Politiikkaa, politiikkaa!

Foorumin päävalikkoonLegendaloota › Politiikkaa, politiikkaa!

esimies
Käyttäjä
2574 viestiä

24.08.11 klo 08:19 - linkitä tähän kommenttiin: #

Vituttaako velkakriisi? Hävettääkö Hakkaraisen käytös? Pelottaako tuplataantuma? Tässä topikissa tylsää taloutta ja puuduttavaa politiikkaa!

Olen ilokseni huomannut, että Eduskuntavaalit 2011-topikissa yhteiskunnallinen kommentointi on jatkunut kiivaana, vaikka vaaleista on vierähtänyt jo useampi kuukausi. Tulin siihen tulokseen, että tällaiselle yleiselle keskusteluketjulle voisi olla tarvetta. Olitpa sitten halla-aholainen nuiva, myrkynvihreä puunhalaaja, isin firmassa työskentelevä pikkuporvari tai niittinaamainen vasemmistoanarkisti, tämä on oikea topikki juuri Sinulle!

Tähän ketjuun voi linkittää yksittäisten uutisten lisäksi myös mielenkiintoisia tv- ja radio-ohjelmia. Esimerkiksi Tuomas Enbuske käsitteli tuoreessa lomaltapaluuohjelmassaan maailmantalouden nykytilaa. Vieraina mm. Nordean pääekonomisti sekä työeläkeyhtiö Ilmarisen johtaja. Suosittelen!

Ei varmaankaan ole tarpeen rajata keskustelua koskemaan ainoastaan kotimaan asioita. Eli jos haluat kommentoida Japanin deflaatiota, Espanjan työttömyystilastoja tai Obaman presidenttikampanjaa, niin anna palaa vaan. Tässä globaalissa verkostossa kaikki kuitenkin vaikuttaa kaikkeen. Suomen pressavaalit sen sijaan voisi pitää erillään tästä ketjusta, koska sille nyt tuli jo perustettua oma topikki.

esimies
Käyttäjä
2574 viestiä

29.08.11 klo 16:10 - linkitä tähän kommenttiin: #

Pankkirintamalla putosi melkoinen pommi. Nordea vähentää Suomessa 500-650 työntekijää, vaikka kyseinen pulju on hyvässä tuloskunnossa. Nordea on perustellut vähennystarvetta kansainvälisen pankkisääntelyn lisääntymisellä, joka kuulemma nostaa pankkitoiminnan kustannuksia.

On tämä kovaa peliä. Ensin kurittomat ja ahneet pankit perseilevät siihen malliin, että niiden toimintaa on pakko ryhtyä sääntelemään aiempaa tiukemmin. Ja sitten kun sääntelyä tiukennetaan, niin pankit alkavat potkia porukkaa pois kohonneisiin kustannuksiin vedoten. Talo voittaa aina ja rivityöntekijälle jää luu kouraan.

esimies
Käyttäjä
2574 viestiä

31.08.11 klo 09:45 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mitä mieltä olette tästä vakuusvaatimusjupakasta? Aihetta käsiteltiin tänään Ykkösaamussa. Lähetys ilmestynee YLE Areenaan tässä aamupäivän aikana. Vaalilupauksiin hirttäytyminen, sisäpoliittinen paine, lähestyvät kuntavaalit ja persujen pelko ovat yhdessä luoneet melkoisen pattitilanteen, joka, harvinaista kyllä, tuntuisi heijastuvan ratkaisevalla tavalla Suomen EU-politiikkaan. Muut euromaat tyrmäsivät Kreikan ja Suomen kahdenkeskiset vakuusjärjestelyt ja nyt ollaan jälleen palattu lähtöruutuun.

Demarit eivät tingi tiukasta kannastaan. Takauksille on saatava täydet vakuudet. Nythän ollaan ilmeisesti puuhaamassa jonkinlaista vakuushäkkyrää, joka mahdollistaisi osittaiset vakuudet kaikille tukipakettiin osallistuville maille. Mutta hallitusohjelman mukaanhan osittaiset vakuudet eivät riitä Suomelle. Nyt käydäänkin keskustelua siitä, että onko tämä demareiden linja vai koko Suomen hallituksen linja. Kokoomuksen leiristä ja myös vihreiden keskuudesta on nimittäin jo alkanut tihkumaan sellaisia tietoja, että jonkinlaiseen joustamiseen olisi ehkä halukkuutta. Täysistuntokauden alku lähestyy ja tunnelma tiivistyy. Tässä alkaa olla hallituskriisin ainekset kasassa.

