Arvostelu

Elokuvana niin selvää sukkamehua, että pistää ihan vihaksi.

Tämän kaikki tuntevat: huono elokuva, joka on vuosien saatossa saanut kuusi vielä huonompaa jatko-osaa. Voikohan näinkin harvinaista ilmiötä ilmestyä? kysyn itseltäni kaiket ajat, kun Maissilapset otetaan puheeksi tai semmoinen muuten vaan ilmestyy päähäni. En me kieltämään mahdollisuutta siihen. Saihan tämä Friday the 13th läjäpäin jatko-osia, eikä mikään niistä ole sen loistavimmasta päästä. Kyllä ne kaikki silti katsoo, jos niitä lähdetään vertaamaan tätä elokuva sarjaa, joka on alunperin lähtöisin Stephen Kingin samannimisestä novellista. Lempikirjailijani hyvästä novellista on tehty elokuvana niin selvää sukkamehua, että pistää ihan vihaksi.

Juonesta ihan lyhyesti: Nuori pari eksyy automatkalla Nebraskassa sijaitsevaan Gatlinin maaseutukylään. Huomataan jonkin olevan pielessä, kun kylästä ei löydy elonmerkkiä... hrmh... "aikuisista" ihmisistä. Näin alkaa aikuisten painajainen, eli katsojan tuskin tarvitsee heittää villiä arvausta, ketkä tässä ovat niitä pahoja.

Vuonna 1984 ohjattu ensimmäinen osa, siis tämä, ei toimi mitenkään. Ohjaus on huonoa, siitä pitää huolen kokematon Fritz Kiersch, joka ei saa ketään näyttelijää eläytymään roolissaan eikä hoida muutenkaan mitään huolellisesti. Käsikirjoitus on myös niin yököttävä, että siitä ei ole muuhun kuin takamuksen pyyhkimiseen. Tehosteet ovat rumia räikeitä trikkejä, mitkä leffan loppupuoliskolla haukottaa vakuuttamisen sijaan. Väkivalta toimii hiukkasen; se ei ole semmoista aivotonta verenroisketta mitä kauhuleffoissa aina saa nähdä.

Näyttelijöistä kaksi saa edes hiukkasen jotain aikaseksi. Peter Horton sankarin roolina ei ole kaikkein vakuuttavimmasta päästä, mutta häntä kyllä seuraa ilomielin elokuvan aikana. John Franklin Isaac-saarnaajapoikana on ärsyttävä, mutta mielyttävällä tavalla kolkko. Linda Hamilton, joka tunnetaan paremmin Terminatorista, on yhtenä pääosan kärkijoukkona huono, sillä hän ei innosta elottomuudellaan. Hän ei edes saa kerättyä katsojilta sympatiaa, mikä toimii ehkä hiukan paremmin Hortonin kohdalla.

Aina on jokin uusi Maissilapset -leffa puikahtanut mullan alta kuin maissi, mutta maku on aina vain karmeampi kuin edellisellä. Tämäkin on todella heikko, joten tämän nähnyt (pettynyt) katsoja tuskin haluaa tehdä tuttavuutta jatko-osien kanssa, joilla on tässä tapauksessa ollut tapana huonontua aina uusimman osan ilmestyttyä.

King-fanina: Älä katso, jos haluat säästyä pettymykseltä.

PS. Tiesittekö, että tästä on tulossa uusintaversio?! Voiko tämä mennä enää pahemmaksi? :(

Pisteet: rating 30,000

Blairoid
Käyttäjä, 76 arvostelua
Arvosteltu: 26.01.2009
Katsottu: Kotona

Sopii kertakatseluun

 

Jurpo 29.03.2009

rating 60,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Inception
Inception arvosana 4,14
Inception
Sukellusvene U-96
Sukellusvene U-96 arvosana 4,35
Sukellusvene U-96
The Prestige
The Prestige arvosana 4,20
The Prestige
Lyhyt elokuva tappamisesta
Lyhyt elokuva tappamisesta arvosana 3,76
Lyhyt elokuva tappamisesta

Elokuvan tiedot

Maissilapset
Maissilapset arvosana 2,81

Maissilapset (1984)

Alkuperäinen nimi: Children of the Corn

Genret:
Trilleri,
Valmistusvuosi:
1984
Pituus:
89 min
Ohjaajat:
Fritz Kiersch
Käsikirjoittajat:
George Goldsmith, Stephen King
Pääosanäyttelijät:
Anne Marie McEvoy, Courtney Gains, John Franklin, Linda Hamilton, Peter Horton, Robby Kiger
Maat:
USA
Kielet:
englanti