Päivän pulinat

Foorumin päävalikkoonLegendaloota › Päivän pulinat

Joku
Käyttäjä
1364 viestiä

29.01.22 klo 22:06 - linkitä tähän kommenttiin: #

Joo Huutonetissä näkee kyllä jos jonkinlaista yrittäjää ja vedättäjää. Tarkkana saa olla.

VHS-nauhojen keräilyhän on muuten nyt taas saanut hiukan lisää tuulta purjeisiinsa harrastuksena, ja keräilijöitä on tullu paljon lisää. Justiin myytiin esimerkiks Huudossa Bronsonin pari leffaa reilusti yli 500€ hintaan kappale. Eli kyllä niitä aidosti pirun arvokkaita nauhoja on, mutta veikkaan että toi Peniskäsi Edward on ihan huumorilla heitetty tolla hinnalla tuonne. Star Warseistakin saa muuten joo nykyään hyvät rahat, jos sattuu niitä vanhoja vuokranaruja omistamaan. Hinnat about joku 150-250€ kappale. Kaikkein kallein Suomessa myyty yksittäinen vhs-nauha on muutama vuosi sitten myyty Disneyn Tronin vanha valkokantinen vuokranauha. Sen vasarahinta oli jossain 1800€ hujakoilla. Myös esimerkiks Beastmasterin suominauha, eli "Voittamaton kostaja" oli jossain 700-800€ haarukassa. Nää hinnat tosin pätee ainoastaan vuokrakasetteihin, valtaosa esim. 90-luvulla tulleista pienikantisista myyntikaseteista on arvottomia. Eikä tietystikään vuokrakaseteissakaan niitä yli satasen nauhoja ole kuin pieni osa. Itse oon myynyt yhden kasetin keräilijälle Ruotsiin 125€ hintaan, se taitaa olla kovin hinta mitä oon ikinä yksittäisestä elokuvasta saanut :D

doomsdaymachine
Käyttäjä
1623 viestiä

29.01.22 klo 22:46 - linkitä tähän kommenttiin: #

Itselläni oli tuo mainitsemani showtimen julkaisema Painajainen Elm Streetillä vhs jokunen vuosi sitten. Video oli niin huonossa kunnossa, ettei sitä pystynyt katsomaan, ainakaan niillä laitteilla millä yritin katsoa. Laitoin kuitenkin huuto.netiin ilmoituksen, missä kerroin rehellisesti nauhan kunnosta.

Sain siitä kasetista 80€ kuitenkin. Kertoo jotain siitä, miten haluttu se on. Jos olisi ollut paremmassa kunnossa, olisin saanut luultavasti saanut siitä vieläkin paremmat rahat.

Charles Bronsonin Väkivallan Vihollisesta voisi maksaa ihan hyvän summan, jos se kasetti ilmeistyisi huuto.nettiin huudettavaksi.

Joku
Käyttäjä
1364 viestiä

29.01.22 klo 23:45 - linkitä tähän kommenttiin: #

Juu, ja monet keräilijäthän harrastaa samalla muutenkin elokuvia, eli VHS-puolella nauhan katselukuntoa tärkeämpää saattaa olla kansien kunto. Monesti kun itse elokuva sitten katsellaan dvd:ltä tai blu-raylta sen vanhan nauhan sijaan kuitenkin. Tuo ensimmäinen Elm Street on kyllä kans just sellasia nauhoja, ettei sitä ihan jokapäivä vastaan tule! Ja taatusti monelle keräilijälle haluttu leffa. Nuo Bronsonit mitkä myytiin kovaan hintaan just, oli R-Videon sellaisilla punaisilla kansilla olevat "Haastaja", "Teräshermo" ja juurikin "Väkivallan vihollinen". Vasarahinnat oli 655€, 573€ ja 432€.

Brutus
Käyttäjä
1282 viestiä

08.04.22 klo 23:23 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tuossa reilu viikko sitten oli taas Hollywoodin iki-ihanat Oscari-räpellykset. Jotain parhaan pitkän animaation voittajaa lukuun ottamatta en osaa nimetä ainuttakaan pystin saajaa. Kyseessä oli taas perinteiseen tapaan sellainen "shitshow" ettei ketään tainnut tänäkään vuonna katsoa koko farssia sitä yhtä myöhemmin mainittavaa tapausta lukuun ottamatta.

Erityisen hassua oli huomata, miten viimevuotisesta katastrofista ei taidettu päättävissä pöydissä oppia yhtään mitään. Tänä vuonna osa elokuvanteon kannalta oikeasti keskeisistä ja äärimmäisen vaativista aspekteista annettavat palkinnot jaettiin aika epäkunnioittavasti päägaalan ulkopuolella jossain erikoiskinkereissä ja lähinnä leikattiin tökerösti mukaan siihen päälähetykseen.