Ville
Tähtääjä
3972 viestiä

31.08.11 klo 10:56 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kyllä tämä vakuushomma on melkoinen sotku. Itse olen sitä mieltä, että ellei vakuuksia saada, niin Suomen ei myöskään tulisi maksaa senttiäkään. Toivottavasti demareiden ja vasureiden tiukka linja pysyy. Ja luultavasti pysyvätkin, sillä puolueiden kannatus romahtaisi, jos ne alkaisivat joustamaan vaatimuksissaan. Eli SDP:n ja VL:n kannalta tilanne on hankala.

Kokoomus on sitten paljon halukaampi antamaan vastiiketonta rahaa Kreikalle ja muille kriisimaille. Kokoomus ei kuitenkaan voi ohittaa demareita ja vasureita, muuten voivat äkkiä lähteä hallituksesta. Eikä varmaan KD:kään siellä pysy, jos Kokoomus alkaa lipeämään hallitusohjelmasta. Jos kuitenkin näin käy, niin edessä voi olla jopa ennenaikaiset vaalit ja Perussuomalaiset saattavat tällöin jopa nousta suurimmaksi puolueeksi ja Timo Soini voi olla seuraava pääministeri. Tällöin kyllä muut Euromaat toivovat, että olisivat suostuneet vakuuksiin, sillä Soinihan ei ainakaan omien sanojensa mukaan ole valmis maksamaan mistään hinnata Kreikalle ja muille kriisimaille. Tämän myös Saksan liittokansleri Merkelin ja muiden EU-herrojen syytä muistaa. Kannattaa vain suostua vakuuksiin.

esimies
Käyttäjä
2574 viestiä

31.08.11 klo 14:17 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ville kirjoittaa silkkaa asiaa. SDP pitää vakuusvaatimuksista tiukimmin kiinni, koska SDP on näistä nykyisistä hallituspuolueista se, joka pelkää persuja eniten. Vihreät ja kokoomus alkavat pikku hiljaa kääntämään takkia tässä vakuusasiassa, koska heidän kannatustaan persut eivät juurikaan syö(mitä nyt ehkä hieman kokoomuksen kannatusta).

Ja nyt tuli tällainen uutinen. Eli kaiken maailman osake- ja kiinteistövakuudet voidaan unohtaa. Kreikka suostuu neuvottelemaan ainoastaan käteisvakuuksista. Ja euromaat eivät puolestaan halua antaa Suomelle yksinoikeutta käteisvakuuksiin.

Käykö tässä nyt sillä tavalla, että EU-pomot yrittävät yhteisymmärryksessä Kreikan kanssa luoda jonkun sellaisen puolivillaisen käteisvakuussysteemin, jossa Kreikka siirtäisi jonkun (todennäköisesti naurettavan pienen) summan jokaisen tukipakettiin osallistuvan maan tilille? Ykkösaamussa spekuloitiin, että jos tällaisen mallin mukaan mennään, niin siinä tapauksessa käteisvakuudet tulisivat ehkä olemaan noin 5-10 prosenttia koko takuusumman arvosta. Tässä tapauksessa Suomen pitäisi jättäytyä pois tukipaketista, ainakin jos hallitusohjelmaa meinataan noudattaa. Nyt näyttää käytännössä mahdottomalta, että Suomi tulisi koskaan saamaan takauksilleen täysiä vakuuksia.

AP
Tähtääjä
1158 viestiä

31.08.11 klo 14:22 - linkitä tähän kommenttiin: #

Suomen tulevaisuutta ajatellen voisi itseasiassa olla hyväkin asia, että Kansallinen taantumus mokaisi oikein perusteellisesti, ja heidät sitten ajettaisiin sen seurauksena oppositioon. Kokoomuksen jäsenten, erityisesti nuorempien ja vanhempien välillä, on suuria mielipide-eroja, ja voi olla hyvinkin niin, että niistä alkaa se kyseisen puolueen hajoaminen. Sitten toivon mukaan puolue joutuisi sinne kepun seuraksi, suurten epäonnistujien joukkoon.

