Jenkkileffoissa viittauksia Suomeen?

Foorumin päävalikkoonLegendaloota › Jenkkileffoissa viittauksia Suomeen?

Seppochu
Käyttäjä
105 viestiä

23.03.13 klo 09:45 - linkitä tähän kommenttiin: #

Cliffhangerissa yhdellä tyypillä on laskuvarjo, jossa on Suomen lipun väritys.

Seppochu
Käyttäjä
105 viestiä

03.04.13 klo 16:45 - linkitä tähän kommenttiin: #

Deep Blue Seassa vilahtaa Finlandia-vodkapullo ja pieni Suomen lippu.

Tiiviste
Käyttäjä
558 viestiä

03.04.13 klo 20:05 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ei tätä tarvitse pahasti ottaa, mutta eiköhän se ole aikalailla kaikille tuttu juttu että Renny Harlinin leffoissa on lähes aina jotain Suomi-viittausta.

Joginen
Käyttäjä
21 viestiä

03.04.13 klo 23:42 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ace Venturassa kerrottiin jonkun eläinsuojeluyhdistyksen toiminnan ulottuvan aina Suomeen saakka ja joku leffa oli jonka nimeä en nyt saa millään vaan päähäni niin siinä päähenkilö oli kotoisin Helsingistä.

TatiTeThird
Käyttäjä
174 viestiä

24.05.13 klo 22:18 - linkitä tähän kommenttiin: #

The Great Gatsby - Kultahattu: Gatsby mainitsee Helsingin luetellessaan Euroopan pääkaupunkeja, joissa hän asui nuorempana. Kirjassa Nick Carrawaylla on suomalainen palvelija/hovimestari/apulainen, mutta hahmo ei valitettavasti esiinny elokuvassa.

Himoshoppaajan salaiset unelmat: En ole itse nähnyt elokuvaa, mutta trailerissa [www.youtube.com] (kohta 2:13) on mies joka puhuu suomea.

Seitsemän vuotta Tiibetissä: En tiedä voiko tätä Suomi-viittaukseksi kutsua, mutta leffassa on kohtaus jossa 14-vuotias Dalai Lama haluaa tietää mikä on Molotovin cocktail. Vastausta hän ei tosin saa.

hebbu
Käyttäjä
482 viestiä

07.06.13 klo 12:48 - linkitä tähän kommenttiin: #

Rauhantekijässä on kaksi Viittausta: Jollain kenraali Kodorovilla on Leena niminen Rakastajatar Helsingissä ja Yrjö Luuni juttelee jonkun venäläisen kanssa puhelimessa ja kysyy näin:" Naitko vielä sitä suomalaista lentoementää,jolla on huono iho?"

Seppochu
Käyttäjä
105 viestiä

12.06.13 klo 15:50 - linkitä tähän kommenttiin: #

Richard Geren The Double-elokuvassa näyttää lukevan Helsinki jossain paperilapussa.

Stallone räiskii Cobrassa suomalaisella Jatimatic-konepistoolilla.

Forrest Gumpin krediiteissä Art Department-kohdassa lukee Erkki Lamppu, ja olettaisin että hänellä on ainakin suomalaisia sukujuuria

hebbu
Käyttäjä
482 viestiä

12.06.13 klo 21:32 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jatimaticilla räiskitään myös elokuvassa Red dawn.
Commandossa Arskan asearsenaalin kuuluu Valmet M78

Valmet M78 esintyy myös elokuvissa Red dawn,Predator,Maximum overdrive,Rambo 2 ja The negitiator.

TatiTeThird
Käyttäjä
174 viestiä

16.11.13 klo 12:52 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tässä vielä pari viittausta, jotka muistin ja ei ole vielä mainittu.

Takaikkuna: James Stewartin hahmo mainitsee Suomen vertauksena johonkin.

Adaptation. Minun versioni Charlie Kaufman ja hänen naisystävänsä kuuntelevat autossa Sibeliusta.

