Arvostelu

Kliseineenkin Michael Myersin terävän tehokas paluu slasher kauhuelokuvan ytimeen ja ultraväkivaltainen pohjustus suurempaan finaaliin.

Sisältää pieniä spoilereita vuoden 2018 Halloween elokuvasta.

John Carpenterin ohjaama ja käsikirjoittama kauhuelokuva (Halloween-Naamioiden Yö:1978) on yksi kauhugenren merkkiteoksista joka synnytti yhden kauhuelokuvien kovimman ikonin Michael Myersin. Halloweenille tehtiin 8 enemmän tai vähemmän mielipiteitä jakavaa jatko-osaa joista Steve Minerin ohjaama (Halloween H20:1998) yritti jo hieman ensimmäisen kerran käynnistää Halloweenia uudelleen. Muusikko/ohjaaja Rob Zombie yritti myös käynnistää Halloweenin ja Michael Myersin tarinan uudelleen omalla näkemyksellään 2007 ja sen jatko-osalla 2009, mutta kummatkin Rob Zombien versioista tuppasi jäämään unohduksiin melko pian ilmestymisiensä jälkeen.

Vuonna 2018 ohjaaja David Gordon Green ja käsikirjoittaja Danny McBride päättivät tehdä jatko-osan ensimmäiselle Halloweenille ja unohtaa tyystin kaikki jatko-osat. Taustapiruksi kaksikko sai vielä alkuperäisen Halloweenin luojan John Carpenterin ja tuloksena syntyi hieman mielipiteitä jakava, mutta kohtuullisen onnistunut Halloween kauhuelokuva. Melkein heti vuoden 2018 Halloweenin ensi-illan jälkeen David Gordon Green ja Danny McBride ilmoittivat että Michael Myersin tarina jatkuu vielä kahden elokuvan Halloween Kills ja Halloween Ends verran jotka ilmestyvät vuoden välein 2021 ja 2022.

Tarinan alussa piipahdetaan kurkistamaan mitä tapahtui 1978 kun Michael Myers (Airon Armstrong) jäi kiinni Haddonfieldin murhien jälkeen. Tämän jälkeen palataan nykyhetkeen. Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) joutuu sairaalaan otettuaan yhteen Michaelin (Nick Castle) kanssa jätettyään tämän palavan talonsa kellariin. Laurien tytär Karen (Judy Greer) ja Karenin tytär Allyson (Andi Matichak) seuraavat tapahtumia hänen vierellään. Samaan aikaan Haddonfieldissä Tommy Doyle (Anthony Michael Hall) kertoo tarinaa lapsuudessaan kokemasta kauheudesta Michael Myersin kanssa. Toisaalla palokunta saapuu sammuttamaan Laurien kotitalon palamista jonka uumenista Michael kömpii puolipäätä palaneena takaisin ja aloittaa viettämään Halloweenia omalla tyylillään. Haddonfieldin kyläläiset päättävät antaa Michaelille viimeisen opetuksen viranomaisten varoituksista huolimatta. Seuratakseen Michaelin ruumisrallia näyttää että Michael on palaamassa lapsuuden kotiinsa tekemään päätökseen jotain mikä jäi 1978 kesken.

Halloween Kills on terävän tehokas slasher kauhuelokuva joka jatkaa vuoden 2018 Halloweenin tarinaa erinomaisesti. David Gordon Green ei kertaakaan ole keksimässä kauhuelokuvan pyöriä uusiksi, mutta luo nilhistisen kylmän ja sopivan armottoman tunnelman tarinan ympärille jota korostaa legenraarisen John Carpenperin säveltämän tunnuskappaleen hieman muunneltu versio. Kauhuelokuvaksi Halloween Kills on varsin pätevä slasher joka ei säästele ketään sillä Michael Myersin tekemät murhakohtaukset viedään rumalle osastolle jossa gore maskeerajat tekevät häijyä työtä. Vuoden 2018 Halloweenin kuvannut kuvaaja Michael Simmonds loihtii jälleen näppäriä kuvakulmia Michael Myersin tekemiin kauheuksiin joista päällimäisenä Michaelin yhteenotto palomiesten kanssa palavan talon edessä.

David Gordon Greenin ja Danny McBriden käsikirjoittaman Halloween Killsin nostalgisin tempaus on ottaa mukaan useita hahmoja takaisin John Carpenterin vuoden 1978 Halloweenista jotka nyt ovat kasvaneet vanhemmiksi aikuisiksi ja toki viittaus tohtori Loomisiin on mukana. Samalla Halloween Kills on sangen tyly kuvaus mitä jos jonkin pienen pitäjän ihmiset päättävät ottaa lain omiin käsiinsä ja antaa väkivaltaisen opetuksen jonkun asian puolesta ja kun vastassa on lapsesta asti sekaisin kuin seinäkello oleva sosiopaatti niin jälki on sen mukaista. Halloween Killsin kliimaksi pistääkin sitten todelliset Halloween kekkerit pystyyn joka jättää mielenkiinnolla odottamaan ensi-vuonna ilmesyvää Halloween Ends elokuvaa.

Jamie Lee Curtis on jälleen erinomainen vaikka tuppaakin pariin otteeseen jäämään hieman taustalle todellisena naissankarina Laurie Strodena jonka vihasuhde Michael Myersiin on käsinkosketeltava. Nick Castle/ Airon Armstrong ja James Jude Courtney kolmikko tekevät puolipäätä grillatusta Michael Myersista todellisen pahuuden ruumiillistuman. Judy Greer ja Andi Matichak pysyttelevät myös hyvin Jamie Lee Curtisin vierellä mukana. Anthony Michael Hall Tommy Doylena se pikkupoika jota Laurie Strode vahti vuoden 1978 Halloweenissa on roolissaan varsin mainio. Kyle Richardsin Lindsey Wallace, Charles Cyphersin sheriffi Brackett ja Nancy Stephensin Marion Champers tuovat tarinaan ripauksen nostalgiaa John Carpenterin Halloweenista. Scott MacArthur ja Michael McDonald tuovat ripauksen koomisuutta muuten melkko synkkäsävyiseen murharalliin. Will Patton käy uusimassa roolinsa etsivä Hawkinsina ja Thomas Mann nähdään tämän nuorempana versiona vuoden 1978 takaumissa.

Kokonaisuutena Halloween Kills on kliseineenkin Michael Myersin terävän tehokas paluu slasher kauhuelokuvan ytimeen ja ultraväkivaltainen pohjustus suurempaan finaaliin.

Pisteet: rating 70,000

andy
Tähtääjä, 500 arvostelua
Arvosteltu: 15.10.2021
Katsottu: Teatterissa

rating 80,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Ihmissusi Lontoossa
Ihmissusi Lontoossa arvosana 3,50
Ihmissusi Lontoossa
Pieni kauhukauppa
Pieni kauhukauppa arvosana 3,64
Pieni kauhukauppa
Evil Dead 2
Evil Dead 2 arvosana 3,98
Evil Dead 2
Kauhujen kaupunki
Kauhujen kaupunki arvosana 3,84
Kauhujen kaupunki

Elokuvan tiedot

Halloween Kills
Halloween Kills arvosana 2,88