SItten oli se parhaan animaation Oscar, jota oli jakamassa ja gaalaa avokätisesti rahoittavan jenkkien isoimmat televisiokanavat omistavan Disneyn tuotoksia markkinoimassa jotain puljun leffoissa näytelleitä tyttösiä. Enemmistö tuon kategorian ehdokkaista oli yllättäen Disneyn leffoja, joista voittajaksi valikoitui yllättäen Disney ja siinä sivussa vielä esitettiin livenä Disney-leffojen musiikkia. Palkintojen jakajat muistivat vielä erikseen loukata alan ihmisiä paasaamalla animaation olevan pelkkää aikuisten harmiksi tuotettua lastenviihdettä. Alan piireissä viimeinen otettiin loukkauksena ihan jo siksikin, että yksi ehdokkaista oli nimenomaan aikuisille suunnattu leffa.

Illan päätapahtuma kuitenkin oli kun Chris Rock vetäisi läppää Will Smithin vaimosta ja vihainen Wille Seppä läpsäisi [www.youtube.com] kaveria ympäri korvia kameroiden edessä. Pelkkä läpsäisy veti varmaan kymmenkertaisen määrän katsojia tolle gaalalle, ja vielä viikkokausien jälkeenkin ihmiset puhuu asiasta kuin kyseessä olisi maailman tärkein juttu, julkisuudessa on puitu Will Smithin avioliittoa, vaimon persoonallisuutta ja ties mitä. Oikeasti tän viimeisen kohdalla taitaa useimmilta jäädä metsä näkemättä puilta, koska tässähän nyt taidetaan vaan alleviivata miten ihmiset todellisuudessa alkaa olla kyllästyneitä tähän nykyajan latteaan ja sanitoituun "viihteeseen" ja paremman puutteessa mikä tahansa oikean elämän draama ja väkivalta kiinnostaa valtavasti.

Jos päättävissä pöydissä olisi mitään järkeä, niin Will Smithille annettaisiin joku erikoispalkinto tästä saavutuksesta ja ensi kerralla kaikkien palopuheiden sijaan pantaisiin ne Hollywoodin elitistiset mulkerot vaikka tappelemaan keskenään johonkin "celebrity deathmatchiin" koko gaalan ajaksi. Siinä rikottaisiin kaikki katsojaennätykset mennen tullen, eikä taatusti tulisi kenenkään tylsä. Näitä Will Smith -meemijuttuja katsellessa ei ainakaan tule [www.youtube.com].

dbgirl
Käyttäjä
245 viestiä

09.04.22 klo 13:18 - linkitä tähän kommenttiin: #

Mää en edes tiedä oikein yhtään mitään koko tän vuoden Oscareista kuin sen et se tyhmä Encanto, jonka lopetin kesken aika alussa, voitti, ja et Will joka hermostui vähän turhasta meni vähän läpsäiseen Chrisiä ja et koko tapahtumasta tuli överiliioiteltu lumipalloilmiö jonka takia en tiedä mitään muita voittajia. En katsonut lähetystä kuten en ole muutenkaan tehnyt paria Billy Crystalin vetämää kertaa lukuunottamatta siloin joskus vuonna kivi. Ei niitä jaksa myöhään katsella joten katson aina vain lehdistä tai netistä highlightit. Timothee Chalametin puku oli siisti ja muutaman muun, jostain syystä naisilla oli lähes järjestään mekkoja joiden yläosa ei sopinut mun mielestä alaosaan. Zendayan puku oli hyvä esimerkki, alaosa aivan täydellinen mut yläosa ei sovi tyyliin. Kai sillä jotain haluttiin rikkoa, mut kun ei. Olen sellaisistakin tykännyt joissa tyyli rikotaan. Pitää mennä katsomaan jostain voittajat... ei sillä et ne aina hyviä olis mut ihan sivistyksen kannalta yritän noita kattella niin voi sitten ees jostain puhua ihmisten kaa...

dbgirl
Käyttäjä
245 viestiä

10.04.22 klo 10:24 - linkitä tähän kommenttiin: #

https://www.kirjavinkit.f...lla-ja-uuden-ajan-alussa/

Jännä miten on ajat muuttunu. Nykyään taas pitäisi osata ja tehdä kaikkea kun ennen sai harjoittaa vain yhtä alaa ja muutenkin kaikki työnteko ja eläminen oli säänneltyä.

Brutus
Käyttäjä
1282 viestiä

11.04.22 klo 22:05 - linkitä tähän kommenttiin: #

Leffatykki oli näköjään vuorokauden verran pimeänä. Liekö vain joku tekninen bugi, päivitettiinkö muuten vanhentunutta sivustoa vai oliko kyseessä peräti Vladimir Putinin ja idän suuren saatanan reisille mennyt erityisoperaatio Suomen johtavan elokuvasivuston nitistämiseksi?

