasarjaa, mutta mitäpä pienistä; sain arvostelua lukiessa mainion kuvan siitä, millaisesta leffasta on kyse. Ja tästä arvostelussa diggaankin: Sitä lukiessa kuvittelin itseni ikään kuin samalle sohvalle samaa leffaa katsomaan ja todennäköisesti samoja yksityiskohtia kommentoimaan. Arvostelussa kiteytyy kivasti ajatukset kesäleffan sielusta.

Vuoden sarja-arvosteluksi nostan Brutuksen ”Aggressive Retsukot” sillä perusteella, että nämä katsoin minäkin ja tästä tykkäsin minäkin, heh. Molempien kausien arvostelussa on hyvää ja sujuvaa analysointia sarjan olennaisimmista piirteistä ja siitä, miten sarjan elementit toimivat keskenään. Kaikin puolin arvostelut ovat näppärästi ja ytimekkäästi laaditut. Mutta Retsukojen lisäksi haluan mainita myös Leffa Timpan arvostelun ”Game of Thronesin” viimeisestä kaudesta. Tykkäsin tästä, koska pidän siitä kuinka arvostelut herättävät lukijassa tuttuja mielikuvia. Sarjan arvio toi mieleeni juttutuokioni erään kaverini kanssa, joissa pohdimme samoja asioita kuin arvostelija. GoTin kohdalla mielikuva on hyvä, koska tämä sarja on niitä sarjoja, joista on nimenomaan hauska jutella ja lukea ennen kaikkea päällimmäisistä tuntemuksista.

Paras topic...No nämä LEFFATYKKI AWARDSIT tietenkin tykkään ma.

Vuoden postaajiksi pääsevät IsoVauva ja Titan90. IsoVauvalla on oivallinen ja toisinaan kivan kepeäkin tyyli, joka ilmenee kommenteista, jotka pureutuvat mukavasti katselukokemuksen olennaisiin. Titan90 omaa puolestaan kiinnostavan elokuvamaun ja osaa kirjoittaa kommenttinsa kuin kunnon ja katsomaansa perehtynyt harrastaja ikään.

Hauskimman käyttäjän kohdalla sanon, että Uytp7:n tekstit ovat mielestäni edelleenkin rapsakoita ja erottuvat edukseen, joten nostan olematonta hattuani hänelle tänäkin vuonna.

Vuoden leffaelämyksen kohdalla täytyy vähän valitella sitä, etten onnistunut löytämään leffaa, jolle olisin ne viisi tähteä nakannut ja pitänyt loistavana; leffaa, jota olisin hehkuttanut mielelläni…mutta M. Night Shyamalanin ”Glass” näytti jättäneen positiivisimmat tuntemukset koko vuonna, joten sanon nyt sen. Tässä leffassa tykkäsin siitä, että teatterielämys maittoi niin että se tuntui koko rahan arvoiselta: Trilogian päätösosa, idea ja juonen päätön kikkailu ovat kuitenkin niin lähellä erästä keskeneräistä raskaan harrastelijapohjaista kirjakyhäelmääni, että jos joskus törmään johonkin sellaiseen, jota voisin pitää sen hengenheimolaisena, kuinka voisinkaan olla ihastumatta?

Toisaalta koko vuoden kohahduttavin elokuvaelämys oli oikeasti ikivihreän kammottava ”Vaippahousut vauhdissa”, mutta ei MITENKÄÄN suositeltavassa mielessä.

Vuoden elokuvapettymyksen ehdokkaiksi olisi monikin katsomani leffa, mutta useimpien kohdalla oli ongelmana se, että jos osasin leffaa katsellessani arvatakin sen olevan plööh, en pettynyt. Siispä suurimmaksi pettymykseksi päätyy (tähän kohtaan jännittävää puhallinsoitinfanfaarimusiikkia) monien katsomieni Tarhaporon Uunojen osa 17, ”Uuno Turhapuron poika”. Turhapurosaagasta löytyy ammennettavaa moneen lähtöön, niin hyvään kuin pahaankin, mutta ”Turhapuron poika” jäi erityisesti mieleen häpeällisen viitsimättömänä, tympeänä ja latteana leffana. Useinhan pitkäksi venähtäneet saagat tuppaavat väsähtämään ennemmin tai myöhemmin, mutta vaikka jo seitsemättätoista osaa rasvattaisiin edelleen juu vaan pyörimään, laadusta voisi pitää sen verran kiinni, että lopputulos kiinnostaisi edes jotakuta.

Mutta se näistä turinoistani, hauskaa vuotta 2020! Pidetään meininki hyvänä!

