Kuolleita

Foorumin päävalikkoonLegendaloota › Kuolleita

Brutus
Käyttäjä
1282 viestiä

21.01.22 klo 10:40 - linkitä tähän kommenttiin: #

Marvin Lee Aday AKA Meat Loaf 27.9.1947 - 20.1.2022
https://www.is.fi/viihde/art-2000008555829.html

Yksi kaikkien aikojen legendaarisimmista rock-laulajista on kuollut. Meat Loaf tunnettiin erityisesti yhteistyöstään hiljattain kuolleen musikaalimies Jim Steinmanin kanssa, kaksikon työstämät Bat Out of Hell -levyt ovat edelleen kautta aikain myydyimpiä ja jäljittelemättömimpiä lajissaan.

Rockin ulkopuolella Meat Loaf tunnettiin myös musikaalien vakiokasvona. Elokuvissa mies löi itsensä läpi The Rocky Horror Picture Shown saksofonia soittavana koviksena [www.youtube.com], mutta rooleista kaikkein tunnetuin lienee Fight Clubista, jossa Meat Loaf näytteli isorintaista ex-kehonrakentajaa.

Itselle on Meat Loafista parhaiten jäänyt mieleen, kun lauloin joskus nuorna miehenä silloiselle tyttöystävälle sen ekan levyn nimikappaleen [www.youtube.com]. Se oli aika viatonta aikaa silloin teininä.

Joku
Käyttäjä
1364 viestiä

21.01.22 klo 10:57 - linkitä tähän kommenttiin: #

Meat Loaf teki kyllä muutaman ihan mielettömän kovan levyn. Itse hurahdin äijän musiikkiin itseasiassa ihan vasta tässä muutaman vuoden sisään. Aiemmin olin kuullu vaan jokusia klassikkobiisejä, mutta sitten kun vähän enemmän tutustuin tuotantoon niin se iski kyllä heti täysillä. Kunnon rock-oopperaa parhaimmillaan. Etenkin Bat Out of Hell ja Dead Ringer on pyöriny levylautasella erittäin tiuhaan. Tottakai myös miehen esiintyminen Rocky Horror Picture Show:ssa on ihan legendaarinen.

Lepäilehän rauhassa!

dbgirl
Käyttäjä
245 viestiä

21.01.22 klo 11:40 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jaa. Enpä tienny sen olevan Rocky Horror Show'ssa enkä Fight Clubiakaan tienny, pitää katsoa RHS uudestaan. Viime kerrasta onkin aikaa. Bat out of Hellin tiedän, siis sen biisin, mitään muuta en taida tietääkään. Nyt ainakin tiedän mitä kuuntelen tänä iltana.

Brutus
Käyttäjä
1282 viestiä

02.02.22 klo 02:04 - linkitä tähän kommenttiin: #

Robert "Bob" Wall 2.9.1939 – 31.1.2022
https://www.hollywoodrepo...l-arts-expert-1235085473/

Kasarivuosien Chuck Norris -leffojen vakiokasvo ja stuntmies Bob Wall on kuollut 82-vuotiaana. Bob oli Chuckin tavoin karaten maailmanluokan tekijä ja kaksikko olikin keskenään hyvin läheisiä ystäviä jo nuoruusvuosilta asti. Kun Chuck myöhemmin teki leffan Bruce Leen kanssa, Bob pääsi tietysti mukaan pieneen sivuosaan. Myöhemmin mies nähtiin myös mm. parrakkaana karatekana Lohikäärmeen kidassa-klassikossa ja pienessä roolissa keskeneräiseksi jääneessä Panoksena kuolemassa.


Bob, Bruce ja Chuck.

JuicyFruity
Käyttäjä
162 viestiä

04.02.22 klo 15:54 - linkitä tähän kommenttiin: #

Italialainen näyttelijä Monica Vitti on kuollut.1931-2,2, 2022. Hänet muistetaan nimikkoroolista vuoden 1966 elokuvasta Modesty Blaise- Pistävä perhonen. Edit. Itse en häntä muista rooleista tuntenut.

Pelimies
Käyttäjä
547 viestiä

13.03.22 klo 23:54 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tänään on legenda poistunut keskuudestamme, nimittäin itse William Hurt, joka on vaihtanut tänään hiippakuntaa 71-vuotiaana ja vielä viikkoa ennen 72-vuotisynttäreitään

Kuolinsyyksi on ilmoitettu syöpä, joka diagnisoitiin 4 vuotta sitten ja tulihan tämäkin yllätyksenä, etenkin kun Hurt lukeutui allekirjoittanen suosikkeihin ja mahtaako Disney tehdä Carrie Fisherit, ja tuoda MCU:n 4.vaiheeseen Hologrammi-Hurtin, kun Hurtilla oli keskeinen sivuosa MCU:ssa alusta alkaen.

