Valitusta ruikutusta toisensa perään.

Foorumin päävalikkoonLegendaloota › Valitusta ruikutusta toisensa perään.

Miihkali
Moderaattori
2782 viestiä

13.03.20 klo 14:48 - linkitä tähän kommenttiin: #

Hallituksen syytähän se on. Ihan niin kuin huono sääkin.

Brutus
Käyttäjä
1281 viestiä

13.03.20 klo 15:16 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jurpo
Tähtääjä
1161 viestiä

13.03.20 klo 21:19 - linkitä tähän kommenttiin: #

Itseä aina kovasti ihmetyttää NIIDEN supernerokkuus ja samanaikainen riemuidioottius. NE osaavat jättää fysiikan lait tilanteen ulkopuolelle, mutta NE silti palkkaavat superagenttinsa samasta helvetin helposti jäljitettävästä lähteestä ja NE vielä vaativat kaiken salavihkaisuuden hylkäämistä koska pitää näyttää NIIDEN olevan jutun takana.

Itseä taloustaantumat eivät edes paljoa koske ollen aika tehokkaasti sen ulkopuolella.

Kookosbanaani
Käyttäjä
1142 viestiä

14.03.20 klo 00:34 - linkitä tähän kommenttiin: #

Brutus kirjoitti:

Toivottavasti noita peruuntuneita kursseja/luentoja kuitenkin tullaan järjestämään vaikka etänä, pienryhmissä tai kirjatentteinä, on tuo tilanne sen verran inhottava aika monelle. Itse meinaan hakea ensi syksylle lisäaikaa ihan varmuuden vuoksi, luulisi koronaviruksen olevan ihan pätevä syy sellaisen myöntämiselle.

Tuli tuossa äsken muuten mieleen, että jos ja kun kakka lentää tuulettimeen seuraavien viikkojen ja kuukausien kuluessa ja ihmiset alkaa muutenkin oikeasti kyrpiintyä tähän meininkiin, aletaan etsiä ongelmille perinteiseen tapaan taas syntipukkeja ja massojen hysteria jyllää. Sittenhän vasta mielenkiintoiset ajat tulee.

Etänä järjestetään graduseminaarit. Ei tule vaikuttamaan niille, jotka aikovat keväällä valmistua. Itse aion valmistua loppuvuodesta aikaisintaan, eli no worries.

Ihan toista puolta julki tuodakseni epäilen että perussuomalaiset syyttävät tästä(kin) maahanmuuttoa. Ei mitenkään pahalla ketään joka persuja kannattaa, omat arvoni eivät vastaa kyseistä puoluetta.

Brutus
Käyttäjä
1281 viestiä

14.03.20 klo 01:10 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kookosbanaani
Käyttäjä
1142 viestiä

14.03.20 klo 01:14 - linkitä tähän kommenttiin: #

Brutus kirjoitti:

Jos tästä kaaoksesta nyt jotain tahoa voi aiheesta kritisoida, niin omasta mielestä viranomaisia aika monessa maassa, erityisesti Kiinassa. Ilmeisesti maailmassa on ollut niin pitkä vakaa hyvinvoinnin aika, ettei tähän ongelmaan herätty edes Kiinassa ennen oli jo lusikallinen housuissa ja siihen oli pakko reagoida. Tuohon kun lisää vielä sen räjähdysmäisen leviämisnopeuden, niin käytännössä kaikkialla on tämä tullut täydellisenä yllätyksenä. Tuo epidemian puhkeaminen osui vielä sopivasti lomakaudelle kun ihmisiä oli lomailemassa paljon niissä tautipesäkkeissä, eikä ketään ymmärretty kotiin tullessa testata ennen kuin oli jo kansa jalkautunut ihmisten pariin.

Mutta jälkiviisaus on pelkkää jälkiviisautta. Keskitytään nyt tähän selviytymiseen ja otetaan opiksi.

Joo en minäkään tätä koronaa pelkää. Introverttinä vietän paljon aikaa omissa oloissani, välttelen nyt tietoisesti läheisiä kontakteja ja käsienpesu ja oikeaoppinen aivastaminen/yskiminen ettei leviä pisaratartuntana. Nuorena ja terveenä tuskin on hätää, mutta pitää ajatella niitä vanhoja ja heikkoja, jotka ei pelkällä flunssalla selviä.

Joku
Käyttäjä
1364 viestiä

14.03.20 klo 09:57 - linkitä tähän kommenttiin: #

Sama homma, ei pelota itseni kannalta, mutta itelläkin on pari vakavasti sairasta lähisukulaista, joiden puolesta hirvittää. Myöskin isoisä on palvelutalossa, johon justiin tuli porttikielto kaikille vierailijoille tän koronan takia, mikä on kyllä helvetin hyvä varotoimi. Tollasessa vanhusten täyttämässä paikassa kun lähtee tänkaltainen virus leviään, nii siinon viikatemiehellä työsarkaa sen jälkeen aika reippaasti.