Brutus
Käyttäjä
1282 viestiä

09.01.20 klo 23:50 - linkitä tähän kommenttiin: #

Masu
Käyttäjä
81 viestiä

10.01.20 klo 03:01 - linkitä tähän kommenttiin: #

Paras arvostelu (elokuva): Raato-A:n Midway-arvostelu tulee ensimmäisenä mieleen ihan vain jo asenteensa puolesta, mutta myös Brutuksen Klaus-arvostelu oli onnistunut. Jälkimmäisen halusin ehdottomasti katsastaa lukemani perusteella. En osaa kuitenkaan valita näiden kahden väliltä. Nuo Brutuksen hehkuttamat JustinHenryFanin kaksi arvostelua viime vuodelta ovat kyllä myös oikeasti hyviä nyt kun kävi viiveellä lukaisemassa.

Paras arvostelu (tv-sarja): Katmand0rin The Umbrella Academy-arvostelu oli minulle henkilökohtaisesti suosikki, koska halusin katsastaa sarjan ensimmäisen tuotantokauden heti Netflixistä lukemani perusteella. Vaikka mielipiteemme eivät täysin kohdanneet tai syyllistyin itse liialliseen kyynisyyteen vielä Game Of Thronesin päätöksestä katkeroituneena niin katselu ei silti kaduttanut.

Paras topic: Vaikka itse en juuri mitään foorumille kirjoitellut niin "Leffakliseet"-palsta oli ehdottomasti viihdyttävintä luettavaa viime vuodelta. Kiitos kaikille siellä puolella aktiivisesti kirjottaneille. Hyvänä kakkosena tulisi varmaan myös "Minkä pelin pääsit viimeksi läpi?" kun itsekin vähän enempi juuri videopeleihin käyttänyt aikaa viime vuonna.

Vuoden postaaja: Jos tarkoitetaan arvosteluja ja kommentteja niin Brutus, Jurpo, Uytp7, Nosfecoff, Titan90 ja IsoVauva varmaan viime vuoden osalta -- määrällisesti he ainakin tulevat ensiksi mieliin. Ludilin kommentit herättävät myös joka kerta ajatuksia. JustinHenryFanin kommentteja ollut myös kiva lueskella. Kaikki aktiiviset tykkiläiset kuuluvat tähän kategoriaan enemmän tai vähemmän.

Vuoden moderaattori: Miihkali on aina varma valinta.

Vuoden ylläpitäjä: hexter, helppo valinta.

Vuoden ostaja: Jos puhutaan musiikista niin Brutuksen ostokset ovat olleet kiinnostavimpia. Villetys oli varmaan leffojen osalta aktiivisin ostelija, näin muistelisin.

Vuoden yllättäjä: Ei tule tähän kohtaan mieleen muuta kuin, että positiivisesti yllättävää ollut nähdä Arz myös hyväksymässä uusia nimikkeitä sivustolle. Kiitokset siitäkin.

Hauskin käyttäjä: Kokeilen vähän sekoittaa pakkaa ja valitsen make667:n (kommentit jäävät ainakin mieliin ja saavat hymyn huulille monesti kun ei ota niitä liian tosissaan). Hänen kommentointityylinsä tuo mieleen legendaarisen mikko22:n.

Ärsyttävin käyttäjä: Kukaan ei tainnut päästä ihon alle viime vuonna eli jätetään välistä.

Paras profiilikuva: rafaovicristanon Ronnie O'Sullivan edelleen suosikkeja:

Paras käyttäjänimi: Törmäsin kerran kai Muuvipappaan pisteytyksissä niin menköön sinne :D

Vuoden leffaelämys: Jos mietitään pisteytysten kannalta niin parhaimpia katselukokemuksia oli ollut häpeällinen aukkoni yleissivistyksessä ja Hitchcock-tuntemuksessa eli Vertigo - Punainen kyynel. Tämän jälkeen olikin sitten Gettysburgin taistelun neljä ja puolituntinen ohjaajan versio sekä pieni indie darling, Lone Star. Tähän asti näkemistäni vuoden 2019 leffoista taas niin Rocketman on varmaan ollut suosikkini, Joker ja Klaus tulevat perästä. Rocketman oli myös vuoden paras leffateatterikokemus.

Vuoden leffapettymys: Vuoden 2009 blockbusterin Zombielandin kymmenisen vuotta viiveellä tehty jatko-osa, Zombieland: Double Tap -- jota joskus oikeasti odotinkin innolla -- on varmaan aidoin pettymys. Operation Finale oli varmaan viime vuonna näkemistäni leffoista lattein draama ja tylsin katselukokemus. Suurimman paskahutun titteli yleisesti viime vuodelta menee italialaiselle, ylidramaattiselle My Honor Was Loyalty:lle (hyi), joka on vähän sellainen köyhän miehen Veteen piirretty viiva. Ainoa positiivinen asia oli leffan soundtrack. Skywalker-saagan päätösosana Star Wars: The Rise of Skywalkeria ei voi kutsua edes pettymykseksi, kun odotuksiakaan ei ollut, mutta trilogia itsessään tuotti pettymyksen.

Miihkali
Moderaattori
2782 viestiä

10.01.20 klo 14:28 - linkitä tähän kommenttiin: #

Brutus kirjoitti:

Eikö kukaan ole vielä intoutunut tänne ketjuista perinteisimpään ja yleensä joka suhteessa mielenkiintoisimpaan jakamaan tuntojaan? Teenpä itse tällaisen suppeahkon aloitteen, josko innostaisi pikkuhiljaa muitakin.