RIP😢

Joku
Käyttäjä
1364 viestiä

14.03.22 klo 12:31 - linkitä tähän kommenttiin: #

Siinä oli kyllä hieno näyttelijä, jonka filmografiasta löytyy ihan älytön määrä hienoja roolisuorituksia hienoissa elokuvissa. Omat suosikit kenties Ken Russellin Altered States, upea Kiss of the Spider Woman, jossa Hurt on mainio parivaljakko Raul Julian kanssa. Sekä tottakai ykkösenä oma suosikkielokuvani kautta aikain, eli Wayne Wangin Smoke vuodelta 1995.

Lepäilehän rauhassa William Hurt.

Jurpo
Tähtääjä
1161 viestiä

30.03.22 klo 00:26 - linkitä tähän kommenttiin: #

Uutinen ei tosiaankaan ole tuore, mutta coronavirus teki selvää Phil Spectorista tammikuussa 2021. Mies oli tunnettu musiikkituottajanero joka oli myös AAA-luokan sekopää ja vietti viimeiset vuotensa vankilassa murhasta.

Pelimies
Käyttäjä
547 viestiä

13.04.22 klo 22:20 - linkitä tähän kommenttiin: #

Legendaarinen koomikko Gilbert Gottfried on kuollut eilen 67-vuotiaana.

Kuolinsyyksi on ilmoitettu rytmihäiriö. RIP

Brutus
Käyttäjä
1282 viestiä

27.04.22 klo 19:18 - linkitä tähän kommenttiin: #

Klaus Schulze 4.8.1947 - 26.4.2022
https://www.loudersound.c...-klaus-schulze-dead-at-76

Yksi kaikkien aikojen suurista syntikkavelhoista ja oma henkilökohtainen suosikki musiikintekijäni on kuollut täysin yllättäen 74-vuotiaana. Klaus soitti nuoruusvuosinaan rumpuja alkuaikojen Tangerine Dreamissa ja Ashra Tempelissä, mutta siirtyi myöhemmin soolouralle tuottamaan avaruusmusiikkia ja ambientiä, mistä mies myös parhaiten tunnetaan. Erilaisia virallisia albumeja sekä artistin itsensä julkaisemia bootleggeja taitaa maailmassa olla satoja. Klaus myös nauttii mainetta yhtenä lajityypin harvoista pioneereista, jotka eivät suoranaisesti menettäneet teräänsä muun saksalaisen avaruusmusiikin hiljalleen haihtuessa taivaan tuuliin syntikkapopin tieltä kasarivuosina.

Omasta mielestä parasta Klaus Schulzessa oli aina miehen live-esiintymiset, joissa se tietty improvisaatio on aivan erityisen huipussaan. Klaus ilmeisesti ymmärsi tämän itsekin, sillä mies urallaan äänitti aktiivisesti kaikkea mahdolllista improiluaan ja keikkojaan ja julkaisi niitä erillisinä jättimäisinä satojen levyjen bokseina sekä vanhojen albumeidensa lisämateriaalina, jotka yksinään ovat melkein mielenkiintoisempia kuin ne varsinaiset levyt.

Leffoihin Klaus Schulze liittyy tietysti sikäli, että mies sävelsi vuosien varrella musiikkia myös muutamiin taidepornoleffoihin sekä eurooppalaisiin halpiksiin. Japanin Tokyo Towerissa sijaitsi vielä joku vuosi sitten vahakabinetti, jossa oli ikuistettu Klaus Schulze mm. Frank Zappan ja Beatlesin kaltaisten hahmojen seurassa. Big in Japan.

