Mikki Hiiri vai Aku Ankka?

Foorumin päävalikkoonLegendaloota › Mikki Hiiri vai Aku Ankka?

Scarface
Tykittäjä
2431 viestiä

01.08.08 klo 03:46 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mikki Hiiri on liian täydellinen. Miten kukaan voi samaistua hahmoon jolla on kaunis muija (Okei tosi kieroa mutta jos Minni konvertoituisi (sana?) oikeaan elämään olisi hän varmasti isotissinen brunetti (visio)), epäinhimilliset älynlahjat ja tuuri. Ja Mikki on myös näsäviisas mulkku.

Aku Ankka on Aku Ankka taasen, kyllä Akun seikkailuja mielummin lukee vaikka en enää oikeen jaksa akkareita lukea. Don Rosan tarinoita ny ehkä välillä.

Vasuri
Käyttäjä
1315 viestiä

01.08.08 klo 22:38 - linkitä tähän kommenttiin: #

Scarface kirjoitti:

Mikki Hiiri on liian täydellinen. Ja Mikki on myös näsäviisas mulkku.

Säpä sen sanoit, sitä se on. Jopa kyllästyin Mikkiin jo viime vuosikymmenellä. :D Ja suomeksi voitais sanoa, että ei Mikki Hiiri vaan Dicki Hiiri. ;) Muahhahhahhaaaa!!!

daamn
Käyttäjä
50 viestiä

01.08.08 klo 23:10 - linkitä tähän kommenttiin: #

Öh, ketään muuta ei ärsytä kun Aku ei ikinä onnistu missään?

Itse en äänestä kumpaakaan. Kaikki käy, eivätkä ns. päähenkilöt ole näissä Ankkalinnan sarjakuvissa muutenkaan suosikkejani.

JiiÄr

06.08.08 klo 13:21 - linkitä tähän kommenttiin: #

Vastaushan ei ole mitenkään yksiselitteinen.

Floyd Gottfredsonin, Paul Murryn ja Romano Scarpan Mikki-tarinat (nimenomaan rikostarinat) ovat jännittäviä (niin jännittäviä kuin Disney-sarjakuva voi olla) ja mukavia lukea.

Akussa on tietenkin enemmän puolia kuvattavaksi. Akuihin keskittyviä piirtäjiä on myös useampi kuin Mikki-mestareita, mm. Barks, Rosa, William van Horn, Daniel Branca, Heymansin veljekset, Vicar, ...

Paras hahmo Ankkalinnassa on kuitenkin Pelle Peloton. Lähinnä siksi, että haluttaisi itsekin olla Pellen kaltainen keksijänero.

rillijulle
Moderaattori
3848 viestiä

06.08.08 klo 14:52 - linkitä tähän kommenttiin: #

En pidä Mikin seikkailuista kovinkaan, elleivät ne sitten ole jotain massiivisia ja synkkiä, sadan sivun pituisia. Hiiren seikkailut ovat aina niin ennalta-arvattavia.

Akusta tyksin todella paljon. Ankan kohellusta on ratkiriemukas lukea, koskaan tiedä mihin Aku seuraavan kerran nokkansa työntää. Eniten kuitenkin pidän tarinoista, missä Akulle käy lopussa hyvin. Hyvänä esimerkkinä mainittakoon tämän viikon Aku Ankan ensimmäinen olympiatarina (nimeä en muista) .

Tarantino
Käyttäjä
174 viestiä

07.08.08 klo 13:15 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mikin seikkailuja on hiukka masentava lukea syystä tai toisesta.
Akun kanssa sitten viihdynkin lähes yhtä hyvin kuin hyvän elokuvan parissa.

katusutariina
Käyttäjä
45 viestiä

25.09.08 klo 20:20 - linkitä tähän kommenttiin: #

mikki on jostain kumman syystä aina ärsyttänyt mua suunnattomattomasti. Ehkä siinä on just sen "täydellisyys", eli se sen partiopoikamaisuus. Sarjakuvasankarina, hahmona, mikki on muutenkin melko tylsä, ennalta-arvattava. On vain "salapoliisi-mikki", "seikkailija-mikki" ja "sivuosa-mikki", jotka ei vaan yleensä ottaen juuri nappaa.. Toisin kuin aku. En varmaan ikinä kyllästy.