Itsekin kummastelin samaa, mutta tyhjän paperin kammo taltutti runoratsuni. Nyt kun lieka on muiden toimesta avattu, kannustan minäkin Pegasokseni laukkaan.

Paras arvostelu (elokuva): Kyllä Raato-A:n Midway [www.leffatykki.com] taitaa vetää tänä vuonna pisimmän korren. Harmittaa, ettei tullut katsottua Midwayta teatterissa kun uumoilin sen olevan puisevaa sotadraamaa falskilla isänmaallisuudella kuorrutettuna. Muutenkin on todella hienoa, että Raato-A aika ajoin jaksaa edelleen pistäytyä Leffatykissä jakamassa aatostensa helmiä. Mainio teksti, joka herätti kiinnostuksen elokuvaan!

Paras topic: Kuluneesta vuodesta ovat parhaiten jääneet mieleen satunnaiset musiikkiaiheiset jutustelut. Ne ovat vähän levinneet langasta toiseen, mutta ainakin progepopista ja vanhan koulukunnan hevimetallista on muistaakseni juteltu. Lankoja ovat olleet esimerkiksi Viimeisin levyostos ja Progressiivista.

Vuoden postaaja: Eniten on tullut juteltua Jokun, Nosfecoffin ja Brutuksen kanssa. Eivät muutkaan käyttäjät tietenkään mitään tyhjäntoimittajia ole, mutta em. kolmikon kanssa mielenkiinnon kohteet osuvat aika hyvin yhteen, varsinkin ö-elokuvien ja obskyyrien klassikoiden saralla.

Vuoden yllättäjä: Muutama foorumille aiemmin melko satunnaisesti kirjoitellut (tai muuten vain allekirjoittaneelle epämääräiseksi jäänyt) käyttäjä on ilahduttavasti aktivoitunut viime aikoina. Heistä mainittakoon Ludil, Jautsi, Vänski, Leffa Timppa ja Masu. Hienoa, että Leffatykissä edelleen on elämää, ja erityisesti kommenttiosastoihin jaksetaan kirjata muistiin elokuvien herättämiä mietteitä.

Hauskin käyttäjä: Hauskimmasta käyttäjästä en tiedä, mutta Typerimmät suomennokset -langassa on ollut ehdottomasti hauskimmat anekdootit. Parhaista mainittakoon Kovaotteiset miehet ja Tulikuumat pakoputket. Niissä on mukavaa synergiaa, vaikka elokuvat sinänsä eivät toisiinsa mitenkään liitykään.

Ärsyttävin käyttäjä: Kuluneen vuoden ärsyttävin käyttäjä olen minä itse. Erinäisistä syistä, joita en nyt sen tarkemmin lähde avaamaan, viime vuosi oli koko elämäni rankimpia. Mitään elämää suurempia katastrofeja ei onneksi tapahtunut, mutta useampi arjen kriisi sattui seuraamaan toistaan ripeässä aikataulussa. Tästä syystä olen ajoittain saattanut olla melko kärkäs ja happamiin yksinpuheluihin taipuvainen. Toivon mukaan se ei ole pilannut kenenkään tunnelmia. Omalla kohdalla Leffatykki ja erityisesti sen foorumi on jo vuosien ajan ollut tärkeä henkireikä, jonne on aina ilo palata.

Paras profiilikuva: Ludilin ja Masun uudet avatarit ovat kerrassaan komeat! Myös Raato-A:n vuosikymmeniä samana pysynyt avatar on ikonisuudessaan ihailua herättävä.

Vuoden leffaelämys: Aistien valtakunta ja Viimeiset kannibaalit ovat pyörineet mielessä eniten. Puhuttelevia elokuvia, jotka kumpainenkin nousevat eksploitatiivisen genrensä yläpuolelle ja tekevät sen puitteissa aitoa, omaperäistä taidetta.

Vuoden leffapettymys: Kovan maineen saavuttanut ja nimensä puolesta suoranaiseksi käsitteeksi muotoutunut spagettiwestern Luoja armahtaa, minä en oli aikamoinen pettymys. Kolmen toistensa kurkussa roikkuvan pyssysankarin hevosenleikki on herkullinen ja hyväksi havaittu asetelma, mutta siitä ei oikein saada kehiteltyä mitään mieleenpainuvaa ja juonenkäänteet ovat jopa genren puitteissa epäuskottavia. Hahmotkin jäävät juonikasta arkkiroistoa Bill San Antoniota lukuunottamatta huonommiksi toisinnoiksi Leonen vastaavista.