Tässä vakuushommassa olen vielä tällä hetkellä ainakin demarien puolella, olosuhteisiin nähden Urpilainen on tehnyt työnsä vähintäänkin kohtalaisesti. Paras ratkaisu ehdottomasti olisi, että ei alistuttaisi päätöksessä siihen Kataisen epämääräiseen pelotteluun, vaan rohkeasti tehtäisiin Suomen kansan kannalta edullinen ratkaisu. Mikäli tässäkin tapauksessa tehtäisiin jokin älytön kompromissiratkaisu, niin ainakin se on varmaa, että persujen suosio ei varmasti vähenisi.

Blaze
Käyttäjä
524 viestiä

31.08.11 klo 23:23 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jos olisin Saksa, niin vaatisin Suomen lainaavan suuremman summan rahaa Kreikalle, vaikka 30 % enemmän, koska "Suomella on takuut ja muilla ei". Kyllä siihen Urpilainen ja Käteinen suostuu. Tähän Eurokriisiin on syydetty niin paljon rahaa, ettei haluta enää uskoa sen epäonnistumiseen, vaikka kaikki merkit siihen viittaavat.

esimies
Käyttäjä
2574 viestiä

01.09.11 klo 06:52 - linkitä tähän kommenttiin: #

Toissapäivänä Nordea ilmoitti vähentävänsä Suomessa 500-650 työntekijää. Eilen UPM ilmoitti irtisanovansa noin 600 ihmistä. Tämä mies istuu molempien puljujen hallituksessa puheenjohtajana.

UPM:n toimitusjohtaja Pesonen oli puolestaan eilen vastailemassa kysymyksiin A-Plus-ohjelmassa.

Blaze
Käyttäjä
524 viestiä

01.09.11 klo 16:17 - linkitä tähän kommenttiin: #

Aika törkeää toimintaa UPM:ltä. Ostetaan kilpailija pois kuvoista, lakkaudetaan tehtaat ja tuhotaan koneet. Kapitalismia kerrakseen.

Eihän tappiollinen bisnes kannata, mutta tässä valossa haiskahtaa vähän peliliikkeellä, jossa pelinappuloina on ihmisten elämät.

esimies
Käyttäjä
2574 viestiä

01.09.11 klo 17:40 - linkitä tähän kommenttiin: #

A-talk palaa tänään kesälomalta. TV1 klo 21.05.

Talouskriisi repii hallitusta
Suomen hallitus haluaa Kreikka-lainalle vakuuksia, mutta suuret euromaat tyrmäävät vaatimukset. Osa kansanedustajista pelkää, että SDP:n vaalilupaus lainatakuista ajaa Suomen EU:n päätöksenteon ulkokehälle. Jopa sinipunahallituksen sisällä on vahvoja näkemyseroja lainatakuista.

Vieraina Keskustan pj. Mari Kiviniemi, kansanedustaja Jan Vapaavuori(kok.), Perussuomalaisten pj. Timo Soini ja kansanedustaja Mia-Petra Kumpula-Natri(sd.)

Odotan viihdyttävää keskustelua. Tulikuuma puheenaihe ja mielenkiintoiset vieraat.

Piikittäjä
Käyttäjä
32 viestiä

01.09.11 klo 17:48 - linkitä tähän kommenttiin: #

esimies kirjoitti:

Hävettääkö Hakkaraisen käytös?

Tosta hakkaraisen ''neekeri'' sanasta tehtiin niin kohtuuttoman suuri numero. Tuossa ennen eduskuntavaaleja tuli joltain SKPn akalta kuultua tv-haastattelussa, että ''persut on kandallissosialisteja'' eli yleisti kaikki persujen kannattajat natseiksi, mutta aamuteeveen toimittaja vaan nyökkäili. Kun joku sanoo neekeri, joka tietysti on loukkaava sana ja loukkaa varmasti afrikkalaisia ja mustia vähemmistöjä, mutta kuitenkin eikö natseiksi yleistäminen tai oikeastaan haukkuminen ole sitten yhtä loukkaavaa?

