FAQ - Vastauksia vakiokysymyksiin

Kysy Leffatykkiin yleisesti liittyviä kysymyksiä, tai jos filmi sylttää laita krittiikkiä. Kehuja ja ylistyksiä otamme myös vastaan. Voit lähettää palautetta osoitteeseen yllapito@leffatykki.com

Osallistu leffatykki 3.0 kehitystopicciin:
http://www.leffatykki.com...apito-ja-tekniikka/283693

Sivuston taustaa:
http://www.leffatykki.com/tietoja

Foorumi netiketti:
http://www.leffatykki.com...yllapito-ja-tekniikka/553

Mitkä säännöt sivustolla on?

Lyhyesti säännöt menee niin että kunnioitetaan toisia ja toisten mielipiteitä. Varsinkin leffakommenteissa koitetaan pysyä leffojen kommentoinnissa toisten mielipiteiden analysoimisen sijaan, foorumilla meininki on vapaampaa.

Leffatykki on leffoja- ja TV-sarjoja käsittelevä mielipideyhteisö. Ylläpidon on mahdotonta puuttua siihen että mistä ja miten käyttäjä on leffansa haalinut. Emme kannusta kuitenkaan millään muotoa warettamiseen.

Onko teillä montakin käyttäjää?

Rekisteröityneiden käyttäjien määrä näkyy etusivulla. Osallistumiseen ei ole vaadittu rekisteröitymistä vasta kuin 1.2. 2008 alkaen. Yksittäisiä kävijöitä on sivustolla kuukaudessa noin 100 000 väliltä. Riippuu vähän ajankohdasta.

Mikä on kiteytettynä sivuston tarkoitus?

Olla Suomen suurin ja hienoin leffoihin ja TV-sarjoihin vihkiytynyt mielipideyhteisö, joka tarjoaa käyttäjilleen sisällön ja liittoutumisen ohella myös teknisesti parhaat ominaisuudet toteuttaa intohimojaan.

Mitä hyötyä arvosteleminen antaa käyttäjälle?

Mahdollisuuden kertoa omia laajempia näkemyksiään elokuvista julkisesti. Aktiivisuudesta seuraa myös näyttävämpää omaa statistiikkaa ja statusta yhteisössä sekä kenties enemmän faneja. Myöhemmin myös mahdollisuuksia julkaista arvostelujaan suoraan ohi moderoinnin (tähtääjä) ja vielä myöhemmin saada enemmänkin oikeuksia (tykittäjät) tai jopa sivuston ylläpitäjiin.

Mikä on arvostelun ja kommentin ero?

Arvostelu on syvällisempi mielipide elokuvasta. Se on useamman kappaleen mittainen ja siinä on perusteltu omia mielipiteitä. Arvostelut on Leffatykin tärkeintä sisältöä ja ylläpito hyväksyy (tai on hyväksymättä) ne ennen julkaisua.
Kommentti taas on lyhyempi mielipide, eikä sen tarvitse olla kovinkaan laaja. Kommentit menevät suoraan julkiseksi, mutta niitä kyllä valvotaan myös.
Molemmissa tapauksissa on tärkeää että jätetään loppuratkaisut kertomatta. Tuossa tapauksessa mielipide tullaan poistamaan.

Onko yhteistyössä jokin elokuvasaitti vai miten on mahdollista liittää sivustolle kuvia ja videoita tekijänoikeuksia rikkomatta?

Trailerit ja lyhyet leffaklipit on Youtube-upotuksia, jonka mahdollisuuden Youtube tarjoaa, ja monet sivustot sitä myös käyttää. Emme pidä mitään videoita omalla palvelimella. Jos joku traileri tai klippi poistuu Youtubesta tekijänoikeuksia rikkovana niin sitä ei myöskään enää näy Leffatykissä, eikä varmasti monella muullakaan sivustolla ympäri maailman.

Mitä kuviin tulee niin linkitystavassa kuvien alkuperäinen lähde jää aina linkiksi kuvan yhteyteen. Jos joku haluaa ladata kuvan palvelimellemme niin olisi tietysti suositeltavaa mainita kuvan lähde. Poistamme pyynnöstä puuttellisilla tiedoilla varustetut Leffatykkiin ladatut kuvat, jos kuvan tekijänoikeudet omistava taho pitää niitä tekijänoikeusrikkomuksena.

Korostamme että videoissa ja kuvissa kyseessä on mielipiteiden oheismateriaali, ei pääasia, ja ne toimivat osaltaan leffojen markkinoinnin hyväksi.

Mitä eroa on otsikoilla Uusimmat, leffassa, kotona, hypetyksessä?

