Arvostelu

Melko hyvä elokuva, mutta tunnelmaa ei silti luoda tarpeeksi kauhulla, jonka takia jää surettamaan vähäinen väkivalta ja verenvuodatus.

John Carpenterin ohjaama Pimeyden ruhtinas oli lupaava näky DVD-hyllykössä, joten oli aivan pakko napata mukaan ja katsoa sinä iltana. Odotukset olivat melko korkealla, Carpenterin uran alku kun oli sitä loistokkaammasta päästä (esimerkkeinä upea Halloween).

Leffan alussa tapahtuu kaksi erikoista asiaa: vanha pappi kuolla kupsahtaa ja kaukaa avaruudesta havaitaan supernova. Näinkin outo sattuma jos mikä antaa katsojalle käsityksen, että tämän jälkeen kaikki ei tule olemaan hyvin päähenkilöiden osalta. Niin siinä sitten käy, kun joukko tiedemiehiä aikoo tutkia vanhassa kirkossa 2000 vuotta säilytettyä äärimmäistä pahuutta; pian Vanhan Vihtahousun poika on saamassa aikaan jotain kamalaa.

Carpenterin tyyli ohjata on miellyttävää allekirjoittaneelle. Hän luo lähes tulkoon ahdistavan tunnelman, mutta ei ikävä kyllä yllä Halloweenin tapaan saamaan katsojaa pelkäämään. Silti plussaa jonkinlaisen tunnelman synnyttämisestä.

Tehosteet ovat melko vanhanaikaisia, ehkä oikeasti hyvä tehoste koko leffassa on vihreän vesilammikon roikkuminen katossa. Muussa tapauksessa loput tehosteet eivät joko säväytä mielenkiinnottomuudellaan tai sitten ne ovat yksinkertaisesti kuluneita yli 20 vuoden aikana.

Näyttelijöistä vain Donald Pleasencen upea roolisuoritus pappina eroaa parhaiten joukosta . Hän näyttelee rooliaan rauhalliseen tyyliin eikä munaa missään vaiheessa. Monista muista näyttelijöistä ei voi kovinkaan paljon sanoa samaa, joskin Victor Wong vetää jokseenkin siedettävästi, jonka takia häneenkin voi samastua.

John Carpenter oli myös jälleen musiikin kanssa häärimissä, saaden aikaseksi ihan kivaa jälkeä tunnelman nostattamiseksi. Kyseessä on melko hyvä elokuva, mutta tunnelmaa ei silti luoda tarpeeksi, jonka takia jää surettamaan vähäinen väkivalta ja verenvuodatus. Mielestäni K-18 -leima tuntuu olevan vähän liikaa, sillä leffa ei ollut ollenkaan niin paha, miten DVD:n kannet antavat ulkoasulta ja tekseiltä ymmärtää.

Voin silti suositella erityisesti niille, joilta alkaa olla pikkuhiljaa kaikki hyvät kauhuleffat olemaan nähty ja jotain uutta haluaisi vilkaista.

Pisteet: rating 70,000

Blairoid
Käyttäjä, 76 arvostelua
Arvosteltu: 10.02.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Mulholland Drive
Mulholland Drive arvosana 4,03
Mulholland Drive
Lyhyt elokuva tappamisesta
Lyhyt elokuva tappamisesta arvosana 3,76
Lyhyt elokuva tappamisesta
Takaikkuna
Takaikkuna arvosana 4,22
Takaikkuna
Vampyr
Vampyr arvosana 4,00
Vampyr

Elokuvan tiedot

Pimeyden valtias
Pimeyden valtias arvosana 3,39

Pimeyden valtias (1987)

Alkuperäinen nimi: Prince of Darkness

Genret:
Kauhu,
Valmistusvuosi:
1987
Pituus:
102 min
Tunnetaan myös nimillä:
Pimeyden ruhtinas
Ohjaajat:
John Carpenter
Käsikirjoittajat:
John Carpenter
Pääosanäyttelijät:
Donald Pleasence, Jameson Parker, Lisa Blount, Victor Wong
Maat:
USA
Kielet:
englanti, latina