Hakkaraisella taisi kannatus nousta enemmänkin tuosta neekerisanasta, juuri tuon median ylireagoimisen takia.. Muutenhan kyseessä olisi saattanut olla jopa tietyllainen poliittinen itsemurha.

Jamii
Käyttäjä
506 viestiä

01.09.11 klo 22:56 - linkitä tähän kommenttiin: #

Itseäni vituttaa tuollaiset yhtiöiden johtajat, jotka ajattelevat vain omaa persettänsä ja rahamääränsä. Aivan sama vaikka oman maan talous ja tuhannet työntekijät kärsivät, kun on suuremmat massit jossain toisaalla kyseessä niin oma äitikin voitaisiin myydä sen hyväksi.

Ja Piikittäjä, Hakkaraiselta on kevään ja kesän aikana tullut muitakin aivopieruja mm. http://portti.iltalehti.f...u/showthread.php?t=508266. Tollaset huutelut pahimmassa tapauksessa rupeavat haittaamaan PS:n imagoa. Lähinnä tällaisten huutelijoiden takia kaikki persut myönnetään rasistisiksi natseiksi, sen takia Soini tekis viisaasti jos potkaisis ton juntin sinne missä pippuri ei kasva.

Blaze
Käyttäjä
524 viestiä

02.09.11 klo 12:03 - linkitä tähän kommenttiin: #

Oli tuo A-talk aika tyypillinen politiikkakeskustelu. Hirveätä syyttelyä joka suuntaan, mutta kun tulee kysymys, että mitä konkreettisia ratkaisuja pitäisi tehdä, niin aletaan kiertelemään ja kaartelemaan ja heittelemään poliittista jargonia. Kukaan ei oikeastaan sanonut mitään tai tuonut mitään uutta esille koko keskustelussa.

EDIT: Toisaalta tuo hallitusohjelma on ihan perseestä, joten sitä sietääkin kritisoida. SDP:n ohjelma luottaa liian optimistisena talouskasvuun, vaikka talouskasvun edellytyksiä ei pyritä edes edistämään. Lähinnä hallitusohjelma on tulos siitä, kun demareiden ja kokkareiden ohjelma paritettiin väkisin yhteen.

Sitten vielä kysymys noista tukipaketeista, koska "Suomen pelätään kaatavan koko tukipaketit".

Olet jonossa bussiin neljän muun ihmisen kanssa, joista yhdellä ei ole rahaa lippuun. Tämä yksi pyytää sinulta rahaa lainaan lippua varten - joi kuulemma vähän kaljaa baarissa ja nyt ei ole rahaa dösätsettiin. Et suostu lainaamaan, koska omat rahasi eivät riitä. Onko se sitten sinun syytäsi, että tämä rahaton kaveri ei päässyt bussiin?

Yleisesti väitetään siten, että Suomen on paras mennä EU:n pillin mukaan ja olle luotettava jäsen ts. suostua kaikkeen. Ja sitten myöhemmin Suomi saa lisää vaikutusvaltaa ja siten haluamansa. Yli 15 vuotta mennyt. Missä vaikutusvalta?

Koska Suomi on Suomi, niin ei voida vaatia. Mutta koska Saksa on Saksa, niin Saksa voi sanoa muille miten tehdään. Jos verrataan kansantalouksia, niin onhan Saksa se mylly. Mutta onko maksajan roolissa mitään järkeä? Tuleeko sitä vaikutusvaltaa joskus vai ei? Vai onko Suomi juuttunut maksana rooliinsa.

Jos Urpilaisella on yhtöön munaa ; ) niin se on joko takuut tai ei osallistuta - joka on myös käsittääkseni enemmistön kanta Suomessa.

esimies
Käyttäjä
2574 viestiä

02.09.11 klo 14:10 - linkitä tähän kommenttiin: #

Blaze kirjoitti:

se on joko takuut tai ei osallistuta - joka on myös käsittääkseni enemmistön kanta Suomessa.

49 prosenttia suomalaisista vastustaa Suomen osallistumista Kreikka-pakettiin. Kokoomuksen kannattajat ovat selvästi kaikista tukimyönteisintä porukkaa. Sen sijaan yhdeksän persua kymmenestä vastustaa Kreikan tukemista.

