Arvostelu

Paljon hauskoja vitsejä, joille jaksaa nauraa jokaisella katsomiskeralla.

Tämän elokuvan katsottua ymmärtää miksi Monty Pythonia ylistetään niin paljon. Tämä elokuva on Monty Pythonin paras elokuva ja osoitus siitä mitenkä brittihuumori pieksii jenkkihuumorin. Elokuva sisältää paljon hauskoja vitsejä, joille jaksaa nauraa jokaisella katsomiskeralla. Juonena tässä on Pyöreän pöydän ritarien tarina. Tällä kertaa tarina ei etenekkään perinteisen kaavan mukaan. Kuningas Arthur lähtee kirjavan ritarijoukkonsa kanssa etsimään Pyhää Graalin maljaa. Matkalla he kohtaavat niin omituista porukkaa että Hämärän rajamaillakin jää toiseksi. Vastaan tulee mm. Ni-ritareita, hirmuinen tappajajänis ja paljon muuta hubaisevaa porukkaa. Tässä on ainekset komedioiden komedialle.

Monty Python And The Holy Grail on taattua Pythonia. Niille jotka eivät ole aiemmin nähneet Pythoneiden huumoria, tätä ei voi oikein suositella sillä elokuvan huumori on aika hullua. Hyvänä esimerkkinä tästä on tappajänis joka hyökkäilee ritareiden kimppuun hyvin julmalla tavalla. Ja tietysti leffassa nähdään välillä härskiä animaatiotakin. Elokuvan alkutekstit ovat epäilemättä elokuvahistorian hauskimmat. Näyttelijät näyttelevät mainiosti totuttuun Python-tyyliin. Kaikki näyttelevät tasaisesti eikä kukaan näyttele yli.

Monty Python And The Holy Grail (en voi kutsua tätä elokuvaa suomennetulla nimellä, koska se on niin ääliömäinen) on komediaa parhaimmillaan. Lehmiä ja kanoja lentelee, jänikset hyökkäilevät ihmisten kimppuun. Tuo on Monty Pythoneiden maailmaa. Kaikki nauttimaan Pythoneiden maailmasta ja mieluiten ostamalla kahden levyn Special Edition-paketti. Ja kiertäkää jäniskaupat kaukaa tuolla ostosreissulla. "There's some lovely filth down here!"

nimimerkki: Mask

Pisteet: rating 100,000

Mask
Käyttäjä, 174 arvostelua
Arvosteltu: 02.08.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Ankronikka: Kadonneen lampun metsästäjät
Ankronikka: Kadonneen lampun metsästäjät arvosana 3,65
Ankronikka: Kadonneen lampun metsästäjät
Neljä naurettavaa naapuria
Neljä naurettavaa naapuria arvosana 3,91
Neljä naurettavaa naapuria
Kyttäyskeikka
Kyttäyskeikka arvosana 3,68
Kyttäyskeikka
Aivokuollut
Aivokuollut arvosana 4,01
Aivokuollut

Elokuvan tiedot

Monty Pythonin Hullu maailma
Monty Pythonin Hullu maailma arvosana 4,10

Monty Pythonin Hullu maailma (1975)

Alkuperäinen nimi: Monty Python and the Holy Grail

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1975
Pituus:
86 min
Ohjaajat:
Terry Gilliam, Terry Jones
Käsikirjoittajat:
Eric Idle, Graham Chapman, John Cleese, Michael Palin, Terry Gilliam, Terry Jones
Pääosanäyttelijät:
Eric Idle, Graham Chapman, John Cleese, Michael Palin, Terry Gilliam, Terry Jones
Maat:
Iso-Britannia
Kielet:
englanti, latina