Arvostelu

Lynch kuljettaa katsojaansa ihmeellisessä maailmassa, jossa ei voi kukaan arvata mitä seuraavaksi tapahtuu tai mitä vaanii seuraavan kulman takana.

Twin Peaks - Fire walk with me sijoittuu aikaan ennen sarjan omituisia tapahtumia. Se näyttää mitkä asiat johtivat unelmatyttö Laura Palmerin sadistiseen murhaan ja valaisee tapahtumat kaunottaren viimeisistä päivistä ennen traagista kohtaloa.

Elokuva kuljettaa meidät Twin Peaksin kauniin vihreään ja metsäiseen pikkukaupunkiin, jossa vesi virtaa vapaana ja kahvi maistuu hyvältä. Kuitenkin tämän idyllisen, mystisen ulkokuoren alta paljastuu karmaisevia asioita, toinen toistaan omituisempia henkilöhahmoja ja tapahtumia, jotka eivät kestä päivänvaloa. Tunnelman luonti on onnistunut vähintään yhtä hyvin kuin sarjassa ja aavemaisuus ja kylmyys tuntuu kotisohvalle saakka.

Lynch kuljettaa katsojaansa ihmeellisessä maailmassa, jossa ei voi kukaan arvata mitä seuraavaksi tapahtuu tai mitä vaanii seuraavan kulman takana. Läpi huumehuurujen ja ihmissuhdekiemuroiden kuljetaan ohjaajan omaperäisellä, mutta veitsen terävällä tavalla. Tämä kuuluu niihin elokuviin, jota tulee lähteä katsomaan oikealla asenteelle ja avoimella mielellä. On turha edes yrittää käsittää kaikkea ainakaan ensimmäisellä kerralla.

Näyttelijät onnistuvat, vaikka hahmot ovatkin vähintään omaperäisiä. Musiikkia joka kruunaa fiiliksen on vaikea löytää, mutta nyt sekin on onnistunut osumaan kohdalleen. Kaiken kuorrutuksena ohjaaja, joka ei turhaan pelkää rikkoa rajoja.

Twin Peaks - Tuli kulje kanssani on upea elokuva. Se on elokuva sinulle, joka etsit jotain muuta. Se on elokuva niille, jotka eivät halua kompastua itsestään selvyyksiin. Sinä joka haluat tuntea voimakkaasti. Elokuva on pelottava, se on väkivaltainen, siinä on alastomuutta ja seksiä. Häiriintynyt ja kieroutunut ilmapiiri ovat läsnä. Ei ehkä sovi heikkohermoisimmille, mutta sinä joka etsit todellista seikkailua, erilaista kokemusta ja pakoa arjesta; olet perillä.

Pisteet: rating 80,000

Nalle Pub
Käyttäjä, 27 arvostelua
Arvosteltu: 28.05.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Iivana Julma II
Iivana Julma II arvosana 4,05
Iivana Julma II
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita arvosana 4,05
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Uhrilampaat
Uhrilampaat arvosana 4,22
Uhrilampaat
Koskemattomat
Koskemattomat arvosana 4,20
Koskemattomat

Elokuvan tiedot

Twin Peaks - tuli kulje kanssani
Twin Peaks - tuli kulje kanssani arvosana 3,88

Twin Peaks - tuli kulje kanssani (1992)

Alkuperäinen nimi: Twin Peaks - Fire Walk with Me

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1992
Pituus:
135 min
Ohjaajat:
David Lynch
Käsikirjoittajat:
David Lynch, Mark Frost, Robert Engels
Pääosanäyttelijät:
Chris Isaak, Dana Ashbrook, David Bowie, David Lynch, Eric DaRe, Frank Silva, Heather Graham, James Marshall, Kiefer Sutherland, Kyle MacLachlan, Madchen Amick, Miguel Ferrer, Moira Kelly, Peggy Lipton, Phoebe Augustine, Ray Wise, Sheryl Lee
Maat:
Ranska, USA
Kielet:
englanti