Pistejakauma

1%

9%

6%

20%

18%

22%

12%

7%

1%

3%

Pisteytykset

rating 30,000

Masu
Käyttäjä

rating 30,000

The Rise of Skywalker pitää sisällään elementtejä, mitkä olisivat tehneet tästä Disneyn SW-trilogiasta oikeasti nautittavan, mutta finaalina moni tätä sarjaa tunnollisesti fanittanut voi kyllä olla jo hulluuden partaalla. The Last Jedin -- paremmin tunnettuna Juonenkäänteet the Movien -- jälkeen Episodi 9:llä oli lähes mahdoton tehtävä viedä Skywalker-saaga loppuun tyydyttävästi. Trilogiasta paistaa läpi se, että sitä ei tosiaankaan oltu mietitty alusta loppuun, vaan kolmannen osan kohdalla katsojaa koitetaan jatkuvasti pitää kiinnostuneena värikkäillä spektaakkeleilla ja hätäisillä editoinneilla. Yliluonnollisen voimakkaita, perseestä revittyjä Voimakeinoja on niin paljon, että kaikki muut sarjan osat menettävät arvoaan tästä hyvästä. Daisy Ridleyn Rey kaikkivoipaisena, kaikkien ihailemana jedisankarina on hahmo, jonka täydellisyys tuhoaa kaiken hänelle antamani sympatiat Force Awakensin perusteella. Kyseessä on korkeimman oikeuden hukattua potentiaalia. Kaiken tämän jälkeen olisin halunnut nähdä, mitä George Lucas olisi tehnyt episodien VII, VIII ja IX kanssa rinnakkaistodellisuudessa. Vaikka The Last Jedi yritti olla kokeellinen arthouse-filmi SW-universumissa niin se epäonnistui silti lähes täydellisesti. Elokuva otti riskejä, siitä kuitenkin propseja. The Rise of Skywalkerissa lähes mitkään tapahtumat eivät johda merkityksellisiin menetyksiin tai seuraamuksiin -- yksikään riskialtis kohtaus ei pidä sisällään mitään jännitettä. Sankareita ja sivuhahmoja pelastuu jatkuvasti selittämättömästi kuolemanvarmoista skenaarioista, erittäin turhauttavaa. Viimeisessä osassa panosten pitäisi olla korkealla, mutta tältä ei tunnu juuri ollenkaan. Elokuva on typerää katseltavaa juonensa puolesta, mutta pidin joistakin yksittäisistä ideoista riittämiin etten kokenut elokuvan olevan täydellinen katastrofi. Trilogia itsessään on katastrofi, sitä ei käy kieltäminen.

Spoileri: näytä

OZMOxD
Käyttäjä

rating 30,000

Viimeisen jedin jälkeen minulla ei ollut kerrassaan mitään intoa saati kiinnostusta nähdä tätä päätösosaa.Ko. elokuva nimittäin tappoi mielestäni kaikki kiinnostavat elementit, jotka pitivät omaa mielenkiintoani yllä. En uskonut, että kolmasosa pystyisi mitenkään korjaamaan tehtyjä tuhoja. Epäillyksille täytyi kuitenkin saada varmistus.

Tuli katsottua filmi, joka yrittää pitää täysin sekavaa ja päätöntä juonikohellustaan kasassa vähintään yhtä päättömillä toiminta/tehostekohtauksilla.Oikeastaan tämä kuvaa elävästi koko trilogian läpikäymää myllerrystä.

Puitteet toki ovat siellä, mutta yksi helkatin tärkeä asia jää puuttumaan ja se on koko elokuvan sielu. Käytännössä tässä on kyseessä Tähtien sodan nimellä ratsastava täysin tyhjä kuori.

