Arvostelu

Leffa on yhtä koomista sirkusta, mikä pistää mielen matalaksi.

Kuudenteen osan tämän kuului alunperin päättyä. Tämän piti olla Elm Streetin lapsitappajan jäähyväiselokuva, mutta eipä niin tainnut mennä, kun on vielä seitsemän osa on tehty. Ja ei tietenkään saa unohtaa Freddy Vs. Jason -leffaa, jota voisi pitää epävirallisena jatko-osana. Mutta kumminkin nyt kuudennen osan, Freddyn kuoleman pariin.

Springwoodista on kaikki lapset lahdattu pois elävien kirjoista, kiitos Freddyn. Freddyn onneksi kaupunkiin piipahtaa taas lisää nuoria. Mutta joukossa on Freddyn lapsi, mitä sitten aletaan selvittämään samalla, kun Freddy lisää taas lukuja ruumistilastoonsa.

Genrenä tätä ei voisi enää sanoa kauhuksi, sillä leffa on yhtä koomista sirkusta, mikä pistää mielen matalaksi. Kaikki on tehty silkalla hauskuttelumielellä, jopa Freddy on tyystin erilainen. Kyllähän sen vielä hyväksyy, että Freddyssä riittää huumoria, mutta nyt mennään liian pitkälle. Freddystä on tehty pelle, mikä laittaa käteni syyhyämään ja antaa halun kuristaa Rachel Talalayn tämän irvikuvan tekemisestä.Väkivaltaa ei juurikaan ole enää niin väkivaltaista kuin mitä se ennen oli, sillä joka kerta on joku koominen asia lähietäisyydellä.

Näyttelijöistä ei voi muuta kuin sanoa paljonkin pahaa. Robert Englund sentään on yhä entisensä, vaikka hahmo on jo pahasti pilattu. Leffassa näkyy myös Johnny Depp cameo-roolissa, mistä annan pikkuisen plussaa Englundin lisäksi.

Leffan hyvänä puolena voidaan pitää Freddyn menneisyyden raottamista. Kaikki selviää viimein: millainen Freddy oli kakruna, miten se pääsi uniin tappamaan nuoria, jne. Mutta idea Freddyn lapsesta on aika typerää. Ja koska se toimii leffan juonen punaisena lankana, rupeaa heti ajattelemaan, että tätä ei ehkä olisi pitänyt koskaan tehdäkään.

Tämän siis olisi pitänyt päättää koko tarina? Mielummin ei, jos sen pitää näin huonosti mennä. Mielummin hyväksyn sen seitsemännenkin osan. Tämä on liian huono jopa Freddy -elokuvaksi. Tätä voisi melkein luulla Scary Movie -tekijöiden parodiaksi.

PS. Tämä voisi saada vielä hiukan plussaa, jos koko leffan katsoisi 3D-laseilla.

Pisteet: rating 20,000

Blairoid
Käyttäjä, 76 arvostelua
Arvosteltu: 26.09.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Räsynukke
Räsynukke arvosana 4,58
Räsynukke
Frankensteinin kirous
Frankensteinin kirous arvosana 3,88
Frankensteinin kirous
Halloween - naamioiden yö
Halloween - naamioiden yö arvosana 4,14
Halloween - naamioiden yö
Ihmissusi Lontoossa
Ihmissusi Lontoossa arvosana 3,50
Ihmissusi Lontoossa

Elokuvan tiedot

Viimeinen painajainen Elm Streetillä - Freddyn kuolema
Viimeinen painajainen Elm Streetillä - Freddyn kuolema arvosana 2,66

Viimeinen painajainen Elm Streetillä - Freddyn kuolema (1991)

Alkuperäinen nimi: Freddy's Dead: The Final Nightmare

Genret:
Kauhu,
Valmistusvuosi:
1991
Pituus:
96 min
Tunnetaan myös nimillä:
Painajainen Elm Streetillä 6: Freddyn kuolema (tv), Viimeinen painajainen Elm Streetillä: Freddyn kuolema
Ohjaajat:
Rachel Talalay
Käsikirjoittajat:
Michael De Luca, Rachel Talalay
Pääosanäyttelijät:
Breckin Meyer, Lezlie Deane, Lisa Zane, Ricky Dean Logan, Robert Englund, Shon Greenblatt, Yaphet Kotto
Maat:
USA
Kielet:
englanti