James Cameronin ja Linda Hamiltonin paluu Terminaattorin pariin sekä sarjan heikompien osien häivyttäminen jatkumosta herättivät toivoa siitä, että Schwarzeneggerin ehkä ikonisin hahmo palaisi valkokankaalle vielä kerran täydessä loistossaan. Näinhän ei tietenkään käynyt, vaan Terminator: Dark Fate oli pitkään pohjamutia kyntäneen sarjan huonoimpia osia, ellei jopa kaikkein huonoin. Se ei ole tragedia vain Iso-Arskan fanien vaan koko toimintagenren kannalta. Mitä enemmän lajityypissä nähdään korkean profiilin floppeja, sitä ahtaammalle vanhan koulukunnan toimintaelokuva Marvelien ja muun teiniviihteen puristuksessa joutuu. Ei hyvä.

Star Wars: The Rise of Skywalkerin kohdalla odotukset olivat jo lähtökohtaisesti matalalla, mutta elokuva onnistui vielä alittamaan nekin. Lopputuloksena on epäonnistunut jatko-osa, joka takautuvasti pilaa myös sarjan aiemmat elokuvat ja osoittaa lopullisesti, ettei Tähtien sota -saagan olisi koskaan pitänyt jatkua alkuperäistä trilogiaa pitemmälle.

Hyvää alkanutta vuosikymmentä kaikille!

Leffa Timppa
Käyttäjä
89 viestiä

10.01.20 klo 17:28 - linkitä tähän kommenttiin: #

Uuden vuosikymmenen lämpimät ilon toivotukset myös täältä suunnalta.

Viime vuosi oli omalla elokuvaharrastukselleni tähän asti kaikkein vallankumouksellisin, sillä elokuvamakuni muuttui valtavasti ja laajeni huomattavasti. Innostuin uusista tavoista elokuvaharrastamisessa, jonka takia ainakin itse tunnen, että putosin pahasti Leffatykistä pois keskusteluista ja yleisesti läsnäolosta, mutta ainakin kerran kuusssa rustailin tänne yhden arvostelun, pisteyttelin jokusen elokuvan ja heitin muutaman kommentin. En ole siis viettänyt täällä samanlailla aikaa kuin aiemmin ihan vain tutkiessa tai keskustelemassa, mutta halusin silti olla täällä aktviininen. Mutta asiaan siis.

Vuoden arvostelu (elokuva): Hirveästi en ole näitä ehtinyt lukemaan, mutta aina nähdessäni mielenkiintoisesta leffasta jonkin arvostelun täällä. Brutuksen arvostelu Prinsessa Mononokesta on kuitenkin jäänyt mieleen.
Tuli oikeastaan tuota luettaessa ihan sellainen fiilis, että mikähän siinä oli, että ei omalle kohdalle aikoinaan kolahtanut sen kovempaa. Täytyykin tuo elokuva vilkaista tässä jossain vaiheessa uudelleen, onhan senkin näkemisestä aivan liian kauan.

Vuoden arvostelu (tv): Hyvät hyssykät, enpä ole tainnut lukea yhtäkään. Siltikin ihan omalla kohdalla en ole ikinä herkutellut niin monia sarjoja läpi kuin viime vuonna. Mm. Breaking Bad, Better Call Saul, Game of Thrones ja Twin Peaks tuli katsottua läpi ensimmäistä kertaa.

Paras topic: En erityisen aktiivinen täällä olekaan ollut, mutta välillä sopivalla fiiliksellä sopivan keskustelun myllätessä, olen yleensä saapunut ilmaisemaan mielipiteeni. ”Mitä Leffatykille tapahtui?” -topic oli varsin mielenkiintoista luettavaa, ja tulevaisuuden ja menneiden aikojen pohtimista.

Vuoden postaaja: Tosissaan jokainen Leffatykissä aktiivinenhan tätä paikkaa pitää jollakin tavalla elossa, mutta leffojen kommenttien puolelta voin mainita käyttäjät muun muassa Ludil, Nosfecoff, Uytp7, Titan90, Joku, JustinHenryFan, Isovauva ja vaikka ketä muita. Arvosteluiden kannalta Brutus voittaa tämän kierroksen.

Vuoden moderaattori: Kaipa sitä tälläkin kertaa täytyy sanoa Miihkali.

Vuoden ylläpitäjä: Yksi sana: hexter.

Vuoden yllättäjä: Itsekin huomasin, että Arx oli hyväksynyt parit arvosteluni. Hänen olemassaolostaan minä en ollut oikeastaan kovinkaan tietoinen ennen tätä. Myös oletin alkuvuodesta, että Pirpana vielä tulisi tekemään jonkin eeppisen comebackin, mutta yllätyksekseni hän todella katosi.

Paras profiilikuva: Pakko kyllä myöntää, että Ludilin profiilikuva etsii tyylikkyydessään vertaistaan.

Vuoden leffaelämys: Eipäs heti tule tämän kohdalla mieleen mitään, mitä haluaisin nostaa muiden yläpuolelle. Viime vuoden aikana ensimmäistä kertaa katsomiani leffoja, jotka nousivat suosikkeihini ja iskivät täysillä, olivat ainakin The Thing, Her, Seconds, Casino ja American Beauty.