John117
Käyttäjä
127 viestiä

14.03.20 klo 11:33 - linkitä tähän kommenttiin: #

Maitoa piti hakea tuossa toissa päivänä Itäharjun Prismasta iltamyöhään ja aika absurdia kyllä nähdä klo 21 jälkeen kymmenen metrin jonoja joka kassalla ostoskärryt täynnä jauhelihapaketteja, vessapaperirullia, valmisruokia ym. Valmiuslakiin turvautuminen taitaa olla jo myöhäistä, jos uutisointiin on uskominen eli leviäminen on jo siinä pisteessä ettei tarkkaa lukua pystytä enää pitämään. Ihminen on siitä jännä eläin, että uhkiin herätään vasta silloin kun vahinko on jo tapahtunut, tuokin taitaa olla huonokuntoisille pahimmillaan tappava viirus.

Selväähän on että juutalaiset salaliittoineen tämänkin takana ovat eiks nii?

Miihkali
Moderaattori
2782 viestiä

14.03.20 klo 12:12 - linkitä tähän kommenttiin: #

Nyt on kyllä oikein maailmanlopun merkit ilmassa. Eihän se sinänsä ole mikään ihme, kun lehdet revittelevät kauhujutuilla ja kaikenlaiset huhut leviävät. Vaan ei se korona terveelle aikuiselle juuri ärhäkkää perusflunssaa vaarallisempi ole. Toki kannattaa olla varovainen, mutta ei se elämä tähän pääty.

Hamstraaminen on mielestäni ihan älytöntä touhua. Ei siitä ole mitään hyötyä vaan pikemminkin haittaa. Jos oikeasti iskisi elintarvikepula, seuraisi hamstraamisesta vain se, että nopeammille kertyy nurkkiin kaikenlaista turhaa tilpehööriä, joka loppujen lopuksi lentää roskikseen. Hitaammille taas ei jäisi mitään. Harvalla myöskään on viitseliäisyyttä tai edes mahdollisuutta hamstrata ruokaa niin paljon, että se oikeasti riittäisi isomman kriisin ylitse.

Lisäksi ihmiset painottavat ostoksensa ihan älyttömästi. Kahvia on ihan kiva juoda, mutta ei siitä maailmanlopun koittaessa ole iloa. Ja jos tässä alkavat oikeasti tavarantoimitukset takkuamaan, niin tuskin kriisi lopulta montakaan viikkoa kestää. Silmämääräisesti sanoisin, että moni ostaa vessapaperia kuukausiksi tai jopa vuosiksi. Ehkä ylijäämät voi antaa joululahjaksi. Tai ehkä jotkut sitten vain pyyhkivät ahterinsa huolellisemmin kuin minä.

Turhaahan tämmöinen spekulaatio tietysti on, koska mitään tavarapulaa ei ole eikä tule. Vaikea kuvitella, että maan joka ainoa myyjä ja rekkakuski joutuisi vuoteenomaksi samaan aikaan.

Sen verran hamstraamisessa sentään on järkeä, että jos itse sairastuu, pääsee helpommalla, kun ei tarvitse raahautua kipeänä kauppaan. Eikä se tarttuvan taudin kanssa oikein ole turvallistakaan. Muiden kannalta siis.

Kookosbanaani
Käyttäjä
1142 viestiä

14.03.20 klo 12:22 - linkitä tähän kommenttiin: #

Itse kävin eilen Nummenpakan Supermarketissa ja siellä oli vessapaperitilanne ihan normaali. Mitä nyt sitä kaikkein halvinta kahdeksan rullan pakettia oli vain muutama jäljellä. Hamstraamisesta en itsekään tykkää, ostan mielelläni ruokaa 4-5 päiväksi kerrallaan ja aion käydä keväälläkin kaupassa useaan otteeseen. Mikäli tartunta iskee (toivottavasti ei, koska karanteenissa kuolee korkeintaan tylsyyteen), niin taidan silloin mennä hengityssuojaimen kanssa. Kädet pesen aina kun tulen takaisin sisälle.

Tämä alla oleva video on sellainen jota kannattaa noudattaa aina, myös silloin kun ei ole pandemiaa:

https://www.youtube.com/watch?v=kT6usKXKQc4

Nyt on kyllä oikein maailmanlopun merkit ilmassa. Eihän se sinänsä ole mikään ihme, kun lehdet revittelevät kauhujutuilla ja kaikenlaiset huhut leviävät. Vaan ei se korona terveelle aikuiselle juuri ärhäkkää perusflunssaa vaarallisempi ole. Toki kannattaa olla varovainen, mutta ei se elämä tähän pääty.

