Arvostelu

Hieno mafialeffa. Päihittää jopa Kummisedän.

Mafiaveljet perustuu Nicolas Pileggin kirjaan Wiseguys, joka perustuu tositapahtumiin. Tämä on todella loistava mafialeffa. Mafiaveljet päihittää jopa Kummisedän. Mafiaveljet löytyy myös IMDb:n listoilta 30 parhaan leffan joukosta. Elokuva sai myös kuusi Oscar-ehdokkuutta.

Mafiaveljet on karu kuvaus erään mafian palkkalaisen työelämästä mafian palveluksessa. Saamme seurata päähenkilön vaikeuksia niin yksityis- kuin työelämänkin puolella. Ja kuvaus onkin hyvin karua ja tylyä. Päähenkilömme aloittaa mafiapomojen autojen parkkeeraajana ja sitten hän alkaa tekemään yhä rankempia hommia.

Elokuvan toteutus on loistavaa. Musiikit sopivat loistavasti tähän leffaan. Joka tilanteessa tuntuu olevan juuri oikeanlainen musa. Elokuva on myös välistä mukavan synkkä, eikä pahoinpitelyissä ja murhissa kaunistella. Elokuvassa ei ole pahemmin toimintaa, mutta silti meno on kovaa.

Myös näyttely on loistavaa. Robert De Niro tekee loistavan roolisuorituksen Jimmy Conwayn roolissa. Harmillista, ettei miehelle ole tämän jälkeen montaa hyvää roolia tullut. Ray Liotta tekee todella vakuuttavan roolisuorituksen päähenkilömme ja kertojamme Henry Hillin roolissa. Joe Pesci tekee yhden parhaimmista roolisuorituksistaan kiroilevana ja hulluna Tommyna. Ja muidenkin roolisuoritukset ovat hienot.

Pisteet: rating 100,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 09.04.2005
Katsottu: DVD

rating 80,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Fargo
Fargo arvosana 4,16
Fargo
Alaston satama
Alaston satama arvosana 4,05
Alaston satama
Valamiesten ratkaisu
Valamiesten ratkaisu arvosana 4,40
Valamiesten ratkaisu
Uhrilampaat
Uhrilampaat arvosana 4,22
Uhrilampaat

Elokuvan tiedot

Mafiaveljet
Mafiaveljet arvosana 4,34

Mafiaveljet (1990)

Alkuperäinen nimi: Goodfellas

Genret:
Rikos
Valmistusvuosi:
1990
Pituus:
145 min
Ohjaajat:
Martin Scorsese
Käsikirjoittajat:
Martin Scorsese, Nicholas Pileggi
Pääosanäyttelijät:
Joe Pesci, Lorraine Bracco, Paul Sorvino, Ray Liotta, Robert De Niro
Maat:
USA
Kielet:
englanti, italia