Pistejakauma

18%

21%

10%

16%

11%

13%

4%

3%

2%

1%

Pisteytykset

rating 50,000

Anzalone
Käyttäjä

rating 50,000

Vaikka Van Damme onkin helvetin kova äijä, niin tämä leffa on kyllä jotain niin surkuhupaisaa katsottavaa, että alta pois. Siellä täällä hyviä läppiä ja jotkut tappelukohtaukset ovat siistejä, mutta kokonaisuutena tämä on aikamoista huttua. Heikompi kuin Mortal Kombat -leffa, joka ei sekään ole mestariteos.

Huumoriarvo ja Jean-Clauden ylimielinen uhoaminen ovat tämän leffan suurimpia valttikortteja. Naurettavaa paskaa, mutta viihdyttävää sellaista.

Makke_95_
Käyttäjä

rating 50,000

Surkuhupaisa leffa, jota ei kuitenkaan toiminnan puutteesta voi syyttää. Kierrepotkuja ja tyhmiä one-lainereita näkyy ruudulla melkeinpä eniten, mutta myös Van Dammen stuntdouble vilahtelee usein. Kaikessa typeryydessään loppujenlopuksi ihanan viihdyttävää meininkiä.

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 50,000

Hassu, typerä ja ihan viihdyttävä elokuva, jossa ei järkeä ole ainakaan liikaa. Juoni ei itseäni juurikaan kiinnostanut, eikä mikään ihme, sillä eihän tuohon aikaan vielä peleissäkään mistään älyttömän hienoista tarinoista piitattu. Pääasia on se katutappelu, josta tosin katu -sanan voi suosiolla jättää pois.

Hahmovalikoima on elokuvitettu ihan uskollisesti, mutta sarjan tärkeimmästä äijästä, Ryusta on tehty pösilö ja Hondasta havaijilainen. Toimintakohtaukset ovat ihan hauskoja, ja joitakin klassisia liikkeitäkin nähtiin (mikä on tappelupelileffoille harvinaista) mutta legendaarista hadoukenia ei kertaakaan. Kaikenlaiset tehosteet toimivat, huumori ei joka kohdassa niinkään.

Karismaattinen Raul Julia on leffan parasta antia ja on suuri sääli, ettei häntä tämän jälkeen nähty. Van Dammelta on nähty parempaakin (ainakin 2000-luvulla) ja Kylie Minogue on näyttelijänä "hieman" eri tasoa kuin laulajana. Kenilläkään ei ollut pitkää tukkaa, mutta onneksi Vega oli yhtä hintahtava kuin aina ennenkin.

Marion, Mortalkombatin, Tekkenin ja muiden ohella Katutappelija ansaitsee mainettaan paremman kohtelun pelielokuvien joukossa eikä missään nimessä kuulu viidenkymmenen huonoimman listalle. Itse olen pelisarjan fani, joten tiedän kyllä.

Anthrax618
Käyttäjä

rating 50,000

AxZ
Käyttäjä

rating 50,000

Grantarver
Käyttäjä

rating 50,000

lokaäijä
Käyttäjä

rating 50,000

Madmasa
Käyttäjä

rating 50,000

sakelius
Käyttäjä

rating 50,000

Schlatter
Käyttäjä

rating 50,000

Elokuvan tiedot

Street Fighter
Street Fighter arvosana 2,23
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1994
Pituus:
102 min
Ohjaajat:
Steven E. de Souza
Käsikirjoittajat:
Steven E. de Souza
Pääosanäyttelijät:
Byron Mann, Damian Chapa, Jean-Claude Van Damme, Kylie Minogue, Ming-Na Wen , Raul Julia, Wes Studi
Maat:
USA
Kielet:
englanti