Arvostelu

Mutta tämähän on miltei loistavampi kuin Pulp Fiction!

Quentin Tarantino on ohjannut 90- luvun kolme suurta kulttileffaa; Reservoir Dogs, Pulp Fiction ja tällä kertaa tykin piipussa oleva Jackie Brown. Ensimmäinen em. leffoista ansaitsee 5 tähteä, loput kaksi 4½. Siis ajatelkaapas, kolme likipitäen täydellistä leffaa viiden vuoden sisällä, aikamoinen saavutus, sanoisinko. Dialogi on sitä tarantinomaista, eli supertyylikästä ja erittäin arkista, ja siksi hauskaa.

Leffan juoni on monipuolinen, tyypillinen rikostarina, jossa ihmisä huijattaan armotta. Jackie Brown on lentoemäntä surkeassa firmassa, vanhan rikosrekisterin takia hän ei pääse parempiin paikkoihin, n. 20 alalla ja vieläkin lähtöpisteessä. Pakkohan sitä on lisätienestejä jostain saada. Jackie salakuljettaa rahaa Mexikosta Samuel L. Jacksonin roolihahmolle, jonkin asteinen wannabe-badass-motherf*cker -hemmo. Poliisi saa vihiä asiasta, ja Jackien on pakko antaa Jackson ilmi poliiseille. Juonikuvio on paljon monimutkaisempi, joten annetaan sen olla näinkin yksinkertaistetussa muodossa.

Q on kolmannen kerran täydessä vedossa. JB on ihmeen aliarvostettu raina, ihmiset kai odottivat jotain Pulp Fictionin kaltaista helmeä. Mutta tämähän on miltei loistavampi kuin Pulp Fiction! Näyttelijät ovat myös hyvässä vedossa. Eritoten Pam Grier (Foxy Brown, jonka kunniaksi leffakin on nimetty Jackie Browniksi, ja Jackien rooli on mittatilaustyötä Pamille) on loistava girlpoweria pursuavana lentoemäntänä. Samuel L. Jackson on pukinpartoineen niinikään erinomainen. Robert De Niro on hauska hieman pihalla olevan oloisena gangsterina. Myös Max Cherryä näyttelevä Robert Forster yllätti minut. Äijä on sympaattinen ja karismaattinen kuin Steve McQueen konsanaan. Michael Keaton poliisinakin menetteli, vaikka äijä yleensä on ärsyttävissä rooleissa.

Leffan soundtrack on sanoinkuvaamattoman hyvä. 70 luvun disco-musiikki jyllää ja poppi soi, loistavaa Tarantino! Ainoana miinuksena totean dvd-julkaisun huonouden. Ekstrat ovat mitäänsanomattomat, ja yhdessä kohtauksessa ääni tulee myöhässä, tätä kuitenkin kestää "vain" noin 2 minuuttia... No rahalla saa kai paremmankin version,mutta se ei silti muuta faktaa että Jackie Brown on tyylikäs leffa!

nimimerkki: Screwball

Pisteet: rating 90,000

Screwball
Käyttäjä, 29 arvostelua
Arvosteltu: 13.06.2004
Katsottu: DVD

rating 90,000

Taattua Tarantinon laatua.

Vieras 11.06.2007

rating 100,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,10
Taksikuski
Epäillyt
Epäillyt arvosana 4,12
Epäillyt
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita arvosana 4,05
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Murskattuja kukkia
Murskattuja kukkia arvosana 4,15
Murskattuja kukkia

Elokuvan tiedot

Jackie Brown
Jackie Brown arvosana 4,07