Miihkali
Moderaattori
2782 viestiä

12.04.22 klo 09:51 - linkitä tähän kommenttiin: #

Kyllä siitä välillä pääsi läpi, eli ihan täysin nurin ei sivusto ollut.

EDIT: Muistaakseni Leffatykin etusivu iltapäivällä välillä avautui suurien tuskien jälkeen. Sitten kun koetti navigoida eteenpäin, sivusto alkoi taas hidastella ja selain tarjosi virheilmoitusta.

dbgirl
Käyttäjä
245 viestiä

12.04.22 klo 17:13 - linkitä tähän kommenttiin: #

Miihkali kirjoitti:

Kyllä siitä välillä pääsi läpi, eli ihan täysin nurin ei sivusto ollut.

Jaa, minä en ainakaan. Kokeilin jo aamuvarhaisesta lähtie, tyyliin kuudesta tms. Ei sillä, en ollu päivittämässä sivua ihan joka sekunti.

Tänään oli ihan kiva keväinen päivä, olisi ollu lämmin jollei olis tuullu. Hieman sitä alkaa jo toivomaan kunnon lämpimiä kevätpäiviä!

dbgirl
Käyttäjä
245 viestiä

01.05.22 klo 14:07 - linkitä tähän kommenttiin: #

Hyvää vappua! :D Meinaako kukaan viettää?

Itellä on pullo simaa, yksi suklaapatukka ja jätskiä. Torille en mene kun en moista ole ennenkään harrastanut, mutta eiköhän näillä eväillä pärjää...

Brutus
Käyttäjä
1282 viestiä

02.05.22 klo 20:33 - linkitä tähän kommenttiin: #

Myöhästyneet vaput myös täältä.

Itse juhlistin työväenjuhlaa menemällä päiväksi keskelle pimeintä peikkometsää oleskelemaan ihan vain huvin vuoksi. Viime aikoina on taas tuntunut että joka paikasta lähinnä pommitetaan kaiken maailman ihmisten narinoilla ja roskamedian negatiivisilla uutisilla. Koko ajan on ollut vähän sellainen stressaantunut ja paha olo, joten vähintään yksikin päivä poissa sivilisaation keskeltä ja netistä tekee vaan gutaa.

dbgirl
Käyttäjä
245 viestiä

02.05.22 klo 21:54 - linkitä tähän kommenttiin: #

Tuo on kyllä niin totta, tämä nykymeno vaan ahdistaa ja tänä keväänä vielä erityisesti johtuen, tiedätte kyllä kenestä. On tullut käveltyä viime viikkoina jonkin verran ja on ollut jotenkin todella keventävää olla vaan ulkona, auringossa. Vietän siis päiväni normaalisti sisällä pelaten pelejä ja katsellen leffoja/sarjoja. Toissa viikolla oli mun synttärit ja vietin sen koko päivän ihan vain ulkona poikakaverini kanssa käppäillen (joskin kaupungissa) ja jätskiä syöden. Minulla ei ollut ollut niin hyvä olo pitkiin aikoihin. Olen harrastanut uutisten välttelyä jo vuodesta 2015 lähtien koska huomasin sen tekevän todella pahaa ihan fyysisestikin, mutta ei siltä voi kokonaan välttyäkään.

Brutus
Käyttäjä
1282 viestiä

05.05.22 klo 20:58 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jos maailmasta ja Suomesta jotain hilpeää pitäisi tähän hätään kaivaa, niin olin tänään sattumalta seuraamassa koululaisten päässälaskun SM-kisoja. Tuntuu jotenkin huvittavalta ja jopa ihan söpöltä, että tällaisestakin asiasta jotkut tykkää kilpailla, mutta on siinä tietty yleishyödyllinenkin puolensa kun nykyään ihmiset on niin tottuneita tietokoneisiin ja symbolisiin laskimiin, ettei tällainen perinteinen taito enää ole ihan niin itsestäänselvyys mitä se on ollut jostain viime jääkaudesta asti.

Itse koekysymykset (pihistin itselleni) ei varsinaisesti ole sitä samaa mitä jossain lukiossa luetaan, enemmän sellaista käytännön puuhastelua, jossa yksittäisten ensi alkuun mahdottomilta näyttävien laskutehtävien ratkaisuun pitää keksiä joku yksinkertainen niksi tai kikka, joilla ne saa helposti avattua kuka tahansa. Väitän että suurin osa aikuisista pystyisi ne tekemään ihan sellaisenaankin, mutta onpahan lapsilla jotain hyödyllistäkin tekemistä välillä.

Miihkali
Moderaattori
2782 viestiä

06.05.22 klo 09:43 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jännittäväähän on, että usein seiskaluokkalaiset pärjäävät päässälaskukisoissa paremmin kuin kasit ja ysit. Jaa miksi? Koska yläasteella aletaan käyttää taskulaskimia ja päässälaskun rutiini katoaa.

