Arvostelu

Sähäkkä toimintadraama jossa Jason Momoa antaa lääkeyhtiölle kovan opetuksen Guns N' Rosesin "Sweet Child o' Mine" kappaleen säestyksellä.

Useiden Jason Momoan tähdittämien elokuvien (Braven), (Road to Paloma) ja (Conan the Barbarian) tuotannoissa mukana ollut Brian Andrew Mendoza hyppää ohjaajan pallille debyyttiteoksessaan Sweet Girl joka on kuin mittatilaustyönä Netflixille tehty Jason Momoan tähdittämä kosto-toimintadraama.

Ray Cooper (Jason Momoa) ja hänen tyttärensä Rachel (Isabela Merced) käyvät jatkuvaa taistelua perheenäidin Amandan (Adria Arjona) syöpää vastaan. Vaikutusvaltaisen lääkeyhtiö BioPrimen toimitusjohtaja Simon Keeley (Justin Bartha) tarjoaa avuksi toisenlaista lääkettä. Syöpä vie pidemmän korren ja Amanda menehtyy ja Rayn elämä romahtaa täysin. Rayhin ottaa yhteyttä salaperäinen toimittaja Martin Bennett (Nelson Franklin) jonka mukaan tämän vaimon kuolema ei ollut ensimmäinen kyseisellä lääkeyhtiöllä ja että tämän uumenissa kehitellään jotain ikävämpää. Ray julistaa Simon Keeleylle kuolemanjulistuksen suorassa tv-lähetyksessä, mutta saa samalla peräänsä kyseisen lääkeyhtiön harmeja siivoavan Amos Santosin (Manuel-Garcia Rulfo).

Sweet Girl on viihdyttävän ärhäkkä kostohenkinen toimintadraama jonka maailmankuva ei nykymaailmasta hirveästi erotu. Brian Andrew Mendoza pitää tarinan maanläheisenä jossa tunnelma vaihtuu varsin toimivasti surumielisestä täysin sekopäiseen raivoamiseen. Brian Andrew Mendozan luomat vanhan koulukunnan meiningillä toteutetut toimintakohtaukset istuvat tarinan keskelle mainiosti joissa nyrkit, aseet ja kättäpidemmät tekevät pariin otteeseen häijyä jälkeä.

Philip Eisnerin (Viimeinen Horisontti) käsikirjoittama Sweet Girl heittää ajankohtaisen teeman tarinan ympärille kuinka pitkälle lääkeyhtiöillä on varaa pitää valtaansa ja onko ihmiselämä heille pelkkiä dollareita ja kuka maksaa heidän virheensä jos sellainen vielä johtaa kuolemaan. Muuten Sweet Girl tiukkahenkinen pakomatka isän ja tyttären kanssa jotka yrittävät samalla toipua äitinsä kuolemasta ja selvitä taustalla piilevästä uhasta. Useiden 1990 luvun henkisten trillereiden ja James Wanin (Death Sentence)2007 kanssa samoilla apajilla liikkuvan Sweet Girlin tarinan matkalle varattu käännekohta vetäisee maton katsojan jalkojen alta ja jättää hassun tunteen.

Jason Momoa on äijä paikallaan Ray Cooperina joka ei hyvällä katsele lääkeyhtiön virheitä. Isabela Merced kulkee Jason Momoan vierellä varsin mainiosti ja saa kaksikko pari herkempääkin hetkeä Adria Arjonan esittämän perheenäidin kanssa. Justin Bartha jää melko tavanomaiseksi ylimieliseksi lääkeyhtiön toimitusjohtajaksi. Samalle raiteelle menee myös kylmänviileää tappokonetta esittävä Manuel-Garcia Rulfo. Sivummalla Amy Brennemanin Diana Morgan ja Raza Jaffreyn Vinod Shah ovat kaksi erilaista lääkkeiden kanssa työskentelevää poliittista hahmoa ja Lex Scott David tapausta selvittävä FBI-agentti.

Kokonaisuutena Sweet Girl on sähäkkä toimintadraama jossa Jason Momoa antaa lääkeyhtiölle kovan opetuksen Guns N' Rosesin "Sweet Child o' Mine" kappaleen säestyksellä. Ei Sweet Girl mikään maata mullistava elokuva ole, mutta Netflixin tuotannoista astetta parempi ja sopivan harmiton toimintadraama.

Pisteet: rating 60,000

andy
Tähtääjä, 478 arvostelua
Arvosteltu: 22.08.2021
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Vihreä maili
Vihreä maili arvosana 4,38
Vihreä maili
Tule ja katso
Tule ja katso arvosana 4,28
Tule ja katso
Valamiesten ratkaisu
Valamiesten ratkaisu arvosana 4,40
Valamiesten ratkaisu
Leon
Leon arvosana 4,34
Leon

Elokuvan tiedot

Sweet Girl
Sweet Girl arvosana 3,08