Ihmistyypit Ärsyttää

Foorumin päävalikkoonLegendaloota › Ihmistyypit Ärsyttää

John117
Käyttäjä
127 viestiä

01.03.20 klo 12:23 - linkitä tähän kommenttiin: #

Brutus kirjoitti:

kiistämällä logiikan tai matematiikan kaltaisten juttujen merkityksen vetoamalla niiden vanhanaikaisuuteen tai tylsyyteen. Kerran tuli vastaan joku tällainen, joka kiisti koko luonnontieteiden merkityksen, koska tämän sankarin mielestä tieteissä on kyse vain jonkinlaisesta uudesta uskonnosta. Perusteita ei tyypillisesti tule tällaisia sutkautuksia enempää.

“I’m an Astrophysicist and I’ve studied this field for 30 years.”
“Well I’m a critical thinker.”

Eräs ukko kutsui itseään "Logical biblically scientific flat earther" videossa johon otettiin väittely litteän maan lahkolaisten ja tiedemiesten välillä. Sinänsä aika huvittava titteli, koska tiedehän laajana käsitteenä nimenomaan ei usko sokeasti mihinkään yhteen totuuteen vaan tutkimusten, logiikan ja erehdysten kautta sen hetkinen tieto voi jopa muuttua jos data tai tutkimustulokset niin vaativat. Sen enempää itse aiheeseen sukeltamista, lättymaalaisten perustelut ja väitteet ovat vähintäänkin ristiriidassa jopa perustason fysiikan lakien kanssa joiden avulla ihmiskunnan merkittävimmät keksinnötkin ovat tulleet mahdollisiksi. Kuten vaikkapa se että painovoimaa ei ole olemassa. Viihdyttävä pätkä kylläkin.

Joku
Käyttäjä
1363 viestiä

01.03.20 klo 13:02 - linkitä tähän kommenttiin: #

Noi Flat Earth Society -hörhöt, tai Flattardit niinkun tavataan sanoa, on kyllä ihan oma lukunsa. Tyypeillä ei oo mitään kykyä ottaa vastaan kritiikkiä tai järkeviä loogisia argumentteja. Joitain videoita aiheesta katsoneena jääny kyllä sellanen tosi arrogantti öyhöttäjä kuva näistä pösilöistä.

Brutus
Käyttäjä
1276 viestiä

01.03.20 klo 16:24 - linkitä tähän kommenttiin: #

Miihkali
Moderaattori
2771 viestiä

01.03.20 klo 18:37 - linkitä tähän kommenttiin: #

Sen verran täytyy tuohon keskiaikapuoleen huomauttaa, että pyöreydestä tiesivät lähinnä eurooppalaiset ja islamilaiset oppineet, joiden filosofia periytyi antiikista. Kiinassa pitäydyttiin lituskamallissa jesuiittojen tuloon saakka 1600-luvulla. Väli-Amerikan korkeakulttuureista en osaa sanoa.

Sitähän ei myöskään tiedetä, mitä tavalliset eurooppalaiset ajattelivat asiasta, koska heidän näkemyksiään ei kukaan kirjannut muistiin. Mahtoivatko heitä tällaiset asiat kiinnostaakaan? Perinteiset pohjoismaiset (ml. suomalaiset) myyttiset kosmologiat kuvaavat litteän maailman.

Kun antiikin filosofit oivalsivat maan olevan pyöreän, tehtiin siitä välittömästi muutamia päätelmiä. Ensinnnäkin oletettiin, että päiväntasaajan täytyy olla hengenvaarallisen kuuma, kenties jopa kirjaimellisesti liekeissä. Tätä kai jopa käytettiin vielä keskiajan lopullakin argumenttina löytöretkiä vastaan.

Toisekseen eteläisellä pallonpuoliskolla elävien oletettiin olevan kummallista väkeä, sikäli kuin heitä ylipäätään oli. Keskiajalla antipodien olemassaolo kiistettiin sillä perusteeella, että heille olisi päiväntasaajan ylittämättömyyden vuoksi mahdotonta julistaa evankeliumia, mikä olisi Jumalan hyvyyden vastaista.

Kolmas oletus oli, että eteläisellä ja pohjoisella pallonpuoliskolla on tasapainosyistä oltava suunnilleen yhtä paljon maata. Tämä eteläinen jättimanner esiintyy monissa vanhoissa kartoissa, kunnes se vähitellen yhä etelämmäksi ulottuvien löytöretkien myötä kutistuu olemattomiin. Australian mantereen nimi juontuu tästä eteläisestä maasta eli Terra Australiksesta.

Kysymys kuuluukin: onko teoreetikoita, jotka puolustaisivat liekehtivän päiväntasaajan, olemattomien antipodien tai Terra Australiksen tieteellisyyttä? Ja jos ei, niin miksi ei?