Blairoid
Käyttäjä
276 viestiä

25.09.08 klo 21:31 - linkitä tähän kommenttiin: #

Aku Ankka on ollut pitkään oma suosikkini juuri semmoisena hauskana. Aku on jopa paljon persoonallisempi ja moniulotteisempi Mikki Hiireen verrattuna. Mikki on jotenkin niin... stereotyyppinen.

Pisteet:

Aku Ankka:

Mikki Hiiri:

Hehhehhee! >;D

Vasuri
Käyttäjä
1315 viestiä

29.09.08 klo 19:53 - linkitä tähän kommenttiin: #

Blairoid kirjoitti:

Aku Ankka on ollut pitkään oma suosikkini juuri semmoisena hauskana. Aku on jopa paljon persoonallisempi ja moniulotteisempi Mikki Hiireen verrattuna. Mikki on jotenkin niin... stereotyyppinen.

Pisteet:

Aku Ankka:

Mikki Hiiri:

Hehhehhee! >;D

Oikea huomio, näin sitä mennään. :) Minustakin on ärsyttävää luke Mikki Hiirtä kun se onnistuu aina. Ei se osaa edes olla hauska, ja se on paha vika. Miten Hessu jaksaa olla Mikin ystävä?

Muumipappa
Käyttäjä
84 viestiä

29.09.08 klo 20:18 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kyllä se vanha kunnon Aku Ankka kolahtaa enemmän sydämmet sulattavalla tunaroinnillaan. Mikki on ennemminkin arvoituksien ratkaisija tyyppi ja hiukahkon tylsäkin. :wink:

Miihkali
Moderaattori
2782 viestiä

29.09.08 klo 20:23 - linkitä tähän kommenttiin: #

Blairoid
Käyttäjä
276 viestiä

29.09.08 klo 21:00 - linkitä tähän kommenttiin: #

Miihkali kirjoitti:

Mikki Hiiri -tarinoissa on aina sama juoni. Mikki tutkiskelee paikkoja ja pääsee tutkimuksissaan melko pitkälle mutta viimeinen silaus jää puuttumaan jotta rikollinen paljastuisi. Mikki valittelee tästä Hessulle joka tokaisee jotain äärimmäisen hölmöä, kyseessä saattaa olla joko vitsi tai pelkkä lakoninen toteamus. Mikki saa tästä innoituksen, suoranaisen vision jonka perusteella hän pystyy ratkaisemaan rikoksen ja niinpä hän huutaakin "Hessu, olet nero!" Hessu vastaa: "Höhöö, tattis!"

Hessun tahattoman vinkin avulla rosmo jääkin kiinni. Loppuvitsinä on yleensä se, että Poliisimestari Sisu kiittää Mikkiä rikoksen ratkaisemisesta, johon Mikki vastaa: "Kiität nyt aivan väärää miestä." Hessu joka luonnollisesti on koko tarinan ajan ollut ns. "pihalla" näyttää hölmöltä ja kysyy: "Anteeksi, mutta mistähän miehestä te nyt puhutte?" Tämä juonikuvio on tosi yleinen varsinkin vanhoissa taskukirjoissa.

Jotkut vanhemmat Mikki-tarinat on kieltämättä olleet ihan jänniä mutta uudemmat ei jaksa sytyttää. Kyllä Aku Ankka on paljon persoonallisempi ja sympaattisempi hahmo, johon on helppo samaistua. Aku-tarinat saavat juttua irti vaikka arjen tavallisesta olosta, mutta Mikki vaatii vähintään rikosaallon tasoisen mullistuksen johdatellakseen mielenkiintoista tarinaa. Näin Aku on paljon moniulotteisempi ja inhimillisempi hahmo joka tarjoaa hyvän päähenkilön melkein tarinalle kuin tarinalle.