Brutus
Käyttäjä
1282 viestiä

06.05.22 klo 10:55 - linkitä tähän kommenttiin: #

Joo, laskimien myötä tuokin taito rapistuu aika tehokkaasti. Nykyään kun on vielä kännykät ja nettikin valmiine laskualgoritmeineen käytössä, niin tuo perus koulumatematiikka on muuttunut ihan vitsiksi. Yliopistossa tuota laskin- ja nettikikkailua on sentään rajoitettu aika kovalla kädellä sikäli kun niissä mitään lasketaan, mutta lukiot on tosi väljiä noiden vempainten kanssa.

dbgirl
Käyttäjä
245 viestiä

07.05.22 klo 12:34 - linkitä tähän kommenttiin: #

Minä taasen en osaa laskea päässä oikeastaan mitään. Jotain vikaa päässä, ilman laskinta en pärjää edes alkeellisemmissakaan laskutehtävissä, eikä laskinkaan auta jos en tiedä miten laskea, kuten esim. prosenttilaskut. Joudun kaupassa kysymään paljon tää alennuksen jälkeen maksaa koska en osaa sitä kännykällä laskea koska en koskaan oppinut miten niitä lasketaan. Motorisestikin asiat vähän hukassa kun liikunnassa tein kaiken aina ihan väärin esim. tanssimisessa, lähdin väärään suuntaan tekemään liikkeitä ja nekin liikkeet mitä tein oli väärin. Geometriasta tuli yläasteella yhdestä kokeesta hylkäys ja amiksessa olisin saanut hylkäyksen koko matikan vikasta kurssista mut minut pelasti se ettei linjaa enää jatkettu joten sain kurssista ykkösen (eli juuri ja juuri läpi). Olen kateellinen ihmisille jotka osaavat laskea edes jotenkin. Ärsyttää kun olen kahviloissa ollut harjoitteluissa ja sanonut etten osaa matikkaa ja ne sanoo "etten määkään osaa, hyvin se kyllä menee". Miks ne ei sit tarvi laskinta joka asiaan? Ja sit ne valittaa kun en osaa hommia. No, nykyään en niitä hommia enää teekään. Oppimisvaikeus todettiin viimein viime vuonna.

Mutta en tiennytkään että tuollaisia kisoja järjestetään, ihan jänniä varmasti ainakin osallistujille. En usko että sitä kauhean jännää on seurata, tai mistä sitä tietää :D

Ben Turpin
Käyttäjä
65 viestiä

12.06.22 klo 02:53 - linkitä tähän kommenttiin: #

Jännittäviä elokuvauutisia maailmalta. Toivottavasti Viaplay maksaa näistä mainostuloja Episodille.

Lassomies
Käyttäjä
533 viestiä

19.06.22 klo 01:59 - linkitä tähän kommenttiin: #

Ben Turpin kirjoitti:

Jännittäviä elokuvauutisia maailmalta. Toivottavasti Viaplay maksaa näistä mainostuloja Episodille.


Episodin päivän tv-suositukset ovat myös hienosti valittuja. Kun katsoin, että illalla näkyy TV:ssä vuoden 1995 kohua herättänyt elokuva, ehdin jo riemastua, että Vittorio de Sican elokuvien sielunsukulainen Iranista, Valkoinen ilmapallo, [areena.yle.fi] jota Iranin hallitus ei halunnut Akatemian laittavan Parhaan vieraskielisen elokuvan ehdokkaaksi, eikä myöskään päästää ohjaajaa Sundanceen tai promoamaan elokuvaa murenevien kansainvälisten suhteiden vuoksi, saisi nyt vähintäänkin yhden silmäparin lisää tuohon nihkeään joukkoon, jolla tulee IMDbaseen täyteen peräti seitsemän tuhatta pisteytystä. Heiveröisen teatteriesitysmenestyksen päälle. Ansiokasta, Episodi! olin jo julistamassa.

Olikin Batman Forever. Nänneistä [www.episodi.fi] puvussa noussut kuulemma kohu.

Mutta hyvähän se on, että Batman Forever saa näkyvyyttä. Harvoin näkee televisiossa. Joel Schumacherin elokuviakin on näytetty Suomen eetterissä viimeksi... eilen.

Stepatkaa nyt helvetti tuota geimiä vähän korkeammalle.

Brutus
Käyttäjä
1282 viestiä

24.06.22 klo 19:54 - linkitä tähän kommenttiin: #

Hyvää juhannusta Leffatykin käyttäjille!

barros
Käyttäjä
1505 viestiä

24.06.22 klo 22:26 - linkitä tähän kommenttiin: #

Hyvää Jussia Turun Brutus ja elokuvan ystävät kaikkinensa 🙏🏻🌞

Keskustelut