Teatterikokemuksista oli toki upeaa käydä katsomassa Tarantinoa teattereissa omalla kohdallani ensi kertaa, mutta eräs toinen elokuva silti teki minuun viime vuoden suurimman vaikutuksen. Kyseessä on Marriage Story, jonka ajattelin ylistävistä kehuista huolimatta olevan hyvin tavallinen Oscar-pysteihin kurottelija, tosin Netflixin levittämänä. Kyseessä olikin eräs aidoimmalta maistuvia elokuvia, joita olen ikinä nähnyt. Toki oli aivan mahtavaa käydä katsomassa Vertigo teattereissa.

Vuoden leffapettymys: Suuria pettymyksiä ei tällä kertaa tullut kohdalleni, mitä nyt uusin Star Wars ja X-Men onnistuivat matalista odotuksista huolimatta alittamaan riman. Pettymyksiä oli, mutta eivät ne kyllä tätä titteliä lunasta. Enintään ne olivat viikon pettymyksiä :D.

JustinHenryFan
Käyttäjä
60 viestiä

10.01.20 klo 17:35 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kiitos nostoista Brutus ja myös Masu sekä Leffa Timppa. Olen otettu. Siksikin etten ole puoleen vuoteen täällä aktiivisemmin itsestäni huudellut. Omissa vastauksissani voisin ehkä avata miksi...

Omat vastaukset:

Ärsyttävin käyttäjä: Aloitetaan nyt tällä, sillä se selittänee poissaoloni, sillä vastaus on helppo: varmuuskopio.

Huomasin kyseisen käyttäjänimen jo melko varhaisessa vaiheessa vuotta ja ihmettelin kovaa tahtia katsoa elokuvia. Siinä vaiheessa kun käyttäjänimi lähti minun perässäni pisteyttämään elokuvia, vedin herneen nenään. Minun silmiini on ainakin ilmiselvää, että käyttäjä ei itse taatusti noin paljon elokuvia katso, vaan kulkee muiden käyttäjien perässä pisteyttämässä samoja leffoja. Oma ajatukseni on, että jotenkin "tasapainottaakseen" elokuvien pistesaldoja? Minkä puolesta puhuu myös nimi "varmuuskopio". Mistä johtuen aloin ihmettelemään myös, että kuka käyttäjänimen takana on. Jos se on ihan yksityinen siviilihenkilö, niin todella keljua pisteyttää elokuvia, joita ei ole nähnyt. Ja jos se on joku Leffatykin ylläpitäjätaho, niin vielä huonompi... Joka tapauksessa kyseinen käyttäjä ja sen käytös häiritsi niin paljon, että ajattelin että parempi kun vien pisteytykseni jonnekin muualle, missä joku ei seuraa perässä ja pisteytä päinvastaisilla pisteillä kuin itse. Todella raivostuttavaa.

Ehkä kuitenkin alan olla leppynyt sen verran, että voisin alkaa taas pikkuhiljaa palailla Leffatykin puolellekin... Onhan tämä vapaa maa kuitenkin ja kukin pisteyttäkööt leffoja kuten haluaa...?

Leffatykki on aina ollut paras tylsän työpäivän pelastuspaikka, jossa on voinut käydä, kun toimiston meno on hiljentynyt koomaosaston tasolle.

Paras arvostelu (elokuva): Pakko sanoa, että pidin Pexin Joker-arvostelusta, joka oli poikkeuksellisen leikkaava ja terävä, toisin kuin valtaosa jutuista joita kyseisestä elokuvasta luin viime vuonna, jotka tuntuivat toistensa kopioilta. Samoja fraaseja kierrättäviltä.

Paras topic: VALITUSTA RUIKUTUSTA TOISENSA PERÄÄN. ja PÄIVÄN PULINAT ovat molemmat muodostuneet tärkeiksi ketjuiksi, joista on kiva käydä lukemassa sen hetken polttavia puheenaiheita. Pidän myös noista etusivun artikkeleista. Sinne poimitaan vähän sellaisia leffauutisia, mitä ei välttämättä muualla pyöritetä. Se on kiva.

Vuoden postaaja: Brutus! Upeasti ja oikeasti loppuun asti mietittyjä pohdintoja niin politiikasta, yhteiskunnasta, opiskelusta, työelämästä, elokuvista... Opin sinulta paljon.

Hauskin käyttäjä: Menen vähän mietteissäni edes takaisin sellaisen käyttäjänimen kuin Keräilijän kanssa. Toisaalta hänen kommenttinsa ovat ihan parasta viihdettä, niin vastaansanomattoman peittelemättömästi ilmaistuja ja joskus niin suoraan murjaistuja, ettei voi olla huvittumatta. Toisaalta sitten kun hänen kohdalleen ilmestyy joku leffa, josta itse sattuu pitämään, niin sitten muuttuukin oma ilme vähän kalpeammaksi, kun sekin saa täyslaidallisen filtteröimätöntä tekstiä.