Key
Käyttäjä
1240 viestiä

21.12.13 klo 13:42 - linkitä tähän kommenttiin: #

Katsoin tuossa pari päivää sitten Kolmas Kivi Auringosta -sarjan ensimmäisen tuotantokauden jaksoja ja vastaan tuli yksi Suomi-viittaus. Siinä Solomonit katsoivat telkkarista Missikisoja ja tv-reportteri puhui Miss Suomesta.
Harrykin mainitsi useaan otteeseen tuon ja yhdeltä sivustolta löysin kyseisen repliikin:
My primary goal is to meet miss Finland. I will meet miss Finland. I deserve to meet miss Finland.

Täällä lisää viittauksia: http://www.klaf.fi/?page_id=1117

Leffaholisti
Käyttäjä
30 viestiä

10.04.14 klo 18:32 - linkitä tähän kommenttiin: #

Hyvä ketju ja itsekkin tulee aina höristeltyä korvia jos Suomi jossain mainitaan edes vahingossa! Ketjun viestit on luettu ja pari kohtaa näköjään ainakin vielä uupuu.

  • Miracle (2004, USA) [www.imdb.com] - Suomen maajoukkue luonnollisesti esiteltynä, valitettavan lyhyesti tosin sillä vuoden 1980 Olympiafinaali käydää harmittavan nopeasti lävitse. Suomen väreissä oleva Olympiajoukkue vilahtelee myös muissa kohtauksissa.

  • Dodgeball (2004, USA) [www.imdb.com] - Pelin selostaja tietää kertoa, että viimeisen pelin kaksoispudotus on tapahtunut edellisen kerran Helsingissä vuonna 1919. Kaikki vieläpä kuulemma muistavat, että miten siinä kävi, mutta en kyllä itse kuollaksenikaan muista!

  • The Naked Gun: From the F...les of Police (1988, USA) [www.imdb.com] - Komissaario Frank Drebin (Leslie Nielsen) vierailee Nordbergin (O.J. Simpson) luona sairaalassa tämän jouduttua sinne pieleen menneen kyttäyskeikkansa päätteeksi. Drebin keskustelee kohtauksessa Edin sekä Nordbergin vaimon kanssa ja yltyy kiihdyksissään sanomaan, että tuollainen ei ole oikea tapa kuolla. Oikea tapa kuolla on kuulemma mm. "have your nuts bit off by a Laplander"

  • Monty Pythonin porukka on tehnyt Suomelle myös oman laulunsa, jonka voi halutessaan käydä kuuntelemassa seuraavasta linkistä: Monty Python - Finland song [www.youtube.com]

  • Simpsoneista löytyy useampikin viittaus Suomeen. Monty Burns mm. kertoo voittaneensa autolla itsensä Lentävän Suomalaisen eli Paavo Nurmen. Yhdessä jaksossa taas vietetään Springfieldin ala-asteella YK-päivää ja Martin edustaa Suomea ja esittää suomalaisen tanssinkin. Eikä unohdeta roskalehdistöönkin noussutta jaksoa jossa Bart myy ydinvoimalan salaisuuksia sisältävää muistitikkua ja mukana on myös ATF (eli tutummin A-Team of Finland). Yhdessä jaksossa taas tiedetään kertoa, että rehtori Skinner pilasi äitinsä seiväshyppyuran Helsingin Olympialaisissa vuonna 1952..

  • Sudden Death (1995, USA) [www.imdb.com] - Tässä kyseisessä pätkässä [www.youtube.com] pelataan jääkiekko-ottelua Pittsburgh Penguins silloisella kotiareenalla, Civic-areenalla. Kohtauksessa Pittsburghin maalivahti käy jostain syystä murjomassa maalinsa edustalla seissyttä Chicago Blackhawksin pelaajaa, joka kantaa päällänsä Christian Ruuttun pelipaitaa.

