Pistejakauma

17%

13%

13%

4%

22%

9%

4%

13%

0%

4%

Pisteytykset

rating 30,000

Titan90
Käyttäjä

rating 30,000

Speden viimeiseksi elokuvaksi jäänyt Naisen logiikka ei varsinaisesti ole mikään onnistunut joutsenlaulu, josta tuottelias valkokangasmies muistettaisiin vielä vuosikymmenien jälkeenkin. Tai no, itse asiassa elokuva taisi nousta ensimmäistä kertaa todella lööppeihin vasta noin vuosi sitten, eli oikeastaan elokuva oli juuri sellainen, mitä tekijä voisi toivoa. Ehkä tämän myöhäisen huomioin osalta, ei muuten. Elokuvallinen anti lähentelee nimittäin nollaa ja yksittäisistä kohtauksista koostuva, lähes juoneton teos on häpeäksi jopa monelle muulle Speden teokselle. Keskiössä ovat Speden itsensä ja Hannele Laurin esittämä varakas aviopari sekä heidän tuttavapariskuntansa, vähän nuorekkaammat Simo Salminen ja Riitta Väisänen (melkoinen ilo silmälle muuten). Yhdessä ja välillä erillään nelikko pohtii sukupuolten ajatteluun liittyviä eroavaisuuksia, mockingin osuessa enemmän naispuoliseen sukupuoleen. Toinen toistaan hölmömpiä ja katsojaa alentavia vitsejä heitetään kehiin yksittäisissä sketsikohtauksissa ja lopputulos on karmea.

Jotain alkukantaisen suomalaisen silmään osuvaa kauneuttakin elokuvassa kuitenkin on. Ehkä siinä on jotain pientä historian havinaa, joka saa nanosekunneiksi jopa nauttimaan elokuvan katsomisesta. Nämä pienet ja hyvin hyvin lyhyet hetket onnistuvat tuomaan jonkin arvosanan kokonaisuudelle, eikä tulos jää aivan nollaan. Kovinkaan kauas siitä ei toki jäädä, siitä pitää yksistään huolen jo edellä kirjoittaneen mainitsema Tarzan-kohtaus, joka kaikessa surrealistisuudessaan ja tyhmyydessään on jotain käsittämättömän hirveää. Tämä virallisesti ilmeisesti julkaisematon suuruus on ainakin Youtubesta nähtävillä. Muita lähteitä pitkin sen katsominen taitaakin olla mahdotonta, ja ehkä hyvä niin.

.

Uytp7
Tähtääjä

rating 30,000

Vai että Suomen huonoin elokuva? Ei nyt ihan noinkaan, vaikka melkoisen qaqqa tämä mökellys olikin. Puolipakotettuna fygysyistä viimeistelty teos keskittyy enimmäkseen ikävystyttävän huonoihin irtovitseihin, minkä päälle hutiloitu työnjälki sekä eri aikoihin kuvattu materiaali harvaanuttaisi jopa sinisilmäisten silkohapsien vähäiset haituvat. Muutama toivonpilkahdus pilkistää lähinnä näyttelijöiden kautta, joiden suusta pari irtoheittoa melkein hymyilytti. Huonoin yksittäinen suomileffan hetki filmistä joka tapauksessa löytyy, nimittäin tuo kirotun kurainen Tarzanepisodi, kill it with FIRE!!!

Matalahiilihappoinen
Käyttäjä

rating 30,000

Elokuvan tiedot

Naisen Logiikka
Naisen Logiikka arvosana 2,20
Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1999
Pituus:
70 min
Ohjaajat:
Spede Pasanen
Käsikirjoittajat:
Spede Pasanen
Pääosanäyttelijät:
Hannele Lauri, Riitta Väisänen, Simo Salminen, Spede Pasanen
Maat:
Suomi
Kielet:
suomi