Arvostelu

Vaikkei vanhojen Terminaattoreiden rinnalle ylläkkään, onnistui se olemaan todella viihdyttävä toimintapaukku.

Terminator on sana, jonka merkitys tuskin on monellekaan kovin epäselvä. Ja kun kansa tietää, että elokuvassa nimi Terminator lupailee robotteja ja näyttävää räiskintää, voi kuka tahansa mennä katsomaan sarjan uuden jatko-osan vaikkei aiempia olisi nähnytkään. Tämä kävi varmasti elokuvastudioilla mielessä, ja vuonna 2003 saimmekin uuden jatko-osan mahtavalle Terminator-saagalle elokuvan Koneiden Kapina muodossa.

John Connor (Nick Stahl) on jo kaksikymppinen kloppi, joka koettaa elää mahdollisimman näkymättömänä, ja pysyä koko ajan liikenteessä. Vaikka hän tietääkin tuomiopäivän peruuntuneen, on hänellä tunne, että liian varomaton ei voi olla. Johnin pahimmat painajaiset käyvät toteen, kun tulevaisuudesta lähetetään uutta mallia edustava terminaattori hänen peräänsä ja tuomiopäivä näyttää kaikesta huolimatta olevan edessä. Tulevaisuudesta saapuu myös vanhaa mallia edustava terminaattori (Arnold Schwarzenegger), jonka tehtävä on tällä kertaa pitää Connor hengissä.

Epäilytti aluksi, millä tavalla tarinaa voitiin jatkaa edellisistä osista, mutta epäilykset osoittuivat turhiksi. Schwarzenegger astuu viimeisen kerran tuhoajan saappaisiin, ja tekeekin sen tyylillä. Lähes kaksituntinen elokuva on täynnä räiskettä ja räjähdyksiä, sekä ilahduttavaa on myös huomata, että suurin osa niistä ei ole tietokoneella luotuja, vaikka sellaistakin löytyy paljon tästä leffasta. Vaikkei Koneiden Kapina vanhojen Terminaattoreiden rinnalle ylläkkään, onnistui se olemaan todella viihdyttävä toimintapaukku.

Nick Stahl sopii John Connoriksi todella mainiosti, eikä hänen tulevaa vaimoansa Katherine Brewsteriä esittävä Claire Daneskaan ole hassumpi. Ainoastaan uusi terminaattori T-X (Kristanna Loken) on hieman tylsähkö hahmo, mutta onneksi Ison-Arskan mukanaolo pelastaa moisen seikan.

Jätä aivot lepovaihteelle ja katso tämä elokuva kaikessa rauhassa, niin se takaa hyvän kokemuksen. Voisi tehdä nyt hyvää katsella ne vanhatkin Terminaattorit kesällä 2009 ilmestyvää Terminator Salvationia odotellessa...

Pisteet: rating 80,000

Mowgli
Tykittäjä, 119 arvostelua
Arvosteltu: 18.11.2008
Katsottu: Kotona

Iso Arska Is Back .

Vieras 03.09.2003

rating 80,000
rating 80,000
rating 80,000

Mikä kapina?

The Wolf 07.02.2006

rating 30,000

Saman kategorian TOP-leffoja

The Killer
The Killer arvosana 4,31
The Killer
Tähtien sota
Tähtien sota arvosana 4,16
Tähtien sota
Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini
Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini arvosana 4,16
Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita

Elokuvan tiedot

Terminator 3: Koneiden kapina
Terminator 3: Koneiden kapina arvosana 3,13

Terminator 3: Koneiden kapina (2003)

Alkuperäinen nimi: Terminator 3: Rise of the Machines

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
110 min
Ohjaajat:
Jonathan Mostow
Käsikirjoittajat:
Gale Anne Hurd, James Cameron, John D. Brancato, Michael Ferris, Tedi Sarafian
Pääosanäyttelijät:
Arnold Schwarzenegger, Claire Danes, David Andrews, Earl Boen, Kristanna Loken, Mark Famiglietti, Moira Harris, Nick Stahl
Maat:
USA, Saksa, Iso-Britannia
Kielet:
englanti