Arvostelu

Keskinkertainen pätkä, joka lupaa kauhun puolelta verta ja tieteisleffojen puolelta kiintoisaa mystisyyttä.

Myönnetään, että kuvittelin alkuun tämän olevan jokin heikohko kauhu sci-fillä höystettynä, kun ostin tämän varsin halvalla. Mutta kun näin, että käsikirjoittajana hääri Stuart Gordon (Re-Animator) ja näyttelijänä loistava Brad Dourif (Child's Play-sarja), en malttanut olla kärsivällinen elokuvan suhteen. Leffa on katsottu, eli eikun arvosteluun.

Graig Burton (Arnold Vosloo) ja hänen vaimonsa Sherry (Jillian McWhirter) ovat sänkyhommissa jälkikasvun toivossa. Sinä hetkenä tapahtuu outoa, kun outo valo välähtää ja aikaa on kulunut yhtäkkiä kaksi tuntia. Muutaman kuukauden kuluttua vaimon raskaustesti todistaa tuloksen olevan positiivinen. Ajan myötä Sherry alkaa käyttäytymään oudosti, kun "vauvan" tuottamat kivut tuottavat suurta kipua. Graig on tästä huolissaan ja hankkii apua ufo-ilmiöihin perehtyneeltä sosiologilta, Clavellilta (Brad Dourif). Näin Graig ymmärtää totuuden...

Brian Yuzna tekee ehkä parhaimman ohjaustyönsä. Se ei ehkä ole kummoinen suoritus, mutta päihittää rennosti Hammaslääkäri-leffan ohjauksen. Aubrey Solomon ja Stuart Gordon kirjoittivat kelvollisen käsikirjoituksen, vaikkei monet hahmoista olekkaan täydellisesti kirjoitettuja vaan ne ärsyttävät. Tämän todistaa McWhirterin tulkitsema hahmo sekä Crousen näyttelemä psykiatri. Sen sijaan loppu oli varsin hämmästyttävä, kun loppu oli varsin kolkonpuoleinen, mistä tulee plussaa.

Arnold Vosloo ja Brad Dourif hoitavat näyttelyn loistavasti, ehkä Dourif hiukkasen paremmin. Jillian McWhirter näyttelee sllloin tällöin ihan kelvollisella suorituksella, mutta eläytymisen puute tuskin on hänen syytään, sillä Yuzna olisi pitänyt kaivaa sitä häneltä esille. Lindsay Crouse on sekä näyttelijänä ärsyttävä elokuvan ärsyttävimmässä roolissa, mikä on miinus allekirjoittaneelta.

Yhteenveto: keskinkertainen pätkä, joka lupaa kauhun puolelta verta ja tieteisleffojen puolelta kiintoisaa mystisyyttä. Hiukan enemmän panostusta tekijätiimiltä niin tämä olisi ehdottomasti upeimpia sci-fikauhuja. Tehosteet hiukan jäi hämmentämään tuotantovuotta hiukan ajatellen, leffa kun tuli vuoden ennen ensimmäistä Matrix-leffaa. Tätä ottamatta lukuun tämä voi antaa katsojalle tyydytystä, jos haluaa hyvää scifiä ja K-18-ikärajan edestä verta.

Pisteet: rating 70,000

Blairoid
Käyttäjä, 76 arvostelua
Arvosteltu: 19.04.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Evil Dead 2
Evil Dead 2 arvosana 3,98
Evil Dead 2
Blade Runner
Blade Runner arvosana 4,08
Blade Runner
Robocop
Robocop arvosana 4,10
Robocop
2046
2046 arvosana 4,03
2046

Elokuvan tiedot

Paholaisen perillinen
Paholaisen perillinen arvosana 2,92

Paholaisen perillinen (1998)

Alkuperäinen nimi: Progeny

Genret:
Kauhu,
Valmistusvuosi:
1998
Pituus:
98 min
K18
Ohjaajat:
Brian Yuzna
Käsikirjoittajat:
Aubrey Solomon, Stuart Gordon
Pääosanäyttelijät:
Arnold Vosloo, Brad Dourif, David Wells, Jan Hoag, Jillian McWhirter, Lindsay Crouse, Wilford Brimley, Willard E. Pugh
Maat:
USA
Kielet:
englanti