Pistejakauma

0%

0%

3%

3%

7%

21%

26%

33%

3%

3%

Pisteytykset

rating 80,000

Masu
Käyttäjä

rating 80,000

The Death of Stalin on musta, poliittinen satiiri -- noh, valtionpäämies Stalinin kuolemaa seuranneista tapahtumista ja Neuvostoliiton sen aikaisen kommunistihallituksen valtapelijuonitteluista yhdeltä suosikkiohjaajistani, Armando Iannuccilta (rakastan Politiikan nappulaa). Historiallisesti korrekteja seikkoja tarkastelevana katsojana (joka ei kuitenkaan vedä hernettä nenään ellei mene kunnolla metsään ja/tai huonosti kerrotun vaihtoehtohistorian puolelle) saattaa huomata, että leffan tapahtumat loppuratkaisuun asti ovat yhdeksän kuukauden ajalta, mutta ne on mahdutettu kolmeen päivään. Sanoisin, että muuten kaikki onkin vain herkuttelua ja mässäilyä sillä, miten sekavaa meininki varsinkin Moskovassa on ollut ankaran diktaattorin poistuttua kuvioista.

Heikkoja lenkkejä ei hirveästi ole. Näyttelijät ovat juuri sopivia rooleihinsa ja propsit, että britti- ja jenkkinäyttelijät eivät yritä mitään pakotettuja venäläisiä aksentteja, mutta eläytyvät muuten rooleihinsa. Odotin Buscemilta ja Isaacsilta varmaan eniten, vaikka he olivatkin totuttuun tyyliin jees, mutta lopulta Beale Lavrenti Berijan roolissa (Stalinin turvallisuuspäällikkö) oli se kaikista mielenkiintoisin juonittelija rupikonnan olemuksella. Dialogi on älykkään nasevaa, vastakkainasettelut vetävät vain lähemmäs ruutua ja huumori ei ollut todellakaan in-your-face mikä on mielestäni väärä tapa lähestyä mitään leffaa (minun on naurettava tai paska leffa, varsinkin jos on kategorisoitu komediaksi.. farssi toimii eri tavoin). Kyseessähän on yhden maan synkän historian ajan ja kyseenalaisten johtohahmojen välienselvittelystä ja reformaatiosta jota seurasi mielellään varsinkin kun Neuvostoliitto on ollut meille suomalaisille se oma taboo läpi modernin autonomian. On ihme, että Neuvostoliitto ei joutunut hajoamispisteeseensä jo 50-luvulla. Nautin tästäkin teoksesta erityisen paljon enkä tarvinnut muuta kuin hymähdyksiä räkänaurujen sijaan.

Titan90
Käyttäjä

rating 80,000

Yllättävän hauska ja kaikin puolin onnistunut satiiri naapurikansan suuresta sortajasta ja rakastetusta päämiehestä Stalinista. Etäisesti oikeita tapahtumia mukana pitävä ja oikeilla hahmoilla leikittelevä politiikkapläjäys kuvaa erinomaisella tavalla sitä sekavaa olotilaa, kun ryhmän johtaja poistuu keskuudesta ja muut alkavat käydä omaa taistoaan tulevaisuutensa selvittämiseksi. Ensimmäiset askeleet otetaan heti, kun epäilys mahdollisesta kuolemasta hiipii tietoisuuteen ja taistelu kulisseissa senkun kiihtyy ennen lopputulosta. ¨

Mainioita näyttlijäsuorituksia, mukava kevyt tunnelma ja välillä oikeasti hauskoja kohtia, joita saa itsekseen naureskella. Siinä The Death of Stalin kiteytettynä. Se on riittävän kieli poskella tehtyä, mutta ei lyö kuitenkaan täysin läskiksi, jonka vuoksi se pysyy suhteellisen uskottavana myös tarinansa puolesta. Vaikka värikynää onkin mukana ainakin jonkin verran, nopealla tarkastelulla faktaakin on saatu purkitettua ihan mukavasti. Aika alkaa selvästi olla valmis myös näiden itänaapurin aikaisempien suurherrojen kustannuksella tehdylle komiikalle. Kerrassaan erinomainen ja ehdottomasti suositeltavissa.

.

Uytp7
Tähtääjä

rating 80,000

Stalinin kuolemaa kuolasin katsottavaksi hyvät tovit, mutta sopuhinnalla hyllyyn hankinnassa kesti kohtuuttoman kauan. Odotus kuitenkin palkittiin, sillä kovasti rakastamani poliittinen satiiri ei pettänyt taaskaan. Värikynän käyttö tapahtumissa on yksinomaan suotavaa tässä tapauksessa ja kun hahmoja näyttelemään oltiin saatu erittäin taitavia ammattilaisia ilo menee hissillä suoraan ylimpään kerrokseen. Lavastukseltaan sekä rytmitykseltään elokuva paljastuu ensiluokkaiseksi. Tosin joidenkin toimijoiden funktio tarinassa ei aivan käynyt selväksi (esim. Stalinin lapsia alikäytettiin.) Mustanhauska sekä pohtimaan saava teos.

D-McH
Käyttäjä

rating 80,000

Dread
Käyttäjä

rating 80,000

Elmo000
Käyttäjä

rating 80,000

Hanhihannu
Käyttäjä

rating 80,000

jalakanen
Käyttäjä

rating 80,000

kisa
Käyttäjä

rating 80,000

Koski
Käyttäjä

rating 80,000

malahma
Käyttäjä

rating 80,000

Miihkali
Tykittäjä

rating 80,000

Pix
Käyttäjä

rating 80,000

Spielburger
Käyttäjä

rating 80,000

Stranger
Käyttäjä

rating 80,000

T-9196
Käyttäjä

rating 80,000

TatiTeThird
Käyttäjä

rating 80,000

TeeP
Käyttäjä

rating 80,000

William Wernus Film
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

The Death of Stalin
The Death of Stalin arvosana 3,46
Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2017
Pituus:
106 min
Tunnetaan myös nimillä:
Stalinin kuolema (tv)
Ohjaajat:
Armando Iannucci
Käsikirjoittajat:
Armando Iannucci, David Schneider, Fabien Nury, Ian Martin, Thierry Robin
Pääosanäyttelijät:
Andrea Riseborough, Jason Isaacs, Jeffrey Tambor, Michael Palin, Olga Kurylenko, Paddy Considine, Rupert Friend, Simon Russell Beale, Steve Buscemi
Maat:
Ranska, Iso-Britannia
Kielet:
englanti