Vuoden leffaelämys: Kiitos tilauksestasi. Se ehkä tarjoaa parhaimman vastauksen sekä elokuvalliseen elämykseen että tähän vuoteen sopivaan elämykseen. Ajankuvassaan millintarkka.

Vuoden leffapettymys: Veitset esiin - kaikki ovat epäiltyjä. Niin geneerinen elokuva, että tylsistyin enemmänkin kuin tiesin mahdolliseksi.

Brutus
Käyttäjä
1282 viestiä

10.01.20 klo 18:10 - linkitä tähän kommenttiin: #

JustinHenryFan
Käyttäjä
60 viestiä

10.01.20 klo 19:40 - linkitä tähän kommenttiin: #

Brutus kirjoitti:

Tämä on varmaan taas näitä ihme botteja tai jonkun kikkailijan luomia haamutilejä jotka ei koskaan kommentoi mitään sen epämääräisen pisteytyksen lisäksi.

Voi luoja. Kehottaisin siinä tapauksessa kyseisiä henkilöitä hankkimaan elämän.

Miihkali
Moderaattori
2782 viestiä

10.01.20 klo 20:30 - linkitä tähän kommenttiin: #

Pistäkäähän listaa epäilyttävistä tyypeistä, niin katson mitä voin tehdä. Sivuhuomautuksena mainittakoon, että myös juutalaisvastaisella Internet-aktivismilla (Leffatykkiin kirjoitettujen elokuvakommenttien muodossa) kunnostautunut nimim. Mika727 on näyttäisi aktivoituneen jälleen. Eli jospa sitä pitkästä aikaa testaisi, miten se bännääminen oikein toimikaan.

Brutus
Käyttäjä
1282 viestiä

10.01.20 klo 20:47 - linkitä tähän kommenttiin: #

Nosfecoff
Käyttäjä
768 viestiä

12.01.20 klo 19:51 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kiitokset jälleen kerran hyvästä vuodesta ja kaikesta muustakin. Tämän viestin ollessa melkein valmis olin vähällä menettää sen painamalla epähuomiossa jotain sivun ylälaidan nappulaa, mutta onneksi selain pelasti tekstin! Ei olisi ollut ensimmäinen kerta...

Paras arvostelu: Tämähän on tosi tylsä vastaus, mutta on pakko sanoa, että jokainen lukemani arvostelu oli "vuoden paras" siitä syystä, että kaikki, ketkä niitä vielä tekevät, ovat hyviä siinä.

Paras topic: Tein alle parikymmentä foorumiviestiä koko vuoden aikana, ja seitsemän niistä olivat minkä pelin pääsit viimeksi läpi?-osastossa. Minulla ei oikein ollut enää mitään julkaisemisen arvoista ja painokelpoista lisättävää mihinkään muihin keskusteluihin, ja nautin niiden ylipitkien abominaatioiden kirjoittelusta. En ollut myöskään ainoa siellä, joten peukut ylös kaikille muille sinne jotain laittaneille, erityisesti Brutukselle ja Jukille.

Vuoden postaaja: Aktiivisimmat äänet foorumilla taisivat tänä(kin) vuonna olla Miihkali, Joku ja Brutus. Vaikken itse ollut touhuissa mukana niin luin melkein kaikki viestit. Leffakommenttien osalta annan taas "tylsän" vastauksen ja sanon, että... kaikki aktiiviset! Paljon hyvää tekstiä tuli niin omalle fanitussivulle kuin hypetysosioonkin.

Vuoden moderaattori ja ylläpitäjä: Samat kuin kaikkina aiempina vuosina!

Vuoden yllättäjä: Ne hyvät tyypit, jotka katosivat viime vuonna, eivätkä ole tehneet comebäckiä.

Hauskin käyttäjä: Beer Masterin kommentit ovat olleet usein hauskoja erityisesti kehnonpuoleisten toimintakuvien osalta.

Ärsyttävin käyttäjä: Kasino- ja lehtitilausbotteja pomppii silloin tällöin esiin, eivätkä ne erityisen hauskoja edelleenkään ole. Oikeista käyttäjistä ärsyttävät yksilöt ovat jo lähteneet muualle mekastamaan.

Paras profiilikuva: Käyttäjä Walkenilla on kuvassa C. Walken. Eipä sen coolimmaksi oikein voi mennä.

Paras käyttäjänimi: Ei ole oikein uusia tuttavuuksia tänä vuonna tullut vastaan. MUTTA: vilkaistessani tätä kirjoittaessani listaa uusista käyttäjistä, löytyi sieltä jälleen uusi vanhoja kunnon Kamagra-pillereitä mainostava botti käyttäjä nimeltä Klaus Wexler saksasta. Hieno nimi.

