Arvostelu

Kaikin puolin näyttävä elokuva.

Terminaattori on palannut kolmannen kerran. Mitä siltä voisi odottaa, kun kaksi ensimmäistä ovat niin tieteiselokuvien parhaimmistoa kuin minun top-10 parhaat elokuvat listassa. Vielä kun mukana ei ole James Cameronia, aikaisempien elokuvien ohjaajaa, vaan vähän tuntematon Jonathan Mostow, mitä elokuvalta voisi odottaa? Voin rehellisesti sanoa, että se oli parempi kuin luulin, tosin ei lähellekään aikaisimpia elokuvia.

Jälleen kerran Skynet lähettää menneisyyteen tappajarobotin murhatakseen ihmiskunnan pelastajan, John Connorin (Nick Stahl). Tällä kertaa tappajarobotti on uudenlainen tappokone nimeltä T-X (Kristanna Loken), jolla on seksikkään naisen ulkokuori. T-X:n pääkohde on John Connor mutta muitakin kohteita löytyy, Connorin ylimmät sotapäälliköt kuuluvat tähän ryhmään, johon kuuluu mm. Kate Brewster (Claire Danes).

Kuten ennenkin vastarintaliike lähettää suojelijan menneisyyteen, joka on taas vanhentunut malli T-800 (Arnold Schwarzenegger). Hänen käskyihin kuuluu suojella niin Connoria kuin Katea, jolle on varattu suuri merkitys ihmiskunnan taistelussa koneita vastaan.

Terminator 3: Rise of the Machines on vaikuttava elokuva. Arnold Schwarzenegger on kuin luotu Terminaattorin rooliin ja sen voi kolmannen kerran todistaa. John Connoria esittävä Nick Stahl on toinen juttu. Hän ei vaikuta ihmiskunnan viimeiseltä pelastajalta mutta lopulta hoitaa pisteet kotiin.

Käsikirjoitus on erittäin onnistuvaa ja toimivaa jopa yllättävää, kuten sen huomaa elokuvan lopussa. Eli se on hoidossa. Jonathan Mostow hoitaa myöskin pisteet kotiin, vaikka ei yllä Cameronin tasolle. Erikoistehosteet ovat nousseet huimasti ja ovat erittäin näyttäviä. Elokuvan alussa oleva autotakaa-ajokohtaus on sen verran näyttävää, että saa Matrix Reloadedin ajokohtauksen näyttämään tylsältä.

Terminator 3: Rise of the Machines on kaikin puolin näyttävä elokuva, josta ei voi olla tykkäämäytä. Terminaattorit ovat trilogiana huimaa kamaa ja on paras trilogia Kummisedän jälkeen. Vielä pitää mainita, että elokuvan lopusta päätellen tulee ainakin yksi jatko-osa joskus lähitulevaisuudessa. Sen nimi olisi varmaan Terminator 4: Final Fight. Heh, heh.

Pisteet: rating 80,000

Filmer
Käyttäjä, 244 arvostelua
Arvosteltu: 03.08.2003
Katsottu: Teatterissa

Iso Arska Is Back .

Vieras 03.09.2003

rating 80,000
rating 80,000
rating 80,000

Mikä kapina?

The Wolf 07.02.2006

rating 30,000

Saman kategorian TOP-leffoja

True Romance
True Romance arvosana 4,16
True Romance
Alien - kahdeksas matkustaja
Alien - kahdeksas matkustaja arvosana 4,13
Alien - kahdeksas matkustaja
WALL·E
WALL·E arvosana 4,01
WALL·E
Kenraali
Kenraali arvosana 4,09
Kenraali

Elokuvan tiedot

Terminator 3: Koneiden kapina
Terminator 3: Koneiden kapina arvosana 3,13

Terminator 3: Koneiden kapina (2003)

Alkuperäinen nimi: Terminator 3: Rise of the Machines

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
110 min
Ohjaajat:
Jonathan Mostow
Käsikirjoittajat:
Gale Anne Hurd, James Cameron, John D. Brancato, Michael Ferris, Tedi Sarafian
Pääosanäyttelijät:
Arnold Schwarzenegger, Claire Danes, David Andrews, Earl Boen, Kristanna Loken, Mark Famiglietti, Moira Harris, Nick Stahl
Maat:
USA, Saksa, Iso-Britannia
Kielet:
englanti