Lähde

Tuo eilinen A-talk oli tosiaan melkoista normisettiä, kuten Blaze jo tuossa mainitsikin. Tulipahan vaan siinä keskustelua seuratessa mieleen, että kyllä varsinkin tällaisina aikoina on huomattavasti "helpompaa" olla oppositiossa kuin hallituksessa. Kiviniemi ja Soini pääsivät sättimään hallitusta oikein kunnolla, eivätkä Vapaavuori ja Kumpula-Natri pystyneet vastaamaan juuri mitenkään. Mielenkiintoinen oli myöskin Minkki-Marin arvio nykyhallituksen turnauskestävyydestä. Jos katsotaan näitä vallitsevia olosuhteita, niin kyllähän se on sillä tavalla, että Kataisen hallituksella on täysi työ pysyä kasassa seuraavat neljä vuotta. Kuntareformi ja persujen pelko taitavat olla ne ainoat asiat, jotka jossain määrin yhdistävät kaikkia kuutta hallituspuoluetta. Voidaan hyvällä syyllä kysyä, että voiko noin ristiriitainen porukka säilyttää toimintakykynsä näin valtavien haasteiden äärellä?

In other news, sisäministeri Räsänen on jälleen nostanut esille jo vaalien alla väläyttämänsä ajatuksen subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamisesta. Asia tuntuu jakavan voimakkaasti mielipiteitä. Nyt kun lisäsäästöjä kipeästi kaivataan, niin kyllä minun mielestäni tuo kortti kannattaisi katsoa. Ainakin meikäläisen korvaan se kuulostaa melko ylelliseltä, että alle kouluikäisen lapsen voi kiikuttaa koko päiväksi kunnalliseen päiväkotiin, vaikka esimerkiksi toinen vanhemmista olisi kotona vaikkapa työttömyyden vuoksi. Tosin jos tuota subjektiivista päivähoito-oikeutta ryhdytään jotenkin rajoittamaan, niin kai se pitäisi sitten jollain tavalla kompensoida niille kotitalouksille, joita uudet rajoitukset koskisivat. Olisiko se kompensaatio sitten jonkin sortin verohelpotus vai mikä...?

Vuonna 2004 julkaistun tutkimuksen mukaan 10 prosentilla kaikista kokopäiväisessä päivähoidossa olevista lapsista oli vanhempi kotona. Tuoreempiakin tilastotietoja olisi varmaankin saatavilla, mutta en nyt jaksa tähän hätään niitä ryhtyä kaivelemaan.

Lähde

Blaze
Käyttäjä
524 viestiä

02.09.11 klo 17:10 - linkitä tähän kommenttiin: #

Olen sitä mieltä, että jos toinen vanhemmista on työtön ja muksu on tarhaikäinen, niin oikeutta hoitoon ei pitäisi olla. Jos kerran on työtön, niin voi minun puolestani pitää siitä penskasta huolta, eikä aiheuta lisää kustannuksia yhteiskunnalle laittamalla mukulaa päivähoitoon.

Nimimerkillä Faija työtön, itse päivähoidossa 90-luvun alussa :D

Ylipäätänsä noista leikkauksista - en ymmärrä miksi rahaa pitää repiä pois poliisilta ja pv:ltä, ihan järjetöntä. Karsitaan vaikka ensin kansanedustajien palkoista, eduista, turhista parasiittiviroista yms. Eikä pieneltä ihmiseltä. Perkeleen ryöstöporvarit.

esimies
Käyttäjä
2574 viestiä

03.09.11 klo 07:53 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ykkösaamun televisioversio palaa tänään ruutuihin kesätauon jälkeen.
Vieraana on Jyrki The Pääministeri. Voisin kuvitella, että aiheina ovat ainakin yleiset talousnäkymät, Kreikka-vakuudet sekä Nordean ja UPM:n joukkoirtisanomiset.

TV1 klo 10.05.

sulo
Käyttäjä
3302 viestiä

05.09.11 klo 01:09 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kyllähän tuota selkeää päivähoidon väärinkäyttöä pitäisi hieman rajoittaa. Esim. 10 tuntia lapsi hoidossa, vaikka molemmat vanhemmat työttömänä.

