Arvostelu

Tämän hetken parasta kauhuantia Hollywoodista.

Onko tämä mahdollista? Onko Hollywood alkanut viimeinkin tekemään kunnon kauhuelokuvia? Kyllä. Vaikkakin Hollywood on tuottanut legendaaristen kauhuelokuvien remake-versioita, ovat ne olleet loistavia. Ensin tuli Texas Chainsaw Massacren uudelleen versio, joka oli yksinkertaisesti loistava ja nyt perään tuli Romeron kauhuklassikon Dawn of the Deadin remake-versio ja se toimi. Vaikkakin alussa epäilin uudelleen version olevan kaikkea muuta kuin hyvä, olin onneksi väärässä.

Zack Snyder on ohjannut nopeatempoisen ja verisen zombie-elokuvan, joka noudattaa alkuperäistä versiota vain kahdessa asiassa: ostoskeskuksessa ja elokuvan nimessä. Kuten alkuperäisessäkin joukko ihmisiä menevät turvaan ostoskeskukseen ja tähän yhteenvedotkin loppuvat. Snyder ei ole tehnyt remake-versiosta yhtään Romeron version tyylistä. Siinä missä Romeron Dawn of the Dead oli tunnelmallinen kauhuelokuva, on Snyderin versio nopeata menoa verisyyteen asti. Ja kummatkin toimivat loistavasti, vaikkakin Romeron versio peittoaa mennen tullen uuden version.

Dawn of the Dead on yllättävästi täynnä verta ja gorea – ei siis mikään tavallinen Hollywood-elokuva. Jo elokuvan alku kuvastaa, mitä tulevan pitää, puhumattakaan loistavasta alkutekstikohdasta. Ja meno pysyy samanlaisena koko kestonsa ajan, aina lopputeksteihin asti, joka sekin on yksinkertaisesti hienoimpia lopputekstikohtauksia kautta Hollywoodin historian.

Kuten Texas Chainsaw Massacren remake osoitti, ei pidä olla liian kriittinen uudelle versiolle. Vaikkakin onhan se kauheaa, kun Hollywood iskee näppinsä jokaiseen loistavaan elokuvaan ja tekee niistä useimmiten kauheita uudelleen versioita, on joukossa muutama todellinen helmi, kuten Texas Chainsaw Massacre ja Dawn of the Dead. Koska Dawn of the Dead remake-versio ole ollenkaan alkuperäisensä tyylinen, olisi elokuvan nimen voinut muuttaa toiseen muotoon mutta muuta ei voi elokuvasta moittia. Liian kriittinen ei kannata olla Dawn of the Deadin (2004) kanssa katsoessaan tätä ja kannattaa unohtaa Romeron loistava alkuperäisversio elokuvan ajaksi ja seurata tämän hetken parasta kauhuantia Hollywoodista.

Pisteet: rating 80,000

Filmer
Käyttäjä, 244 arvostelua
Arvosteltu: 29.07.2004
Katsottu: Teatterissa

rating 100,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Chinatown
Chinatown arvosana 4,16
Chinatown
The Raid 2: Berandal
The Raid 2: Berandal arvosana 3,96
The Raid 2: Berandal
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli arvosana 4,21
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli
Rocky
Rocky arvosana 4,17
Rocky

Elokuvan tiedot

Kuolleiden aamunkoitto
Kuolleiden aamunkoitto arvosana 3,71

Kuolleiden aamunkoitto (2004)

Alkuperäinen nimi: Dawn of the Dead

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
101 min
Ohjaajat:
Zack Snyder
Käsikirjoittajat:
James Gunn
Pääosanäyttelijät:
Jake Weber, Mekhi Phifer, Sarah Polley, Ty Burrell, Ving Rhames
Maat:
USA
Kielet:
englanti