Brutus
Käyttäjä
1276 viestiä

01.03.20 klo 20:24 - linkitä tähän kommenttiin: #

Brutus
Käyttäjä
1276 viestiä

24.08.22 klo 16:15 - linkitä tähän kommenttiin: #

Varmaan joskus tullut jo sanottua, mutta "tosifaneja" ärsyttävämpää sakkia saa kyllä hakemalla hakea. Nämä eroaa kasuaaleista kuluttajista ja maltillisista faneista sillä että tämä porukka on kehittänyt kohteeseensa jonkin ihme pakkomielteen ja oma heikko itsetunto on paikattu ottamalla se kohde jonkinlaiseksi elimelliseksi osaksi sitä haurasta ja epävarmaa egoa. Kun tällainen ihminen kohtaa sitten jonkun, joka ei ehkä jaakaan sitä yksipuolisen idealisoitua näkemystä siitä jutustaan, niin tällainen tyyppi flippaa täydellisesti, sylki ja haukkumasanat vaan lentelee ja kunnon uhriutumiset päälle.

Olen joskus kuullut yksittäisten tuttujen sanovan inhoavansa jotain tiettyä bändiä, leffasarjaa tai muuta kulttuuri-ilmiötä ihan pelkästään tällaisten tyyppien vuoksi mitä on tullut ehkä somessakin kohdattua.

Dekkari
Käyttäjä
277 viestiä

08.09.22 klo 18:43 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tällä hetkellä venäjää myötäilevät ihmiset ärsyttää erityisen paljon. Syitä ei varmaan tarvitse sanoa. Olen pohtinut, että mikä saa ihmisen myötäilemään venäjää. Tänään esimerkiksi luin muusikko Roger Waters:in mielipiteistä. Haluan vain kysyä, että miksi?

Monet salaliittoteoreetikot ovat miltein aina venäjä myönteisiä. Myös koronarajoituksia vastustavat ihmiset olivat monesti Putin/Trump myönteisiä. Putin myönteisyyttä tuossa asiassa en oikein ymmärrä, sillä venäjällä kehitettiin ensimmäinen rokote ja oli sielläkin liikkumisrajoituksia. Ehkä kyse on vain siitä, että halutaan olla eri mieltä kuin monien muiden länsimaiden asukkaat, vaikka omasta mielestään olivatkin "kansaa".

Yksi asia mitä en ollenkaan pysty ymmärtämään on suomalaiset putinistit. Näitä on oikeistossa ja vasemmistossa. Vasemmistolaiset näkevät siinä jotain yya-nostalgiaa ja oikeistolaiset varmaan näkevät venäjän perinteisissä arvoissa/laissa jotain minkä voisi ottaa EU tilalle.

Jokainen ihminen varmaan ymmärtää, että venäjä ulkopoliittisella tasolla suomen suurin uhka. Erityisesti nämä oikeistolaiset jotka vaativat eroa EU:sta ja ovat mielestään nationalisteja. Tuon suurempaa pseudonationalismia on vaikea löytää.

Brutus
Käyttäjä
1276 viestiä

08.09.22 klo 20:23 - linkitä tähän kommenttiin: #

Varmaan tuossa Venäjä-myönteisyydessä on jollain takana se tietty asenne kuin vanhoilla kommunisteilla, joille se länsimaille vihamielinen sosialistiblokki toimi jonkinlaisena vastavoimana ja vaihtoehtona senhetkiselle länsimeiningille, ja neuvostoaikoina sieltä suunnalta myös avuliaasti jaettiin rahaa kaikenlaisille huijareille. Jossain Ranskan ja latinalaisen Amerikan kaltaisissa maissa Venäjää ei historiallisista syistä taideta edes nähdä samalla tavalla uhkana kuin täällä idempänä missä on rajoja siirrelty ja ihmisiä tapettu viimeisen sadan vuoden aikanakin vaikka kuinka paljon, eihän suuri osa maailman maista taida osallistua näihin pakotteisiinkaan. Oikeasti siinä maassa ei taida enää olla suurvaltavuosista muistona kuin ne pullisteluun käytetyt ruostuneet ydinkärjet, jotka ei välttämättä ole olleet toimintakunnossakaan vuosikausiin.

Yksi asia mitä en itse ymmärrä on ihmisten hiljaisuus Kiinan perseilyjen suhteen. Siinä maassahan on meneillään tälläkin hetkellä vaikka mitä kansanmurhia, gulagit jauhaa väkeä täysillä ja toisinajattelijoilta leikataan elimet myyntiin elävältä, Kiina uhkailee maita hyökkäyksellä ym. mutta jostain syystä kovinkaan moni ihmisyyden nimeen vannovista tai edes näistä Venäjän viimeisistä edesottamuksista murehtivista ei ole näistä kansantasavallan touhuista juuri pahoittanut mieltään tai vaatinut mitään sanktioita. Tietty tässä painaa sekin ettei Kiina ole Euroopan tai Amerikan naapurissa, mutta silti.

Keskustelut