Mutta kuitenkin. Se että toinen vanhempi on töissä ja vaikka toinen olisikin kotona, niin ei sitä automaattisesti voi sanoa, että mukula pois päivähoidosta ja kotiin. Siitä on hyötyä lapselle, että hän oppii olemaan porukassa muiden lasten kanssa ja pikku hiljaa myös sellainen kouluntapainen harjoittelu ei ole pahasta. Siis kun lähenee se koulun aloittaminen. Ei tosi pieniä tarvisi kuitenkaan vielä hoitoon viedä, vaan niiden paikka on kotona, jos se vaan on mahdollista.

esimies
Käyttäjä
2574 viestiä

08.09.11 klo 07:12 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kokoomus ja persut jyräävät kärjessä Hesarin tuoreessa gallupissa. Eli voidaanko tästä päätellä, että suomalaisten ihannepuolue olisi sellainen puolue, jossa yhdistyisivät kokkareiden oikeistolainen talouspolitiikka ja persujen oikeistolainen arvomaailma?

Jyrki antaa tänään ilmoituksen ajankohtaisesta taloustilanteesta alkaen klo 10. Täysistuntojahan voi seurata livenä taikka sitten jälkilähetyksenä täällä. Tuon "istuntojen verkkolähetykset"-linkin takaa löytyy mm. toissapäiväinen kiivas keskustelu liittyen Ottawan sopimukseen. Kannattaa käydä tsekkaamassa. Paljon mielenkiintoisia puheenvuoroja.

Tänään jatkuvat myös eduskunnan kyselytunnit. Syksyn ensimmäinen kyselytunti TV1 klo 16.

Blaze
Käyttäjä
524 viestiä

09.09.11 klo 18:29 - linkitä tähän kommenttiin: #

^ Näin se oikeastaan on.

Ainoa mikä eroaa, on Kokoomuksen EU-politiikka sekä Kokoomusjohdon sukupuuttoonkuoleva suvaitsevaisuuslinja. Monet Persuthan halusivat yhteistyötä Kokoomuksen kanssa. Kataisen hirttäytyminen EU:hun esti sen. Kokoomus on nyt paljon paskemmassa jamassa SDP:n kanssa.

Veikkaan, että Wille Rydmanista tulee vielä Kokoomuksen puheenjohtaja ja silloin puolue lähentyy enemmän persuja ja vie näiltä äänestäjät. Siinä vaiheessa Perussuomalaisten työ on kuitenkin jo tehty. Politiikka on tullut takaisin politiikkaan.

Tämä tapahtuu aikaisintaan 2019 eduskuntavaaleissa, jolloin Soini on ollut jo yhden kauden pääministerinä.

Hater's gonna hate, mutta kansan päälle ei voi loppumattomasti kusta ja väittää, että on sadekuuro.

Jamii
Käyttäjä
506 viestiä

09.09.11 klo 20:12 - linkitä tähän kommenttiin: #

esimies kirjoitti:

Kokoomus ja persut jyräävät kärjessä Hesarin tuoreessa gallupissa. Eli voidaanko tästä päätellä, että suomalaisten ihannepuolue olisi sellainen puolue, jossa yhdistyisivät kokkareiden oikeistolainen talouspolitiikka ja persujen oikeistolainen arvomaailma?

Tämä. Kokoomuslaisissa viehättää heidän ns. "puhtautensa". Heillä ei ole ollut melkein yhtään tullut seurauksia vaalirahakohusta ja heidän pääministerinsä on hieman järkevämpi ja värikkäämpi tyyppi kuin Vanhanen. He ovat huonoista vaihtoehdoista kaikkein parhain, ainakin ulkoisesti. Persuissa taas viehättää heidän mainostamansa utopia Suomesta, jossa ainoat syyt maamme suurin velkoihin ovat maahanmuutto ja EU. Enemmän siihen on vaikuttanut kuitenkin nuorison pitemmät koulutusajat, edellisen laman aiheuttama työvaje ja suomalaisten sisäänrakennettu nöyristelyasenne. Suomella oli asiat enemmän perseellään ennen EU:ta.

Keskustelut