Arvostelu

Huonoin näkemäni sotaelokuva miesmuistiin

Action-mäiskeestään tunnettu John Woo ottaa hieman draamallisemman otteen toki myös toimintaa sisältävässä sotaelokuvassa Windtalkers. 2. maailmansotaan liittyvän leffan päähenkilö saa tehtäväkseen suojella radiomiehenä toimivaa navajo-intiaania, jonka tärkeänä tehtävänä on purkaa ja lähettää koodattuja tulikomentoja ynnä muita viestejä. Intiaanin kuolema ei kuitenkaan suinkaan ole se pahin mahdollinen asia, vaan missään tapauksessa radiomiestä ei saa päästää ainakaan vastapuolen vangiksi ja kidutettavaksi. Tällöin huipputärkeä viestintäkoodi nimittäin paljastuisi. Nicolas Cagen esittämän päähahmon tehtävä käy kuitenkin vaikeaksi, kun hän huomaa hiljalleen ystävystyvänsä sympaattisen intiaanin kanssa.

John Woo on eräs yliarvostetuimmista elokuvaohjaajista. Näin uskallan sanoa ainakin tällä hetkellä, kun en ole miehen Hong Kong -tuotantoa nähnyt. Hollywoodin puolelle siirryttyään Kiinan pieni suuri mies ei ainakaan ole Renny Harlinia kummempia toimintaleffoja maailmaan tuottanut eikä Windtalkerskaan ainakaan tippaakaan nosta miehen arvostusta silmissäni.

Tämä loppua kohden yhä enemmän draamaksi kääntyvä sotaleffa ei mitään erikoista katsojille tarjoa. Toimintakohtaukset ovat pelkkää peruskamaa ja kliseitä viljellään turhankin tiheään. Nicolas Cagekin alkaa olla nykyisin jo vähän turhan kulunut ja tylsä kasvo näihin kuvioihin. Ainakaan miehen karisma ei riitä kantamaan elokuvaa ellei muut osa-alueet ole kohdallaan.

Windtalkers ei onnistunut herättämään mielenkiintoani missään vaiheessa. Kyseessä on huonoin näkemäni sotaelokuva miesmuistiin, joten en suosittele.

Pisteet: rating 40,000


Vieras Arvosteltu: 06.01.2003
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Unelmien sielunmessu
Unelmien sielunmessu arvosana 4,47
Unelmien sielunmessu
Harakiri
Harakiri arvosana 4,21
Harakiri
Tokyo Story
Tokyo Story arvosana 4,26
Tokyo Story
Yksi lensi yli käenpesän
Yksi lensi yli käenpesän arvosana 4,34
Yksi lensi yli käenpesän

Elokuvan tiedot

Windtalkers
Windtalkers arvosana 3,13
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2002
Pituus:
134 min
Ohjaajat:
John Woo
Käsikirjoittajat:
Joe Batteer, John Rice
Pääosanäyttelijät:
Adam Beach, Brian Van Holt, Christian Slater, Frances O`Connor, Jason Isaacs, Mark Ruffalo, Martin Henderson, Nicolas Cage, Noah Emmerich, Peter Stormare, Roger Willie
Maat:
USA
Kielet:
englanti, navajo, japani