Kysy ja vastaa

Foorumin päävalikkoonLegendaloota › Kysy ja vastaa

barros
Käyttäjä
1505 viestiä

11.01.22 klo 10:15 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tienneekös kukaan, mikä on krakkerin ja/tai hakkerin eroavaisuus? B-)

mäskipää
Käyttäjä
177 viestiä

12.01.22 klo 04:14 - linkitä tähän kommenttiin: #

barros kirjoitti:

Tienneekös kukaan, mikä on krakkerin ja/tai hakkerin eroavaisuus? B-)

Joku alaan perehtyneempi antakoon virallisemman selityksen, mutta itselleni krakkeri-sana on tullut vastaan ainoastaan CMX:n kotisivuille [cmx.fi] tehdyn tietomurron yhteydessä (ja oikeastaan vasta sitten, kun yhtye itse mainitsi sanan nykyisen sivun pottuilevassa tekstiosiossa). Wikipediaa selatessa vahvistui myös näkemys, että luultavasti krakkeri murtautuu tietojärjestelmiin aina luvatta, kun taas hakkeri voi olla liikkeellä myös ihan luvan kanssa ns. valkokaulushakkeri-periaatteella - olisiko tässä mielikuvissa jotain suuntaa oikealle vastaukselle?

Miihkali
Moderaattori
2782 viestiä

12.01.22 klo 15:57 - linkitä tähän kommenttiin: #

Joskus on muistaakseni yritetty tehdä sellaista eroa, että krakkeri on erikoistunut tietomurtoihin ja muihin lainvastaisiin toimiin, kun taas hakkeri on yleisesti ottaen tietokoneiden kanssa taitava. Englanniksihan sana hack voi tarkoittaa paitsi tietoteknistä näppäryyttä myös rutiininomaista ja mielikuvituksetonta ongelmanratkaisua tai sitten sellaista työntekijää (erityisesti luovan työn), joka tekee työtä pelkästään rahan vuoksi, menee aina sieltä missä aita on matalin ja yrittää miellyttää pomojaan ja/tai yleisöään sen sijaan, että pyrkisi parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Itse suhtaudun vähän skeptisesti keskusteluihin, joissa väännetään siitä, mikä on jonkin sanan todellinen merkitys. Sehän on ihan käyttäjästä kiinni, ja sekä sanat että niiden merkitykset luonnostaan muuttuvat ajan myötä. Toki sitten toisinaan voi olla kyse ihan tietämättömyydestä, mutta se on vähän eri asia. Mummuni joskus muisteli tuttavaansa, joka oli kuvaillut mustaa kissaa ”beigeksi”.

Dekkari
Käyttäjä
277 viestiä

04.02.23 klo 10:36 - linkitä tähän kommenttiin: #

Nyt täytyy kysyä tälläistä asiaa kun vaivaa mieltä.

Itselläni on siis käytössä Viaplay suoratoistopalvelu. Huomasin yksi päivä siellä sarjan The Girlfriend Experience ja ajattelin, että voisin katsoa. Tänään kun yritin katsoa niin hakemalla sarjaa ei enää löydy. Kuitenkin kun kirjoittaa googleen sarjan nimen ja Viaplay niin silloin sivu on kyllä hakuvaihtoehdoissa, mutta kun sivua klikkaa se palautuu Viaplay aloitus-sivuun.¨

Kaiken järjen mukaan voisi ajatella, että sarja olisi poistunut, mutta testasin tiettyjen sarjojen kanssa joiden tiedän poistuneen sivulta samaa, mutta silloin ei tullut samoja hakuvaihtoehtoja. Lisäksi Viaplay yleensä ilmoittaa jos jokin sarja on poistumassa. Mielestäni kyseisen sarjan kohdalla ei sitä ollut kun muutama päivä sitten sen näin.

Joten jos jollain on Viaplay käytössä, niin missä voisi "vika" olla. Rasittavaa vaan kun ei tiedä missä mennään.

Vilperi
Käyttäjä
61 viestiä

04.02.23 klo 15:08 - linkitä tähän kommenttiin: #

Joo, ei löydy Viaplaylta minullakaan, noinkohan ovat poistaneet. Sarja näkyy olevan tällä hetkellä katsottavissa C Moren palvelussa, ja siellä on kaikki kolme kautta.

Keskustelut