Arvostelu

Sekasortoa oudolla huumorilla ja gorella höystettynä.

Lääketieteen opiskelija on keksinyt neonvihreän litkun, joka herättää kuolleet henkiin. Annostukset eivät vain tahdo osua kohdalleen ja vainajat yltyvät aggressiivisiksi. Seurauksena on sekasortoa oudolla huumorilla ja gorella höystettynä. Splatteria pukkaa.

H.P. Lovecraftin kauhutarinoihin löyhästi pohjaava Re-Animator on hullu tiedemies ˆkertomus sijoitettuna nykypäivän (80-luvun) Jenkkilän lääketieteen opiskelijoiden maailmaan. Herbert West on tulevana tohtorina sitä mieltä, että kuolema pitää voittaa keinoja kaihtamatta. Hemmo työstää kyseenalaisia kokeitaan Sveitsissä, kunnes saa herätettyä henkiin kuolleen proffan, mutta ikävin seurauksin. West potkaistaan takaisin Valtoihin, jossa hän tutustuu nokkelaan tulevaisuuden lupaukseen, Dan Cainiin (Bruce Abbott). West onnistuu voittamaan Cainin puolelleen, ja kaksikko käy taistoon kuoleman (ja kuolleiden) nujertamiseksi. Tarinan edetessä ruumispino kasvaa, ja ihmissuhteet ovat vähintäänkin vaarassa. Mutta täytyyhän tieteen eteen tehdä muutamia uhrauksia... kirjaimellisesti.

Vaikka Re-Animator esittelee melko läjän ruumiita ja repii niistä ehkä huumoriakin, tämä on astetta vakavampi tekele kuin esim. Peter Jacksonin leffat. Tahti ei ole niin vikkelää ja kauhun annetaan välillä rakentua niin kuin hyvään horroriin kuuluu. Silti kyseessä on a-luokan splatteri ja silloin kun roiskuu, niin roiskuu kunnolla. Efektit ovat hyvin väsättyjä ja onnistuvat paikoitellen jopa säväyttämään. Richard Bandin säveltämä, Psykon teemaa parodioiva musiikki antaa vihiä, ettei tätä leffaa pidä ottaa tosissaan. Mitä nyt roolisuorituksiin tulee, David Galen mustasukkainen professorihahmo jäi mieleen muutenkin kuin päätään kanniskelevana pikamestauksen uhrina.

Se aito ja alkuperäinen Re-Animator on hyvä kasari-splatter, joka pääsee DVD:llä oikeuksiinsa. En tiedä, löytyykö tätä Euroopan versiona, mutta R1-versiona on julkaistu THX-masteroitu kahden levyn Millennium Edition.

nimimerkki: Eternal Silence

Pisteet: rating 80,000


Vieras Arvosteltu: 17.01.2003
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Tri Caligarin kabinetti
Tri Caligarin kabinetti arvosana 4,00
Tri Caligarin kabinetti
Jedin paluu
Jedin paluu arvosana 4,19
Jedin paluu
Kuolema saapuu yöllä
Kuolema saapuu yöllä arvosana 4,31
Kuolema saapuu yöllä
Solaris
Solaris arvosana 4,28
Solaris

Elokuvan tiedot

Re-Animator
Re-Animator arvosana 3,84