Arvostelu

Maailmanhistorian kuraisin camp-keitos

Nerokasta kauhuelokuvan kliseille naureskelua? Kyllähän The Cabin in the Woods käy läpi suunnilleen kaikki mahdolliset kyseisen lajityypin kliseet, mutta ei niille kyllä juurikaan naurettua tulee. Vaikuttaa kyllä siltä, että monet nauravat, mutta minä en naura mukana. Olen eläessäni antanut vain kahdelle elokuvalle huonoimman mahdollisen arvosanan, ja tämä on niistä toinen. Ja vieläpä kahdesta huonompi.

Joistain elokuvista voisi sanoa, että se on niin huono, että on oikeastaan hyvä. ”Mökki metsässä” on kuitenkin niin huono, ettei se ole hyvä edes sillä tavalla. Kaikki kökköydet aina brutaalista väkivaltaisuudesta surkeisiin näyttelijäsuorituksiin vedetään niin yli, että jopa ylivetäminen vedetään yli. Ylivetämisen ylivetäminenkin vedetään yli. Jos nyt sattuu olemaan sitä mieltä, että kohtaukset, joissa puolta ruudusta täyttää veri, ovat loistavaa mustaa huumoria, niin kyllä tästä en-sano-elokuva-jotten-loukkaisi-elokuvien-tekijöitä –mönjästä sitten jotain saa irti. Muut kohderyhmät pysykööt mahdollisimman kaukana. En suosittele edes masokisteille.

The Cabin in the Woods on surullinen esimerkki siitä, että jos liioittelee karkeasti mitä tahansa elokuvaklisettä ja sanoo parodioivansa kyseistä klisettä, saa kulttimaineen. Toki jokaisella on vapaus katsoa juuri sellaisia elokuvia kuin itse haluaa, mutta minä en näe mitään hienoa siinä, että tekee tahallaan huonon elokuvan ja sanoo sitten parodioivansa huonoa elokuvaa. Henkilökohtainen mielipiteeni: The Cabin in the Woods on maailmanhistorian kuraisin camp-keitos.

Pisteet: rating 10,000

Stanislas Cordova
Käyttäjä, 8 arvostelua
Arvosteltu: 12.08.2014
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

The Shining - Hohto
The Shining - Hohto arvosana 4,16
The Shining - Hohto
Noita
Noita arvosana 3,94
Noita
Alien - kahdeksas matkustaja
Alien - kahdeksas matkustaja arvosana 4,13
Alien - kahdeksas matkustaja
Cannibal! The Musical
Cannibal! The Musical arvosana 3,88
Cannibal! The Musical

Elokuvan tiedot

The Cabin in the Woods
The Cabin in the Woods arvosana 3,14
Genret:
Kauhu
Valmistusvuosi:
2012
Pituus:
95 min
Ohjaajat:
Drew Goddard
Käsikirjoittajat:
Drew Goddard, Joss Whedon
Pääosanäyttelijät:
Amy Acker, Anna Hutchison, Bradley Whitford, Brian J. White, Chris Hemsworth, Fran Kranz, Jesse Williams, Kristen Connolly, Richard Jenkins
Maat:
USA
Kielet:
englanti