Pistejakauma

2%

2%

2%

2%

4%

32%

21%

28%

4%

2%

Pisteytykset

rating 80,000

JustinHenryFan
Käyttäjä

rating 80,000

Ei niin huono, mitä ihmiset yleisesti ajattelevat.

Keräilijä
Käyttäjä

rating 80,000

Sydän rohkeasta ja uskomattomasta roolisuorituksesta Eddie Redmaynelle. Teit elokuvasta kauniin ja tunteikkaan.

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 80,000

Älgeebeeteeaihepiirinsä puolesta tämä käsittelyssä oleva teos voisi hyvinkin kuulua lähivuosina yleistyneisiin jotakin "ihmisryhmiä" tai "vähemmistöjä" esille nostaviin elokuviin. Danish Girl myös osoittaa, että sen homman voi hoitaa tyylillä.. eikä Moonlight-tyylillä. Tyyliä nimittäin piisaa perkeleesti tässä yhdessä näteimmän näköisistä draamoista pitkään aikaan, ellei peräti koskaan. Kakskytluvun denmarkit ja pariisit näyttävät unenomaisen upeilta, olivat kyseessä sitten sisätilat tai ihmisiä vilisevä kaupunki. Ulkonäköseikkoja tukevat rauhallinen tyyli, maltillinen tempo, musiikit ja kaikki muu. Tämän leffan tekijät ovat selvästi tehneet kaikkensa katselukokemuksen nautinnollisuuden kannalta tekeleen tarinallisesta sisällöstä riippumatta.

Toteen perustuvan, kiinnostavan ja aidonoloisen pääkaksikon seikkailuja ja sattumuksia seuraa melkoisen vahvalla mielenkiinnolla. Haastavasta hommastaan hienosti suoriutuva Ed Redman ei jätä mitään tunteita mielikuvituksen varaan, mutta silti näyttelee enemmän ali kuin yli, ansaiten kiitosta. Vikanderissa puolestaan ei ole todellakaan vikaa, paitsi jos ylitsepursuava erinomaisuus luokitellaan sellaiseksi.
Vikoja ei muiltakaan osin elokuvasta liiallisesti löydy. Sellaisena voisin pitää mitäänsanomattomanpuoleisina pikaisesti unohtuvia sivuhenkilöitä, myös niitä useammin esiintyviä, jotka eivät oikein jää mieleen tekojensa kuin persooniensakaan puolesta. Loppujen lopuksi, tapahtumien kulkiessa eteenpäin tosin huomaa, että valtavan paljon ei heillä ole merkitystäkään. Heidät voisi vaikka pyyhkiä pois koko elokuvasta, ja arvosana pysyisi samana. Englannin kielen käytöstä muunkielisiin maihin sijoittuvassa tarinassa en aio valittaa, kuten en myöskään väärin lausutuista henkilöiden nimistä. Ne ovat niin pieniä asioita.

Calvero
Käyttäjä

rating 80,000

D-McH
Käyttäjä

rating 80,000

Hoplaa
Käyttäjä

rating 80,000

JimTruman
Käyttäjä

rating 80,000

Key
Käyttäjä

rating 80,000

Lordi-fani
Käyttäjä

rating 80,000

Minnespinnus
Käyttäjä

rating 80,000

QT
Käyttäjä

rating 80,000

Sduiv
Käyttäjä

rating 80,000

Sgt.Rane
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Tanskalainen tyttö
Tanskalainen tyttö arvosana 3,32

Tanskalainen tyttö (2015)

Alkuperäinen nimi: The Danish Girl

Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
2015
Pituus:
120 min
Ohjaajat:
Tom Hooper
Käsikirjoittajat:
David Ebershoff, Lucinda Coxon
Pääosanäyttelijät:
Alicia Vikander, Amber Heard, Ben Whishaw, Eddie Redmayne, Matthias Schoenaerts, Sebastian Koch
Maat:
Iso-Britannia, Saksa, USA
Kielet:
englanti