Pistejakauma

1%

0%

1%

0%

0%

5%

13%

28%

28%

23%

Pisteytykset

rating 90,000

Hiisi
Käyttäjä

rating 90,000

Tämä on toimiva ja synkkä viihdepläjäys, joka on pysynyt jännittävänä tähän päivään asti. Ehdottomasti parhaimpia näkemiäni Ranskalaisia elokuvia.

James_Bond
Käyttäjä

rating 90,000

Elokuva tarjoaa ohjaajalleen mittaamattomat summat erilaisia mahdollisuuksia juonensa vuoksi. Räjähdysherkän lastin kuljettaminen on haastavaa puuhaa, mutta valitettavasti elokuva keskittyy alkupuolella liialliseen henkilöiden esittelyyn. Oikeastaan hahmoja ei alussa edes syvennetä, vaan heidän tekemisiään näytetään kuin arkipäiviä, jotta katsojat ymmärtäisivät heidän elämänsä nykytilanteet.

Kun viimein sitten päästään jaksoon, jossa lastia aletaan kuljettamaan, syntyy paljon vaarallisia tilanteita sekä jännitystä. Valitettavasti ohjaaja keskittyy liaan vähän tähän jaksoon. Olisi paljon mukavampaa nähdä enemmän vaaratilanteita ja vähemmän alun turhautuneisuuteen asti kasvavaa selittelyä. Päähenkilön muuttuminen humoristisesta kansalaisesta rahan ahneeksi moukaksi on hienosti toteutettu. Hän kohtelee ystäviään kaltoin, mikä on parissakin kohtaa risoa katseltavaa. Tunnelma on siis kohdillaan, mutta seikkailuhenkisyys puuttuu. Tämä toisaalta tekee leffasta enemmän realistisen, joten hahmoihin on helpompi samaistua.

Kyseessä on loistava ja tunnelmallinen elokuva hyvillä näyttelijöillä ja ohjauksella. Loppukohtaus oli paras, vaikka ehkä liian tyylitelty. Hyvä ja "opettavainen" tarina.

rillijulle
Tykittäjä

rating 90,000

Pelon palkka on elokuva, joka jälleen todistaa, ettei täydellisen jännityksen tuottamiseen tarvita tehosteita. Ajaton elokuva, joka pyörii Valamiesten ratkaisun kanssa samassa sarjassa. Filmin huonoin puoli on osittain tylsä alku, joka tosin pohjustaa hahmoja ja pitää huolen, että katsoja samaistuu jokaiseen, jolloinka jännitys on ja pysyy. Jatkuvasti jännitystä ylläpitävässä reissussa ystävyys saa uuden merkityksen ja kovemmatkin sällit oppivat mitä pelko on, joka toisaalta välistä kumoaa sitä periaatetta, että kaveria ei jätetä.

Hahmot ovat loistavasti kirjoitettu ja yhtä hienosti näytelty, sillä jokainen on omalaatuinen ja kokonaisuuden kannalta tärkeä. Clouzot ohjaa komeasti, jonka vuoksi eräät kohtaukset jäivät nerouden vuoksi erittäin pysyvästi mieleen. Erityismaininta vielä lopusta, joka on kunnon jysäys pitkästä aikaa. Täydellinen.

X-tyyppi
Tykittäjä

rating 90,000

Kun räjähtävä lasti pitää toimittaa syrjäseudun halki, tarjoaa ohjaaja Clouzot kahden ja puolen tunnin kiertoajelun pelon syövereihin. Tosin huomattava pätkä alusta menee toisaalta letkeän huumorin, toisaalta kapitalismin ihmisarvottomuuden ja Yhdysvaltain banaanivaltiopolitiikan kritisoinnissa. Tällainenhan vain lisää leffan nautittavuutta, sillä eri tunnelmat niveltyvät hyvin yhteen. Itse ajeluvaiheessa Clouzot rakentaa antaumuksella ja hellävaroen pari todella naulitsevaa ja jopa riipaisevaa kohtausta, parhaimpana ja kenties tunnustetuimapana on käännöksen tekeminen rotkon reunalla hataralla puukorokkeella. Lahot lankut paukkuvat poikki, mutaiset renkaat luisuvat kohti pudotusta ja tukivaijeri tarttuu kuorma-auton laidan koukkuun... Ikävä kyllä kaikki kohtaukset eivät ole yhtä hyvin jäsennettyjä, eivätkä pysty pakenemaan ennalta-arvattavuuttaan, ja pituutta tuntuu olevan hieman liikaa. Potentiaalia olisi myös ollut keskittyä tarkemmin ihmismielen pimeisiin puoliin. Puutteistaan huolimatta erittäin komea ja jännittävä elokuva.

Addeh
Käyttäjä

rating 90,000

aeae
Käyttäjä

rating 90,000

banaanipalmu
Käyttäjä

rating 90,000

barros
Käyttäjä

rating 90,000

Brutus
Käyttäjä

rating 90,000

GoldenReviews
Käyttäjä

rating 90,000

Hanhihannu
Käyttäjä

rating 90,000

honkytonk
Käyttäjä

rating 90,000

JulmaJuha
Käyttäjä

rating 90,000

klauskinki
Käyttäjä

rating 90,000

Low Rider
Käyttäjä

rating 90,000

makehzzz
Käyttäjä

rating 90,000

ms
Käyttäjä

rating 90,000

Pix
Käyttäjä

rating 90,000

The Wolf
Tähtääjä

rating 90,000

Tx4
Käyttäjä

rating 90,000

vilmazep
Käyttäjä

rating 90,000

Elokuvan tiedot

Pelon palkka
Pelon palkka arvosana 4,19

Pelon palkka (1953)

Alkuperäinen nimi: Le Salaire de la peur

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1953
Pituus:
131 min
Ohjaajat:
Henri-Georges Clouzot
Käsikirjoittajat:
Georges Arnaud, Henri-Georges Clouzot, Jérôme Géronimi
Pääosanäyttelijät:
Charles Vanel, Folco Lulli, Peter van Eyck, Yves Montand
Maat:
Ranska, Italia
Kielet:
ranska, englanti, espanja, saksa, italia, venäjä