Arvostelu

Shyamalan on rakentanut elokuvansa kliseisten hahmojensa ympärille ja tehostaa sitä pahemman luokan dialogilla.

On olemassa eräänlainen kysymys, johon vain harvat ja taitavat – nykyisin äärimmäisen huonoa jälkeä tekevät ohjaajat pystyvät vastaamaan: kuinka alas voikaan mestarillinen ja lahjakas ohjaaja valua? Kuudennen aistin jälkeen kaikkien huulilla oli M. Night Shyamalanin nimi. Tuo taitava ohjaaja teki äärimmäisen loistavaa jälkeä Kuudennessa aistissa, joten seuraavia tuotoksia odotettiin pilvin pimein. Ensimmäiseksi tuli Unbreakable, joka vielä menetteli kohtalaisesti, mutta tämän elokuvan jälkeen Shyamalan iski täysillä pohjaan. Tuloksena oli ärsyttävä kliseepommi nimeltä Signs. Signs on siitä oiva esimerkki, mihin asti taitava ohjaaja voi päätyä. Tämän alemmaksi on vaikea mennä ja Shyamalanilla tulee olemaan vaikeata nousta sieltä pois.

Elokuvalla on erittäin hyvät alkuasetelmat, mutta Shyamalan ei pysty mitenkään hyödyntämään niitä ja ottanut käyttöönsä helpon keskitien, joka ei mitenkään onnistu. Shyamalan on rakentanut elokuvansa kliseisten hahmojensa ympärille ja tehostaa sitä pahemman luokan dialogilla. Uskonsa menettänyt pappi, ärsyttävää ärsyttävämmät lapset ja epäonnistunut urheilija ovat vain muutama kliseekokkare, jotka saavat katsojan kuin katsojan vaivautuneeksi. Myöskin ”swing away” –tyyliset repliikit saavat ihokarvat nousemaan pystyyn. Voidaanko naurettavammaksi mennä?

Voin hyvin tunnustaa, että pidin elokuvasta ensimmäisellä katselukerralla. Ajattelin, että tämäpä on oikein onnistunut teos ja heti kun elokuvasta ilmestyisi dvd-julkaisu, niin minun pitäisi liittää se kokoelmaani. Ja kaikki muuttui toisella katselukerralla. Enää elokuva ei tuntunut hyvältä, saati onnistuneeksi teokseksi, vaan se sai vaivautuneeksi. Nyt en pysty enää katsomaan elokuvaa vakavalla naamalla, kun Signs on niin naurettava ettei toista samaa löydy.

Tai kenties Signs on parodia? Elokuvasta löytyy kaikki mahdolliset kliseet ja naurettavuudet, eikä elokuvaa pysty katsomaan vakavalla naamalla. Onko Signs sitten parodia? On tai ei, parodianmahdollisuus ei vaikuta elokuvan tuomioon. Signs on äärimmäisen huono elokuva, sitä ei pysty mitenkään kieltämään.

Pisteet: rating 30,000

Filmer
Käyttäjä, 244 arvostelua
Arvosteltu: 30.10.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Alaston satama
Alaston satama arvosana 4,05
Alaston satama
Vertigo - Punainen kyynel
Vertigo - Punainen kyynel arvosana 4,27
Vertigo - Punainen kyynel
Kurjet lentävät
Kurjet lentävät arvosana 4,16
Kurjet lentävät
Kummisetä osa II
Kummisetä osa II arvosana 4,29
Kummisetä osa II

Elokuvan tiedot

Signs
Signs arvosana 3,20
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2002
Pituus:
107 min
Ohjaajat:
M. Night Shyamalan
Käsikirjoittajat:
M. Night Shyamalan
Pääosanäyttelijät:
Abigail Breslin, Joaquin Phoenix, Mel Gibson, Rory Culkin
Maat:
USA
Kielet:
englanti