Arvostelu

Kukaan ei voi olla nauramatta katsoessaan tätä komedian kulmakiveä.

Monty Pythonin lentävä sirkus-televisiosarja oli suuri menestys, kun se ilmestyi tv-ruutuihin. Sitä onnea kesti 6 vuotta. Heti sen jälkeen pulpahti esiin ensimmäinen Monty Python-elokuva: Monty Pythonin hullu maailma (suomenkielinen nimi on esimerkki siitä millaisia pösilöitä on suomentamassa elokuvia).

Elokuvaksi tämä ei ole mitenkään pitkä, mutta monta monituista vitsiä kyllä on, kun kuningas Arthur ja ympäripyöreän pöydän ritarit temmeltävät keski-ajalla etsiessään Pyhän Graalin maljaa itsensä Jumalan käskystä. Hevosia ei ritareilla ei ole, mutta onhan aseenkantajilla kookospähkinän kuorien puolikkaat. Tarina on höystetty hienoilla animaatioilla, sekä täysin asiaankuulumattomilla tapahtumilla kuten kuuluisan historioitsijan murhalla.

Python-ryhmä esittää monia rooleja kuten kaikki ritarit, sekä paljon humoristisemmat sivuhahmot kuten hävyttömän fransmannin sekä ritarin joka sanoo: "Ni!" DVD:n extrat ovat parhaat mitä voi toivoa. Dokumentteja, trailereita, sing-a-longeja, kommenttiraitoja sekä aivan hulvaton legoversio eräästä kohtauksesta eikä lista tähän vielä lopu.

Kukaan ei voi olla nauramatta katsoessaan tätä komedian kulmakiveä. Kaikki huipentuu kun ritarit kohtaavat hirveän tappaja... pupun. Vaikka pupua voisi luulla väkivallattomaksi eläimeksi mitä voi kuvitella. Sinä erehdyt. Tämä vemmelsääri käy kurkkuun kiinni. Suurta iloa herätti myös musta ritari, jota ei tunnu haittaavan vaikka omat raajat viillellään pois taistellessa. Ensikertalaisten elokuvaksi tämä on parasta mahdollista sorttia. Kreisikomedia- ja Pythonfaneille tämä on pakollinen hankinta. Eikä tekisi pahaksi muillekkaan hankkia tätä lättyä hyllyyn.

Pisteet: rating 100,000


Vieras Arvosteltu: 29.12.2002
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Ritari siniparta
Ritari siniparta arvosana 4,03
Ritari siniparta
Toy Story 3
Toy Story 3 arvosana 4,07
Toy Story 3
Keltainen sukellusvene
Keltainen sukellusvene arvosana 3,83
Keltainen sukellusvene
Toy Story 2
Toy Story 2 arvosana 3,74
Toy Story 2

Elokuvan tiedot

Monty Pythonin Hullu maailma
Monty Pythonin Hullu maailma arvosana 4,10

Monty Pythonin Hullu maailma (1975)

Alkuperäinen nimi: Monty Python and the Holy Grail

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1975
Pituus:
86 min
Ohjaajat:
Terry Gilliam, Terry Jones
Käsikirjoittajat:
Eric Idle, Graham Chapman, John Cleese, Michael Palin, Terry Gilliam, Terry Jones
Pääosanäyttelijät:
Eric Idle, Graham Chapman, John Cleese, Michael Palin, Terry Gilliam, Terry Jones
Maat:
Iso-Britannia
Kielet:
englanti, latina