Arvostelu

Hauska komedia, joka tuo hyvän mielen ja hymyn huulille.

Georgia Byrd ( Queen Latifah ) elää ihan tavallista, hieman yksinäistä elämää New Orleansissa. Hän työskentelee keittiötavaramyyjänä suuressa tavaratalossa, haaveilee salaa toisesta tavaratalon työntekijästä Seanista ( LL Cool J ), ja ihailee kokki Chef Didieriä. Eräänä ihan tavallisena työpäivänä tavaratalossa hänen elämänsä muuttuu täysin, kun hän kolauttaa päänsä, ja saa tietää että hänellä on elinaikaa enää kuukausi. Georgia ei ole tyytyväinen elämäänsä, joten hän päättää ottaa kaikki rahansa pankista ja lähteä ranskalaiseen kylpylään viettämään unelmalomaansa, ja elämänsä viimeisiä päiviä. Georgia saa koko kylpylän sekaisin luodessaan itselleen uudenlaista elämää, ja tuo samalla kylpylään enemmän valoa, elämää ja iloisuutta.

Elokuvassa on hauska tunnelma, ja tarina on helposti mieleenpainuva joka poikkeaa normaaleista komedialeffoista aiheeltaan. Elokuva ei varsinaisesti käsittele kuolemaa ja sairutta vaan enemmänkin elämänmuutosta, ja pistää myös miettimään mitä itse tekisi Georgian tilanteessa. Se ei kuitenkaan ole syvällinen tai surullinen elokuva, vaan hauska komedia, joka tuo hyvän mielen ja hymyn huulille, ja jossa saa kyllä välillä nauraakkin.
Queen Latifah on juuri sopiva Georgia Byrdin rooliin, eikä muidenkaan näyttelijöiden roolisuorituksista ole mitään pahaa sanottavaa.

Ihan viihdyttävä elokuva joka kertoo sen, että vain suunnittelemalla ei saa mitään aikaan, vaan ottamalla riskejä ja tekemällä tekoja voi saavuttaa unelmansa, vaikka se juuri sillä hetkellä tuntuisikin mahdottomalta.

Pisteet: rating 60,000

CreepyShadow
Käyttäjä, 2 arvostelua
Arvosteltu: 31.12.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Tuhon enkeli
Tuhon enkeli arvosana 4,32
Tuhon enkeli
Mies vailla menneisyyttä
Mies vailla menneisyyttä arvosana 3,76
Mies vailla menneisyyttä
Kaupungin valot
Kaupungin valot arvosana 4,11
Kaupungin valot
Ihmissusi Lontoossa
Ihmissusi Lontoossa arvosana 3,50
Ihmissusi Lontoossa

Elokuvan tiedot

Last Holiday
Last Holiday arvosana 2,88
Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
2006
Pituus:
112 min
K3
Tunnetaan myös nimillä:
Kaikkien aikojen irtiotto
Ohjaajat:
Wayne Wang
Käsikirjoittajat:
Jeffrey Price, Peter S. Seaman
Pääosanäyttelijät:
Alicia Witt, Giancarlo Esposito, LL Cool J, Queen Latifah, Timothy Hutton
Maat:
USA
Kielet:
englanti, ranska