Ensimmäiselle maailmalle on tyypillistä ylireagoida hysteerisellä tavalla kaikkeen mikä uhkaa heidän normaalia elämäänsä. Tapa millä lehdistö uutisoi asioista lietsoo myös paniikkia ja massahysteriaa, kuten myös sosiaalinen media, jossa useat, jotka pitävät itseään vääristyneesti alan asiantuntijoita pätevämpinä, levittävät valheellista tietoaan kuulijoilleen (puhun juuri SINUSTA Sanna Ukkola). Afrikassa huomattavasti kuolettavamman Ebolan jyllätessä afrikkalaisten suhtautuminen asiaan poikkeaa huomattavasti meistä länsimaalaisista, koska siellä kuolema on vähän väliä läsnä. Eli sanoisin että meidänkin on aika vain rauhoittua ja seurata tilannetta.

Brutus
Käyttäjä
1281 viestiä

14.03.20 klo 12:47 - linkitä tähän kommenttiin: #

J.Lipponen
Käyttäjä
143 viestiä

16.03.20 klo 13:32 - linkitä tähän kommenttiin: #

Työnnänpä vaihteeksi lusikkani soppaan. Täältä Itä-Suomen korvesta katsottuna aika rauhallisin mielin tätä koronaa on tullut seurattua. Tauti itsessään ei juuri huolestuta, iskee, jos iskee kaikista varotoimista huolimatta. Mutta kyllähän se näin yrittäjänä toimiessa mieltä rassaa, jos sairastuukin ja puoti on ainakin sen kaks viikkoa kiinni. Alkuvuosi on aina hiljaista myynnin kannalta ja tuuraajan palkkaaminen on kallis paukku. Joten parasta toivoen, pahinta peläten.

Asiaan liittyvistä tapahtumista ehkä eniten on yllättänyt jenkkilän NBA ja NHL liigojen nopea päätös laittaa pelit seis toistaiseksi. Sen verran isoista masseista kuitenkin kyse, että olisin olettanut pitempääkin venkulointia päätöksen suhteen.

Brutus
Käyttäjä
1281 viestiä

17.03.20 klo 00:57 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jurpo
Tähtääjä
1161 viestiä

17.03.20 klo 09:03 - linkitä tähän kommenttiin: #

Vaikka isot studiot ovatkin hätää kärsimässä ne eivät mene nurin. Kaikista vähiten Disney joka ei mene nurin edes tieten tahtoisella töppäilyllä. Itse toivon että isot studiot kiinnittäisivät enemmän huomiota tekemiensä elokuvien määrään. Netflix (eli striimipalvelut) varmaankin vahvistuu, mutta nekin näyttävät merkkejä taantumisesta sisällön vaihtelevuuden suhteen.

Miihkali
Moderaattori
2782 viestiä

17.03.20 klo 09:21 - linkitä tähän kommenttiin: #

Pelkäänpä, että tässä saattaa käydä toisin päin, eli pienet tekijät joiden puskurit eivät riitä joutuvat vaikeuksiin, kun taas isot firmat voivat kärvistellä vanhojen voittojensa ja luottokelpoisuutensa turvin kriisin yli. Eihän esimerkiksi Marvelin suosio tästä mihinkään katoa, vaikka muutama leffa floppaisikin. Sen sijaan joku DCEU (huono esimerkki, tiedän) seisoo tai kaatuu sen mukana, miten Wonder Woman 1984 menestyy teatterikierroksella.

Pienemmille yrityksille, kuten itsenäisille elokuvateattereille, tästä tulee paljon hankaluuksia. Finnkinon asema on jo muutenkin niin ylivoimainen. Ihan tekee pahaa ajatella, mihin vielä joudutaankaan.

Juuri viime viikolla pohdittiin kyllä kavereiden kanssa, päättyykö megastudioiden valtakausi joskus. Niinhän on jo kertaalleen käynyt: vanha Hollywoodin studiosysteemi romahti 50-luvulla ja seuraavalla vuosikymmenellä tapahtuikin ainutlaatuinen eksploitaation ja auteur-ohjaajien esiinmarssi.

Kiinnostavaahan on, että niitä studioajan liukuhihnaleffoja ei kukaan muista muutamaa megaspekaakkelia (Tuulen viemää, Kymmenen käskyä) ja yllätyshittiä (Citizen Kane, Casablanca) lukuunottamatta, mutta New Hollywoodin ohjaajat (Peckinpah, Kubrick, Coppola, Scorsese, Carpenter, Corman, Polanski...) elokuvineen jaksavat kiehtoa harrastajia aina vaan, vaikka ne tehtiin kengännauhabudjeteilla ja moni niistä aikanaan floppasi tai haukuttiin vastenmieliseksi.