Key
Käyttäjä
1240 viestiä

07.06.14 klo 12:32 - linkitä tähän kommenttiin: #

Hämeenlinnalainen modisti-kampaaja Hannu Viitala oli mukana tekemässä hattuja Angelina Jolielle Maleficent - Pahatar -elokuvaa varten.

http://yle.fi/uutiset/suo...pahatar-elokuvaan/7262602

johnny depp
Käyttäjä
328 viestiä

30.07.14 klo 12:04 - linkitä tähän kommenttiin: #

Zoolander-leffassa Owen Wilsonin hahmo sanoo: "Pikku kunkut on loistobändi. Tapasin ne kun olin Suomessa jääpurjehtimassa.". Myöhemmin samassa leffassa Ben Stiller puhuu suomalaisista kääpiöistä.

Leffaholisti
Käyttäjä
30 viestiä

16.05.15 klo 09:52 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tuli tuossa taas aikani kuluksi selailtua netin ihmeellistä maailmaa ja tutustuttua hieman yksityiskohtaisemmin TV-sarja Supernaturalin kiehtovaan maailmaan. Monta knoppitietoa myöhemmin opin myös sen, että veljekset Sam & Dean alkavat siinä kauden 6. kieppeillä pitämään kumpikin Suunto-merkkisiä kelloja. Deanilla kädessä komeilee Suunto Core ja Samilla puolestaan Suunto Vector.

Ja taas on Suomi tehnyt jotain oikein..! :D

Horsmankukka
Käyttäjä
22 viestiä

09.08.15 klo 20:45 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mutta mitä tapahtui Joulupukille? -elokuvassa identiteettiään piilotteleva joulupukki selittelee pikkutytölle, että monilla on poroja takapihalla. Monilla suomalaisilla esimerkiksi.

Hokkarihemmot -elokuvassa väitetään, että yö on pimeää aikaa kaikille muille paitsi suomalaisille.. Hmm..

Pelimies
Käyttäjä
547 viestiä

23.10.15 klo 22:46 - linkitä tähän kommenttiin: #

Billy Wilderin elokuvassa Fedora-Arvoituksellinen nainen kreivitär dissaa Jean Sibeliuksen musiikkia.

TatiTeThird
Käyttäjä
174 viestiä

01.11.15 klo 15:57 - linkitä tähän kommenttiin: #

Olen bongannut suomiviittauksia myös muutamasta kuuluisasta TV-sarjasta.

Better Call Saul: 1. tuotantokausi: Ensimmäisessä jaksossa Chuck näyttää Jimmylle Helsingin yliopiston professorin tekemää kirjoitusta, joka pitäisi kääntää suomeksi.

House of Cards: 3. tuotantokausi: Joku presidentin neuvonantajista ehdottaa, että Suomen edustalla olevalle merelle (siis Itämerelle) sijotettaisiin sukellusveneitä.

Fargo: Joku kuvailee suomalaisia jupppona ja seksihulluna kansana.

Mad Men: 5. tuotantokausi: Helsingin olympialaiset mainitaan kerran.

Dekkari
Käyttäjä
277 viestiä

28.12.15 klo 09:28 - linkitä tähän kommenttiin: #

En tiedä oliko tätä jo, mutta Clint Eastwoodin menneisyyden ote (2003) elokuvassa, viinakaupassa on finlandia vodkaa hyllyllä.

Juki
Käyttäjä
1587 viestiä

28.12.15 klo 11:08 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tämä nyt ei varsinaisesti liity elokuviin eikä edes jenkkilään vaan britteihin ja Mr. Bean-sarjaan. Jaksossa Tee-se-itse Mr. Bean on alkupuolella kohtaus, jossa Beanin naapuri kantaa alkoholijuomia pahvilaatikossa, jonka kyljessä lukee Lapin Kulta.

vasara88
Käyttäjä
593 viestiä

22.11.16 klo 14:50 - linkitä tähän kommenttiin: #

Walking Deadin eilisessä jaksossa soi Finlandia hymni. Hieno kohtaus kun walkerit teilattiin traktorilla. Tämä siis kausi 7. Jakso 5.

Keskustelut