Tuo litania Mikki Hiirestä tuntuu kyllä valitettavasti tutulta. Olen ainakin 10-20 kertaa nähnyt juuri tuon kaltaisia Mikki -stooreja.

Nutz
Käyttäjä
29 viestiä

07.10.08 klo 18:48 - linkitä tähän kommenttiin: #

Aku on paras. Hän on hauska tyyppi ja sitäpaitsi vielä pidän ankoista. Omasta mielestäni vanhat Mikki -filmit ovat paljon parempia (ja hauskempia) kuin ne uudet Mikki the Salapoliisi.

JV
Käyttäjä
72 viestiä

11.10.08 klo 13:04 - linkitä tähän kommenttiin: #

Minäkin tykkään paljon lukea Akun seikkailuja. Kyllä Mikinkin tarinoita lukee ja onhan neki hauskoja tarinoita, mutta on Aku kumminkin hauskempi.

E-Mies
Moderaattori
507 viestiä

11.10.08 klo 13:20 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mikki Hiiren tarinat noudattavat harmittavan usein samaa kaavaa. On tehty joku mullistava rikos, ja koko Ankkalinnan poliisivoimat ovat polvillaan. Poliisimestari Sisu tarvitsee Mikin apua, sillä "kuinka ollakkaan" Mikki on melkeinpä aina ainoa, joka pystyy selvittämään mystisimmätkin rikokset ja saamaan pääkonnan kiinni. Pääkonnakin sattuu useimmiten olemaan, joko Mustakaapu taikka Musta Pekka. Ja ihan kuin tarinat eivät olisi jo valmiiksi "mustia". Tarinat nimittäin ovat melkein aina synkkiä ja rikokset tapahtuvat yöaikaan, jolloin kaikki ovat tuutimassa. Mikin apuna usein oleva Hessu, on myös mies joka selvittää rikokset ihmeellisesti "puolivahingossa". Esimerkiksi Hessu muistaa jonkun sattumoisin rikokseen liittyvän asian ja eikun sormiennapsautus *naps* vain niin ollaan jo päälusmurikollisen supersalaisessa piilopaikassa.

Akun tarinoissa taas voi sattua aivan mitä tahansa, sillä aiheet ja teemat eivät noudata samanlaista "lukitsevaa" kaavaa, kuin Mikin tarinat. Tarinat ovat myös paljon Mikin tarinoita hauskempia ja rennompia, ja niitä on selvästi mukavampi lukea. Myöskin yksi iso eroavaisuus, mikä nostaa Akun Mikin edelle, on hänen iänikuinen jatkuva epäonnensa. Kyllähän se ärsyttää kun Mikki onnistuu aina kaikessa. Akun tarinoissa taas Aku on usein se joka jää kuin nalli kalliolle. Yleensä Hannu joko korjaa koko potin, taikka Aku onnistuu suututtamaan Roope-setänsä pahasti ja tarina päättyykin Roopen jahdatessa Akua. Akun epäonni herättää vain niin julmetusti sympatiaa, ja nostaa selvästi Akun Mikin yläpuolelle. Akun tarinat eivät ole myöskään niin ennalta-arvattavia, kuin Mikin tarinat, joten sorry and goodbye Mickey Mouse, Donald Duck gets victory!

Scarface
Tykittäjä
2431 viestiä

19.10.08 klo 14:29 - linkitä tähän kommenttiin: #

NitroPupu kirjoitti:

aku on bestest

: D ?

vomppa
Käyttäjä
663 viestiä

22.10.08 klo 13:16 - linkitä tähän kommenttiin: #

Keskustelut