Joku
Käyttäjä
1364 viestiä

17.03.20 klo 09:58 - linkitä tähän kommenttiin: #

Miihkali kirjoitti:


Juuri viime viikolla pohdittiin kyllä kavereiden kanssa, päättyykö megastudioiden valtakausi joskus. Niinhän on jo kertaalleen käynyt: vanha Hollywoodin studiosysteemi romahti 50-luvulla ja seuraavalla vuosikymmenellä tapahtuikin ainutlaatuinen eksploitaation ja auteur-ohjaajien esiinmarssi.

Kiinnostavaahan on, että niitä studiosysteemin liukuhihnaleffoja ei kukaan muista muutamaa megaspekaakkelia (Tuulen viemää, Kymmenen käskyä) ja yllätyshittiä (Citizen Kane, Casablanca) lukuunottamatta, mutta New Hollywoodin ohjaajat (Peckinpah, Kubrick, Coppola, Scorsese, Carpenter, Corman, Polanski...) elokuvineen jaksavat kiehtoa harrastajia aina vaan, vaikka ne tehtiin kengännauhabudjeteilla ja moni niistä aikanaan floppasi tai haukuttiin vastenmieliseksi.

Tätä oon itsekin miettinyt. Alkaako kelkka jossain kohtaa kääntyä, ja aletaan näkeen enemmän ja enemmän nykypäivän "uuden ajan ohjaajia". Nykyäänhän ei ohjaajalla noissa megatuotannoissa oo mitään sananvaltaa, se on vaan sellanen apukäsi siinä kun tuottajat päättää kaikesta.

Mielellään sitä näkis enemmän ja enemmän sellasia pienempiä tuotantoja isommiltakin firmoilta, kuten vuonna 1971, Universal anto "vapaat kädet" muutamalle nuorelle tekijälle. Eivät puuttuneet elokuvan tekoprosessiin, ja lopullisesta leikkauksesta vastasi ohjaajat itse. Kyseiset filmit oli siis:

Peter Fonda: Hired Hand
George Lucas: American Graffiti
Dennis Hopper: The Last Movie
Milos Forman - Taking Off
Douglas Trumbull - Silent Running

Miihkali
Moderaattori
2782 viestiä

17.03.20 klo 10:15 - linkitä tähän kommenttiin: #

Katoin just Zardozin ja sehän on myös 70-luvun alusta. Menee aika hyvin samaan sarjaan The Last Movien ym. kanssa. John Boormanilla oli hiljattain ollut pari hittiä, ja hän sai pienehkön budjetin ja täysin vapaat kädet elokuvan tekemiseen. Ja kyllähän se lopputulos olikin aika kummallinen, etten sanoisi psykedeelinen. Hieno esimerkki myös siitä, että kun on visiota ja kekseliäisyyttä, niin melko pienelläkin budjetilla saa todella upeaa jälkeä aikaiseksi.

En muuten ihmettelisi, vaikka John Carpenter olisi tykännyt Zardozista. Siinä on paljon samaa kuin hänen elokuvissaan: tahallinen B-elokuvaestetiikka, outo tieteisfantasiamiljöö, tajunnanvirtamainen juoni, yleinen vainoharhaisuus, pääosassa pitkän linjan toimintanäyttelijä (tässä tapauksessa Sean Connery) ja paljon epämääräistä filosofointia.

Jurpo
Tähtääjä
1161 viestiä

17.03.20 klo 15:30 - linkitä tähän kommenttiin: #

Nuo 'nuoren Hollywoodin' leffat ovat siinä mielenkiintoisia että jo listassasi on yksi huomattavan iso menestys ja yhtä huomattavan iso epäonnistuminen. Dennis Hopper taisi itse sanoa että Easy Rider on enemmänkin editoijan elokuva. Siitä en osaa sanoa, mutta se on oikeasti hyvä elokuva. Nykyään näyttää siltä että studiot haluavat minimoida riskinsä ja sen takia turvautuvat tuttuihin ja turvallisiin konsepteihin joihin kaadetaan resursseja. Itse uskon että yhden sata miljoonaa maksavan leffan sijasta kannattaa tehdä kymmenen leffaa samalla rahalla ja eri aiheilla.

Joku
Käyttäjä
1364 viestiä

17.03.20 klo 17:50 - linkitä tähän kommenttiin: #

Hittolainen, ostin justiin vajaa viikko sitten Zardozin omaan hyllyyn. En oo vielä kerinny katsomaan, mutta täytyy korjata asia piakkoin!

Brutus
Käyttäjä
1281 viestiä

17.03.20 klo 19:34 - linkitä tähän kommenttiin: #

Keskustelut