Lepää rauhassa, Klaus Schulze [www.youtube.com].

dbgirl
Käyttäjä
245 viestiä

28.04.22 klo 21:18 - linkitä tähän kommenttiin: #

Voihan nyt... just kuuntelin tiistaina (kuolinpäivänänsä) Tangerine Dreamia https://www.last.fm/user/davidbowiegirl/library

ja ajattelin kuunnella lisää tänä viikonloppuna kun se kuulosti taas pitkästä aikaa hyvältä. Musta tuntuu että mulla on joku kirous. Ei todellakaan ole ensimmäinen kerta kun joku kuolee kun rupeen kuunteleen sitä, tai löydän uuden bändin jonka vanha tuotanto on hyvää mutta seuraava levy (kun olen heidät löytänyt) ja tulevat onkin sitten kakkaa... Tangerine Dream on sellaista vanhan ajan progressiivista tunnelmallista konemusaa mistä pidän mutta johon pääsen todella harvoin sisään, vaatii aivan tietyn moodin sille. Ne on kivan elokuvallisia ja tunnelmallisia. Tutustuin niihin aikoinaan kun sattumalta ostin Phaedran jotain 16-vuotiaana. Ei se silloin auennut, mutta aina silloin tällöin pääsen sisälle siihen maailmaan.

Pelimies
Käyttäjä
547 viestiä

30.04.22 klo 15:28 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ja taas yksi suru-uutinen, josta ei ole uutisoitu muualla kuin Facessa, sillä sarjakuvapiirit eivät näytä kiinnostavan valtamediaa:

Legendaarinen piirtäjä Neal Adams, joka palautti Batmanin taas synkäksi hahmoksi 60-luvun lopulla on kuollut toissapäivänä 80-vuotiaana.

Kuolinsyyksi on ilmoitettu verenmyrkytys ja Adamsin myötä Batmanin rosvogalleriaan liittyivät Ra’s Al ja Man-Bat. ja Adamsin kynästä olivat myös lähtöisin myös Vihreän nuolen ja lyhdyn yhteisseikkailut ja Teräsmies vs Muhammad Ali-tarina.

RIP😢🦇

Brutus
Käyttäjä
1282 viestiä

19.05.22 klo 21:01 - linkitä tähän kommenttiin: #

Evángelos Odysséas Papathanasíou AKA Vangelis 29.3. 1943 – 17.5. 2022
https://www.soundi.fi/uut...ettu-vangelis-on-kuollut/

Syntikkamaailmasta lisää suru-uutisia. Vanha kunnon Vangelis vaihtoi toissapäivänä hiippakuntaa 79-vuotiaana. Leffatykin käyttäjät lienevät kuulleet vähintään miehen Blade Runneriin, Paratiisin valloitukseen sekä Chariots of Fireen säveltämiä soundtrackejä, mutta Vangelis ehti urallaan tekemään paljon muutakin. Alkuaikoina mies löi läpi Aphrodite's Childessa Demis Roussoksen hoitaessa laulut, minkä jälkeen Vangelis loi uraa Yesin Jon Andersonin kanssa. Hassuna triviana Vangeliksen ja Andersonin säveltämä karibialaista tyyliä kierrättävä biisi toimi suorana inspiraationa Michael Jacksonin Billie Jeanille.

Pelimies
Käyttäjä
547 viestiä

19.05.22 klo 22:46 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tulipa tämäkin yllätyksenä, vaikka Vangelis ei tietääkseni säveltänyt leffamusiikkia 2000-luvulla ja muutenkin Vangelis kuului suosikkeihin synttikamusiikin skenessä.

Toisena hauskana triviana mainittakoon, että Vangelis oli muöskinnalkuperäinen ehdokas säveltämään musiikit Keskiyön pikajunaan, josta sittemmin Giorgio Moroder on tullut tunnetuksi ja meille syntikkamusiikin ystäville onneksi Moroder ja suurin osa TD:een(Tangerine Dream) alkuperäiskokoonpanosta ovat edelleen maisemissa.

Sitten asiasta toiseen: Ja taas menetimme lyhyellä aikavälillä toisenkin legendaarisen kuvittajan supersankarien maailmasta, nimittäin George Perez, joka vaikutti DC:ellä sekä Marvelilla poistui keskuudestamme syövän johdosta 6.päivä tätä kuuta 67-vuotiaana.

Ja jännää, että Fred Wardin poissa menoa ei täällä noteerattu, muuten kuin Episodin otsikoissa etusivulla.

Lassomies
Käyttäjä
533 viestiä

21.05.22 klo 16:38 - linkitä tähän kommenttiin: #

Brutus kirjoitti:

Hassuna triviana Vangeliksen ja Andersonin säveltämä karibialaista tyyliä kierrättävä biisi toimi suorana inspiraationa Michael Jacksonin Billie Jeanille.