Uusimmat = uusimmat arvostelut
Leffassa = Uusimmat arvostelut leffassa katsotuista
Kotona = Uusimmat arvostelut kotona katsotuista
Hypetyksessä = Viimeksi kommentoidut nimikkeet

Uudet Leffatykkiin lisätyt nimikkeet löytyy vasemman navigoinnin linkin kautta leffasivuilla ja TV-sarjasivuilla.

Mikä on status?

Status kertoo kävijän aseman Leffatykki-yhteisössä. Aktiivisuuden myötä asemakin muuttuu. Statukset menee näin:
Vierailija = Anonyymi kommentoija edellisestä saittiversiosta
Käyttäjä = Normaali Leffatykin rekisteröitynyt käyttäjä
Tähtääjä = Luottokäyttäjä jolla on oikeus luoda kaikki sisältöt ilman moderointia (paitsi nimikkeiden lisäykset, toistaiseksi)
Moderaattori = Foorumin keskustelujen valvoja
Tykittäjä = Ylennetty luottokäyttäjä, jolla on myös rajatut ylläpito-oikeudet.
Ylläpitäjät on sitten oma ryhmä.

Käyttäjäprofiilin luonti

Kun liityt mukaan Leffatykkiin annat Leffatykki Media Oy:lle oikeuden käyttää luomaasi sisältöä valitsemallaan tavalla. Sitoudut siihen että mielipiteesi elokuvista ja TV-sarjoista ovat rehellisiä sinun itsesi kirjoittamia eikä niitä ole kopioitu muista palveluista.

Miten hukatun salasanan saa takaisin?

Täältä: http://www.leffatykki.com/kirjaudu/palautus

Miten Leffatykkiin lisätään uusi leffat tai sarja?

Kirjautunut käyttäjä voi lisätä uuden leffan ja TV-sarjan Leffaykkiin. Sivuston yläreunasta löytyy painikkeet "Lisää leffa" ja "Lisää sarja". Tarkista kuitenkin ensin haulla ettei kyseistä leffaa/sarjaa löydy jo ennestään. Ylläpito tarkistaa aina kaikki lisäykset.

Tarkistatteko arvostelut ennen julkaisua?

Kyllä. Tähtääjillä ja Tykittäjillä on mahdollisuus tehdä arvostelu ilman Ylläpitäjien valvovaa silmää. Kaikkien muiden arvostelut sekä kaikki videot ja kuvat tarkistetaan ennen julkaisua Ylläpitäjien toimesta.

Säilyvätkö arvostelujen tekijänoikeudet kirjoittajalla?

Kyllä. Tekijänoikeudet säilyy kirjoittajalla, mutta kirjoittaja luovuttaa Leffatykille täyden käyttöoikeuden postaamalla arvostelun. Jos kirjoittaja julkaisee muissa medioissa Leffatykissä julkaistun kirjoituksen niin uudella medialla ei ole oikeutta poistattaa kirjoitusta Leffatykistä.

Mikä on täydellinen tykitys?

Sellainen, josta käy ilmi kirjoittajan rehelliset ja perustellut omat mielipiteet. Tekstiä on sopivasti, se on hyvin jäsenneltyä ja sitä hauska lukea, eikä siinä ole yhtään kirjoitusvirheitä. Juonta ei myöskään selitetä puhki. Leffatykissä on monia täydellisiä tykityksiä. Tähän voisi vielä lisätä toivoisemme että arvosteluissa olisi Leffan/TV-sarjan nimi mainittuna tekstin yhteydessä vähintään kerran. Sillä on suora vaikutus hakukonelöydettävyyteen.

Mitä tarkoittaa Hyvä ja Huono -painikeet elokuvan yhteydessä.

Jokaiselle arvostelulle voi antaa + ja - pisteitä. Arvostelut näytetään paremmuusjärjestyksessä. Käyttäjät voivat vaikuttaa siihen mikä arvostelu halutaan luettavaksi ensin.

Olen tehnyt arvosteluita mutta niitä ei ole julkaistu. Miksi?

Edellä olevasta täydellisen tykityksen kuvauksesta saa vinkkejä millainen arvostelun pitäisi olla jotta se läpäisee julkaisuseulan.
Usein arvostelu on liian lyhyt ja lähempänä kommenttia tai siinä on vain juonen selostus. Myös tolkuton määrä kirjoitusvirheitä aktivoi delete-näppäilyn. Wanted: omia näkemyksiä ja perusteltuja mielipiteitä.

Käyttäjäprofiilin poistaminen

Mikäli haluat jostain syystä poistaa käyttäjäprofiilisi Leffatykistä, lähetä pyyntö osoitteeseen yllapito@leffatykki.com
Luomasi sisältö jää Leffatykkiin, mutta sitä ei liitetä enää mihinkään käyttäjäprofiiliin.

pst 08.01.2010

Leffatykki Media Oy