Samanlaisia tyhjiä kuoria ovat myös elokuvan hahmot, joissa ei ole tässä vaiheessa enää oikeasti mitään millään tavalla kiinnostavaa elementtiä. Kylo Renin potentiaali kulutetaan viimeistään tässä loppuun ja jälki on rumaa. Oikeastaan ainoa nautittava hahmo elokuvassa on Chewbacca, joka ei edes sano yhtään ihmiskorvalle ymmärrettävää sanaa. Koko elokuva olisikin voinut pyöriä puhtaasti tämän ympärillä.

Huhhuh, tuli kirjoitettua pitkä teksti, mutta jos jotain positiivista tästä "modernista" trilogiasta pitää sanoa, niin se nosti paljon parjatun Prequel-trilogian arvon täysin uudelle tasolle. En voi uskoa, että todellakin koitti se päivä, kun näen ne kolme tekelettä oikeasti nautittavina elokuvina.Siitä hyvästä puolikas tähti lisää sen yhden seuraksi, jonka elokuva muuten minulta saa.

shinji
Käyttäjä

rating 30,000

Spoilereita tiedossa. Visuaalisesti Rise of Skywalker on hienoa katsottavaa, toimintaa riittää, Daisy Ridley ja Adam Driver on rooleissaan karismaattisia ja pidettäviä, mutta siihen positiiviset puolet jääkin.
Koko tämä trilogia on sinne tänne poukkoilevaa sähellystä ilman minkäänlaista kokonaiskuvaa, enkä voi sanoa pitäneeni tästä leffasta. En ymmärrä miksei JJ Abrams ohjannut koko trilogiaa, silloin näissä ehkä olisi joku punainen lanka - edellinen osa oli niin erilainen kaikella tapaa näiden JJ'n osien kanssa, että kokonaisuus on vähintäänkin sekava.

Juonellisesti ainoa edes vähän kiinnostava asia on Reyn ja Kylon osuudet - kaikki muut hahmot on täysin turhia. Henkilökohtaisesti hahmojen suhteen olin pettynein siihen, miten vähän Luke oli mukana, etenkin kun muita alkuperäisiä hahmoja ei voi enää käyttää. Toinen pettymys hahmojen suhteen on Finn, koska tykkäsin hänestä Force Awakensissa, sen jälkeen hahmo on kokonaan jätetty sivuun. "Rey on Palpatine" juonenkäänne on mielestäni aika väkisin väännetty, lopputaistelukaan ei ollut paljon mistään kotoisin. Olin tyytyväinen siihen, miten Rey lopussa kuoli ja Kylo/Ben selvisi (ainakin hetkellisesti) - mielestäni se olisi ollut paljon dramaattisempi ja leffan nimenkin kannalta järkevämpi lopetus. Mutta eipä tietenkään, pakkohan Disney leffassa on olla mahdollisimman ennalta arvattava loppu.
Huonona päivänä antaisin tälle 1½ tähteä ja hyvänä 2 tähteä.

2-Edge
Käyttäjä

rating 30,000

keijomies
Käyttäjä

rating 30,000

Elokuvan tiedot

Star Wars: The Rise of Skywalker
Star Wars: The Rise of Skywalker arvosana 2,63
Genret:
Seikkailu,
Valmistusvuosi:
2019
Pituus:
141 min
Tunnetaan myös nimillä:
Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker, The Rise of Skywalker
Ohjaajat:
J. J. Abrams
Käsikirjoittajat:
Chris Terrio, Colin Trevorrow, Derek Connolly, J. J. Abrams
Pääosanäyttelijät:
Adam Driver, Anthony Daniels, Billie Lourd, Billy Dee Williams, Carrie Fisher, Daisy Ridley, Domhnall Gleeson, Dominic Monaghan, Ian McDiarmid, Jimmy Vee, John Boyega, Joonas Suotamo, Kelly Marie Tran, Keri Russell, Lupita Nyong'o, Mark Hamill, Naomi Ackie, Oscar Isaac, Richard E. Grant
Maat:
USA
Kielet:
englanti