Pistejakauma

8%

2%

1%

5%

2%

9%

5%

17%

15%

35%

Pisteytykset

rating 40,000

Jautsi
Käyttäjä

rating 40,000

Liian vaikeeta. Äiti tai vaimo, kumpi lie ollutkaan, liian suuressa osassa, liian suuret silmät. Espanjan sisällissota (?) varmaan liittyy johonkin joo. Tulipahan ostettua. Minulla ei ole mitään ymmärrettävää taidetta vastaan. Sopii lahjaksi jollekin haljulle tyypille.

Meinasin unohtaa sanoa, että ohjaaja Tarkovskin isä lausuu runojaan juuri sillä maneerilla, jolla runoja ei pidä lausua. Vai oliko tarkoitus sanoa, että isä se pahoinpiteli omia runojaankin?

JohnRambo
Käyttäjä

rating 40,000

Tämä on nyt Solariksen jälkeen toinen Tarkovsky-leffa mitä oon koettanut pureskella. Pakko myöntää, että vaikka miehen elokuvien maalauksellisuus kuvauksessa ja filosofiset teemat jonkin verran koskettavat niin kumpikin teos on ensikatselulta tuntunut jotenkin tosi etäiseltä. Tarkovskyn hidastempoinen tyyli ja epäkonventionaalinen tarinankerronta ovat elementtejä, jotka ovat tietyllä tapaa myrkkyä mulle. Siksi Peilinkin katsominen tuntui tosi pinnalliselta kokemukselta. Koin myös että leffa yrittää sanoa sodanjälkeisen neuvostosukupolven traumoista ja ŕeflektioista jotain, mutta en vain saanut irti että mitä. Uskon että Peili on leffa josta on helpompi nauttia seuraavilla katselukerroilla, mutta siihen en koe että mulle olisi nyt just kauhea kiire.

(Kirjaston DVD)

ratisti
Käyttäjä

rating 40,000

Jos elokuva näyttää, kuulostaa ja haisee mestariteokselta, sen on pakko olla mestariteos. Vai onko?

Titan90
Käyttäjä

rating 40,000

Tarkovskin Peili menee sinne samaiseen lokerikkoon kuin aiemmin tekijältä näkemäni teokset. Vaikka kuinka yritän teosta ymmärtää ja saada siitä jotakin irti, jää väkisinkin mieleen sana tekotaiteellinen. Kyseinen termi särhätää pahasti korvaan ja sen käyttäminen tuntuu usein elokuvamaailmallisesti rahvaanomaiselta, mutta tähän se nyt vain jotenkin kuuluu. Zerkalo ei tarjoa oikein mitään. Runon pätkiä, filosofista pohdintaa ja sinällään epämielenkiintoisen tarinan takaumallisesti kerrottuna ilmeisesti ohjaajasta itsestään.

Hyvänä puolen Peilin eduksi voi nostaa sen, että se ei kuitenkaan ole aivan verrattavissa esimerkiksi ohjaajan Stalker-elokuvaan, joka aukesi itselleni vielä niukemmin. Zerkalon kohdalla koin ajoittain olevani jollakin tapaa kartalla siitä, mikä kohtaus milloinkin on menossa ja mikä toimii taustana ideana. Toki näin ei poikkeuksetta ollut.

Tarkovski taitaa kuulua niiden ohjaajien joukkoon, joiden ymmärtämiseen oma sivistykseni/älykkyysosamääräni/määrätietoisuuteni ei vain riitä. Yksittäisiä hyviä pointtejakin filosofoinnin lomassa ilmaantuu, mutta eivät ne vielä elokuvasta mestariteosta tee.

.

TeeP
Käyttäjä

rating 40,000

WreckMe666
Käyttäjä

rating 40,000

Elokuvan tiedot

Peili
Peili arvosana 3,88

Peili (1975)

Alkuperäinen nimi: Зеркало

Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
1975
Pituus:
108 min
Tunnetaan myös nimillä:
The Mirror, Zerkalo
Ohjaajat:
Andrei Tarkovski
Käsikirjoittajat:
Aleksandr Mišarin, Andrei Tarkovski
Pääosanäyttelijät:
Alla Demidova, Anatoli Solonitsyn, Arseni Tarkovski, Ignat Daniltsev, Larisa Tarkovskaja, Margarita Terehova, Oleg Jankovski
Maat:
Neuvostoliitto
Kielet:
venäjä, espanja