Arvostelu

Niitä harvinaisia tappajaeläin-elokuvia, jotka ovat oikeasti hyviä.

Elokuvat, joissa joku iso, pelottava ja vastaava eläin listii ihmisiä, ovat yleensä sitä b-luokkaa, elikkä lähinnä hölmöjä ja surkeita. Eivät kuitenkaan ihan kaikki. Nimittäin vuoden 2007 Rogue on niitä harvinaisia tappajaeläin-elokuvia, jotka ovat oikeasti hyviä.

Ryhmä turisteja on jokisafarilla, jossa ajellaan pitkin jokea ja tarkkaillaan krokotiilejä. Retki päättyy tylysti - krokotiili (vähän isonpuoleinen sellainen) upottaa veneen ja turistit pelastautuvat pienelle saarelle virran keskellä. Vahinko vain, että krokotiili on nälkäinen, ja sille kelpaavat myös ihmiset. Ja joskus olisi päästävä saarelta poiskin.

Toisin kuin voisi luulla, Rogue ei ole pelkkä b-luokan monsterileffa, vaan ihan oikeasti hyvä leffa. Tunnelmaa ei luoda kirkumisella ja splattereilla, vaan hiljalleen kasvavalla jännityksellä. Krokotiilistä ei nimittäin näytetä ennen loppukohtauksia muuta kuin vilauksia, eikä tappojakaan näytetä liian selvästi. Näin luodaan hienoa tunnelmaa.

Rogue ei ole yhtään pelottava, eikä edes verinen - joskin kyllä loppukohtaus oli hieman muuta leffaa verisempi. Sen sijaan, niin kuin sanottu, leffa on tosi jännittävä ja viihdyttävä. Mitään syvällisempää ajateltavaa se ei tosin tarjoa, onpahan vain loistavaa viihdettä.

Ohjaus on onnistunut todella hyvin. Näyttelijätyö on OK, kukaan ei ole ärsyttävä, muttei kukaan myöskään niin hyvä, että erottuisi muusta porukasta. Hahmojen dialogi on (monsterileffoille harvinaista kyllä) toimivaa, eivätkä hahmot jää stereotyypeiksi. Mielenkiintoista muuten, että minun vuokraamassani lätyssä elokuvan nimi on Territory. Joka tapauksessa, loistava elokuva.

Pisteet: rating 90,000

vomppa
Käyttäjä, 55 arvostelua
Arvosteltu: 19.04.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Vertigo - Punainen kyynel
Vertigo - Punainen kyynel arvosana 4,27
Vertigo - Punainen kyynel
Oldboy
Oldboy arvosana 4,32
Oldboy
Mulholland Drive
Mulholland Drive arvosana 4,03
Mulholland Drive
Dawn of the Dead
Dawn of the Dead arvosana 4,20
Dawn of the Dead

Elokuvan tiedot

Territory
Territory arvosana 3,06

Territory (2007)

Alkuperäinen nimi: Rogue

Genret:
Seikkailu,
Valmistusvuosi:
2007
Pituus:
92 min
K15
Tunnetaan myös nimillä:
Rogue Crocodile
Ohjaajat:
Greg McLean
Käsikirjoittajat:
Greg McLean
Pääosanäyttelijät:
Caroline Brazier, Michael Vartan, Radha Mitchell, Sam Worthington, Stephen Curry
Maat:
Australia, USA
Kielet:
englanti