Vuoden leffaelämys: Vuoden paras uusi elokuva taisi olla Tarantiinon Hollywood-homma. Erittäin positiivinen kokemus edellisen, pettymykseksi omalla kohdallani jääneen Vihamielisen kahdeksikon jälkeen. Vuoden paras katsomani elokuva julkaisuajasta riippumatta oli siitä huolimatta Beavis & Butt-head do America. Jos Taivaalla olisi oma tv-kanava, tämä näytettäisiin siellä yhtä usein kuin ne ****n indianajonesit nelosella.
Elämykseksi laskettakoon myös se, että sain vihdoin katsottua myös muutaman lähivuosien Steven Seagal -tuotannon pitkän tauon jälkeen. Tauko on johtunut siitä, ettei niitä enää ilmesty oikein mihinkään kauppoihin, vaan kaikki on jossain kuukausimaksupalveluissa, joita en käytä enkä tule käyttämään.

Vuoden leffapettymys: En voi sanoa pettyneeni elokuvaan, jolta en odottanut mitään, mutta uusi Godzilla -rymistelu oli silti aivan järkyttävää potaskaa. Juuri sinä päivänä (koulujen päättäjäispäivänä) leffaliput olivat paikallisessa teatterissa puolihintaisia, mutta silti tunsin itseni ryöstetyksi.

dbgirl
Käyttäjä
245 viestiä

13.01.20 klo 21:14 - linkitä tähän kommenttiin: #

Vähäisen täälläolon vuoksi en oikein paljon ääniä voi antaa, mutta

paras postaaja on Nosfecoff koska kaikista lukemistani posteista hänen pelijuttunsa olivat niitä harvoja joita jaksoin lukea kokonaan vaikka en edes pelaa pelejä. Paras taisi olla se video jossa köröteltiin rallia.

Miihkali
Moderaattori
2782 viestiä

15.01.20 klo 21:57 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tajusinpa tänään, että nimim. Barros ei ole juurikaan kirjoittanut foorumille viime aikoina. Harmilloista sinänsä, miesoletettu on kuitenkin jo yli vuosikymmenen roikkunut Leffatykissä ja muunmuassa pisteyttänyt yli 3 000 elokuvaa ja lisäksi vielä puolentuhatta TV-sarjaa. Se on aina ikävää, jos vakiokalusto kaikkoaa sivustolta. Pisteytyksiä ja leffakommentteja on kyllä tullut entiseen malliin. Barros, jos luet tämän, velvoitan sinut kertomaan kuulumisiasi!

barros
Käyttäjä
1505 viestiä

16.01.20 klo 01:20 - linkitä tähän kommenttiin: #

Yatzia pelaan ja Magic the Gathering korteilla sekä onlinessa. Koitanpa kammeta tällekin sivustolle, jahka kerkeän. ;)

Key
Käyttäjä
1240 viestiä

16.01.20 klo 16:40 - linkitä tähän kommenttiin: #

Paras arvostelu (elokuva): En ole juuri lukenut.
Paras arvostelu (tv-sarja): -
Paras topic: Mitäs tuli ostettua? On aina mukava katsella mitä muut ovat shoppailleet.
Vuoden postaaja: Brutus & Joku. Hatunnosto myös kaikille muille aktiivisille.
Vuoden moderaattori: Miihkali
Vuoden ylläpitäjä: hexter
Vuoden ostaja: Villetys jälleen. Kadehdittavia ostoksia.
Vuoden yllättäjä: Minne katosi JohnRambo?
Hauskin käyttäjä: -
Ärsyttävin käyttäjä: -
Paras profiilikuva: Mowglilla on hieno, hieman jopa hämäävä kuva.
Paras käyttäjänimi: -
Vuoden leffaelämys: Lukas Moodyssonin Lilja 4-ever
Vuoden leffapettymys: Dario Argenton Opera. Leffa, jonka olin pitkään halunnut nähdä jätti kylmäksi, vaikka filmin visuaalinen puoli olikin odotetusti hienoa katseltavaa.

Tyhjiä kohtia nyt vähän jäi :roll: Foorumiaktiivisuuteni on hiipunut entisestään ja leffojakin tuli katsottua viime vuonna aiempia vuosia vähemmän. Tuntuu vähän siltä, että melkein kaikki kiinnostavat elokuvat on jo katsottu :D Olenkin siis ruvennut katsomaan uudestaan vanhoja suosikkejani ja käymään läpi kokoelmaani.

Uytp7
Tähtääjä
40 viestiä

19.01.20 klo 14:35 - linkitä tähän kommenttiin: #

Johan tässä tulikin vatuloitua, pannaas peraten viime vuosi siistiin pakettiin.

Paras arvostelu (elokuva):
Hyviä arvosteluita tuli viime vuonna tuttuun tapaan luettua useita, lähes kaikki uudet pyrin aina lukemaan. Brutuksen hupaisa Apinan tarina on jäänyt erityisesti mieleeni ja myös Miihkalin Star Wars setti joulukuulta tarjosi rapeita anekdootteja. Lassomiehen Hacksaw Ridge teksti puolestaan lisäsi omaa ymmärrystäni ko. elokuvasta.

