Arvostelu

Ei jarruta missään vaiheessa, vaan loppuun asti mennään kaasu pohjassa.

Hullu tiedemies ja lääketieteen opiskelija, Herbert West, keksii aineen, joka herättää kuolleet eloon. Herbertin kokeisiin sekaantuu myös oppilaitoksensa paras opiskelija, Dan Cain. Kaksikko aloittaa kokeensa, ja soppaan sekaantuvan professorin (David Gale) takia homma muuttuu hieman mutkikkaammaksi.

Löyhästi H. P. Lovecraftin tarinaan perustuva kauhukomedia näyttää jo alkumetreillä mitä on luvassa. Veri roiskuu, paljasta pintaa ei puutu ja huumori toimii pysähtymättä. Kauhua ei välttämättä löydy siinä määrin mitä aihe antaisi olettaa, mutta en usko että kukaan lähtee tätä katsomaankaan täysin vakavissaan.

Re-Animator olisi voinut olla vain yksi splatterviritelmä muiden joukossa, mutta Jeffrey Combsin ja David Galen avulla se ponnahti suoraan yleisön suosikiksi. Re-Animator ei jarruta missään vaiheessa, vaan loppuun asti mennään kaasu pohjassa.

Veriefektit näyttävät yllättävän vakuuttavilta ja tekijät ovatkin ottaneet mukaan jokaisen mahdollisen tavan näyttää verta ja sisäelimiä. Nykyajan PG-13 kauhuviritelmät kalpenevat jo Re-Animatorin aloituskohtauksen rinnalla. Kun Gordon pääsee kunnolla vauhtiin, kukkahattutäditkin menevät sanattomiksi.

Pisteet: rating 90,000

pasa
Käyttäjä, 38 arvostelua
Arvosteltu: 10.07.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Piukat paikat
Piukat paikat arvosana 4,05
Piukat paikat
Koskemattomat
Koskemattomat arvosana 4,20
Koskemattomat
Hullu Pierrot
Hullu Pierrot arvosana 3,77
Hullu Pierrot
Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen

Elokuvan tiedot

Re-Animator
Re-Animator arvosana 3,84