...onko State of Independence? [www.youtube.com]
Annoin joskus itsevarmana kreditin biisistä Moodswingsille ja Chrissie Hyndelle ennen kuin opin, että Donna Summer ja Quincy Jones olivat tehneet jo kymmenen vuotta aiemmin ihan eri makuisen version kyseisestä luikaisusta. Mutta vasta mulla kahvi putosi lattialle kun vielä sen jälkeen opin, että se olikin paavi Vangelis joka Jonin kanssa alun perin veti hihasta tämän käsittämättömän strut-anthemin pitkälti ambienttiteemoista koostuvan oeuvren sekaan. Eihän se vastannut kuvaani tuosta Yamahojen siunatusta rakastelijasta sitten yhtään!

Kolmantena hassuna trivianugettina ja osoituksena siitä, että Vangelis on ollut joidenkin meidän elämissä pitempään kuin kenties tiesimme:
Adam Strange - Traveller [www.youtube.com]
Vangelis - Alpha [www.youtube.com]
Vai puhutaanko jo yleistiedosta.

Tapanahan on, että kun muusikko kuolee, hänen tuotannolleen omistetaan jos ei nyt kokonaista radiolähetystä niin vähintäänkin itsekseen oma pieni parituntinen, mutta ei tuo poikkeaisi minun normaalista elämästä mitenkään. Kuuntelen jo muutenkin ukon musaa, kun luen tenttiin.
Tai huvikseni.
Tai kun maalaan.
Tai en.
Oikeastaan ihan vain kun aika vie lähemmäs kuolemaa.
Mitä tulee heihin, jotka ovat muokanneet käsitystäni ja makuani taiteesta, Vangelis oli - ja on yhä - monumentaalinen figuuri. Laittaisin tähän oman top-viitoseni Vangelisin sävellyksistä, mutta kuka haluaa top-kympiksi paisunutta top-vitosta, joka koostuu vähintään kolmesta kymmenestä valinnasta.

Jurpo
Tähtääjä
1161 viestiä

26.05.22 klo 19:40 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jokseenkin odottamaton kuolema sillä mafiaveli ja moninaisia muita konnarooleja toteuttanut Ray Liotta on kuollut. Allekirjoittaneelle ukko teki ehkö uransa hienoimman suorituksen pienen mittakaavan poliisijännärissä Narc missä ukko otti arkkityypin ja väänsi sen umpikieroon solmuun.

RIP

https://www.independent.c...-goodfellas-b2088215.html
https://www.the-sun.com/e...as-actor-ray-liotta-dead/

Pelimies
Käyttäjä
547 viestiä

26.05.22 klo 23:49 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tulipa tämäkin yllätyksenä, joten pitäisi varmaan katsoa In Memoriam hengessä joku leffa miehen filmiografiasta uusiksi, esim edellämainittu Narc, joka muistaakseni oli aika kova pätkä ja ehkä myös olisi arvostelua paikallaan ylläpitämääni Leffakulinaristi-blogiin viikonloppuna.

dbgirl
Käyttäjä
245 viestiä

28.05.22 klo 16:02 - linkitä tähän kommenttiin: #

Narc oli kyllä kova! Oon kyllä pitäny hemmosta vaikka Mafiaveljistä en pidäkään. Tuli aika tyhjästä tää, meni ihan liian aikaisin, todella hyvä näyttelijä. RIP.

JuicyFruity
Käyttäjä
162 viestiä

29.05.22 klo 14:34 - linkitä tähän kommenttiin: #

Bo Hopkins on kuollut. Hän menehtyi lauantaina saatuaan sydänkohtauksen aiemmin tässä kuussa. Hänet muistetaan Sam Peckinpahin elokuvista Pakotie, Tapporyhmä ja Hurja joukko.

Pelimies
Käyttäjä
547 viestiä

16.06.22 klo 23:14 - linkitä tähän kommenttiin: #

Taas vaihteeksi suru-uutisia sarjakuvapiireistä.

Jeph Loebin kirjoittamat legendaariset Batman-tarinat The Long Halloween ja Dark Victory ja Teräsmies 4 vuoden aikaa-tarinan kuvittanut Tim Sale on kuollut eilen 66-vuotiaana oltuaan sairaalassa 2 päivää useista ”terveydellisistä syistä” johtuen.

Täytyypä lukaista nuokin uusiksi In Memoriam-hengessä ja triviana niille, jotka ovat uusimman Batman-elokuvan nähneet, niin The Long Halloween on toiminut inspiraationa elokuvalle, joten toinen hyvä syy lukaista ed mainittu tarina taas vaihteeksi uudelleen.

RIP😢🦇

Keskustelut