Paras arvostelu (tv-sarja):
Näitä nähtävästi on julkaistu vuoden aikana vähän päälle kymmenen uutta. Brutuksen Aggressive Retsuko analyysit herättelivät kiinnostustani paneutua itsekin sarjaan joku päivä.

Paras topic:
Leffakliseet ovat edelleen viihdyttäneet minua kiitettävästi. Yllättäen olen suurella mielenkiinnolla lukenut myös pelipostauksia, vaikken itse erityisen kova videopelaaja olekaan vaan haluan ennemmin katsoa muiden seikkailuja kuin luoda omani, kai sekin jotain ihmisen persoonasta kertoo? Yhtä kaikki eniten ketjussa pälättänyt Nosfecoff kykenee kirjoittamaan aiheesta sen verran vetävästi että vanhakin jaksaa innostua.

Vuoden postaaja:
Kaikille aktiivisille nimierkeille tietysti tippaan fiktiivistä lätsääni, mutta haluan silti nostaa muutaman käyttäjän erityisesti parrasvaloihin. Titan90 on jatkanut erinomaisella asialinjalla menneenäkin vuonna, erityisen mielenkiintoista on ollut verrata ajatuksiamme leffoista, koska jonkun verran samojakin olemme katsoneet. Dbgirlin mainitsen tänäkin vuonna, häneltä tulee usein esille sellaisia näkökulmia, mitä en itse ole tullut ajatelleeksikaan. Niin ikään Anzalonea haluan kehaista, ahkera kommentoija sanoo vain olennaisen eikä jaa jaarittelemaan.

Vuoden moderaattori:
Laitetaan vaikka Miihkali (onko niitä muita aktiviisia enää?)

Vuoden ylläpitäjä:
Hexter tietysti ja myös nimimerkki Arz on hyväksynyt joitakin lisäämiäni nimikkeitä.

Vuoden ostaja:
Villetys sekä Juki saavat jakaa keskenään tämän kunnian, molemmilla kiitettävän ahkeraa fyysisen leffalätyn tukemista viime vuodelta. Hintapolitiikasta tosin en ole aivan samaa mieltä, pihinä hirvittää välillä katsella noita ostosten hintoja :D

Vuoden yllättäjä:
John117:sta vaikeneminen, paluu jäi tapahtumatta :( Ehkä tänä vuonna sitten?

Hauskin käyttäjä:
Tämä ei ole vastapalvelus, yhtä kaikki Ludil osaa käytellä sanan säilää siten ettei totuus missään vaiheessa unohdu. Lisäksi Tupolev79 läjäyttää faktat tiskiin kuten sopiikin.

Ärsyttävin käyttäjä:
Semmoinen joka täällä aktiivisesti käy ja jättää vastaamatta gaalaan.

Paras profiilikuva:
Masun teeman mukaan vaihtuvat kuvat ovat osuneet verkkokalvoilleni ilokseni tiuhaan tahtiin. Yhtä kaikki paras tulee aina ja ikuisesti olemaan Von Liebermannin "Painu hemmettiin" kehotus.

Paras käyttäjänimi:
Söpö on aina söpö ja myntillä saa kaupasta cokista.

Vuoden leffaelämys:
Viime vuonna näin tasan kaksi viiden tähden elämystä, nämä ovat realistisuudessaan häikäisevä sci-fi The Andromeda Strain ja ihailtavan kiero Lynchin Villi Sydän. Ulkomaalaisista ruotsalainen kouludraama Pahuus sekä japanilainen tragikomedia Memories of Matsuko jäänevät ikiajoiksi muistiini pyörimään. Sarjapuolelta nautin täysin rinnoin pukudraama Downton Abbey maratonistani.

Vuoden leffapettymys:
Tähän kohtaan voisi melkein nimetä ohjaajankin, nimittäin Ridley Scottilta näin kolme huonoa leffaa viime vuonna. Legenda ei ollut erityisen huono, joskin selkeä pettymys, G.I.Jane ei vakuuttanut oikein millään tasolla, mutta sitten The Martian, oivoivoi, lempigenreni elokuvaksi elokuva jämähti niksipirkka pelleilyyn sekä ohkaisiin hahmoihin, en ymmärrä teoksen saamia kehuja alkuunkaan.

Miihkali
Moderaattori
2782 viestiä

19.01.20 klo 23:08 - linkitä tähän kommenttiin: #

Key kirjoitti:

Minne katosi JohnRambo?

Tätä olen itsekin ihmetellyt, mutta unohdin taivastella asiaa ensimmäisessä viestissäni. Todella sääli, hän oli kuitenkin täällä ollut jo puolitoista vuosikymmentä ja vaikkei erityisen usein sanaista arkkuaan avannutkaan, niin silloin harvoin sieltä tuli fiksuja ja harkittuja näkemyksiä. Tuskinpa JohnRambo tätä lukee, mutta jos lukee, niin toivon todella, että comeback vielä jonain päivänä nähdään.

Brutus
Käyttäjä
1282 viestiä

20.01.20 klo 00:34 - linkitä tähän kommenttiin: #

Keskustelut