Arvostelu

Ihan kiva perhe-elokuva, vaikkei tästä jääkkään mikään täydellisyyden maku suuhun.

Huuvillen satumaisessa kylässä ihmiset rakastavat joulua. Siksipä tuntuisi että kylässä ei ole ketään joka vihaisi joulua. Kylän vuorilla kuitenkin asustaa ilkeä Grinch (Jim Carrey), joka vihaa joulua sydämensä kyllyydestä ja siksipä hän päättää tuhota Huuvillen kylän joulun varastamalla kyläläisten joululahjat. Noh, koska kyse on perhe-elokuvasta, niin onhan sen ilkeänkin paha luonne tuhottava jossain vaiheessa. Tällä kertaa tuon tehtävän puikoissa on Cindy Lou Who (Taylor Momsen), joka päättää selvittää onko Grinch todellakin niin ilkeä kuin väitetään vai löytyykö vihreän karvaturrin kovan kuoren alta hyväntahtoinen luonne.

The Grinch on ison budjetin perhe-elokuva, jota mainostetaan upeana koko perheen joulu-elokuvana. Koska itselleni maistuu silloin tällöin tälläinen hömppäviihde niin päätin napata leffan mukaani vuokraamon hyllyltä. Varsin sujuvaa viihdettähän tämä olikin ja onnistui palauttamaan uskoni tämän hetken perhe-elokuviin, jotka ovat nykyään enemmän tai vähemmän ärsyttäviä. Näyttelijät ovat ovat rooleihinsa sopivia ja hoitavatkin työnsä varsin kiitettävästi vaikka pientä ylinäyttelemistä joillakin näyttelijöillä on havaittavissa. Näyttelijöistä taitavin on tietenkin pääosan esittäjä Jim Carrey, jonka tyylin on helppo tunnistaa vaikka mies onkin naamioitu tunnistamattomaksi.

Ihan kiva perhe-elokuvahan tämä on, vaikkei tästä jääkkään mikään täydellisyyden maku suuhun. Ensinnäkin pituutta on hieman liikaa ja leffa tuntui hieman kankealta vaikka suht iloinen elokuva onkin. Tuokin saattaa tosin johtua siitä että tämän tyylisiä tarinoita on jauhettu Hollywoodissa hieman liikaakiin, mutta kunnollisia ja oikeasti viihdyttäviä perhe-elokuvia ei ole koskaan liikaa ja The Grinch onnistuu olemaan noita molempia. Suositellaan katsottavaksi etenkin jouluna jolloin tämä leffa on omiaan tunnelman luojana.

nimimerkki: Mask

Pisteet: rating 70,000

Mask
Käyttäjä, 174 arvostelua
Arvosteltu: 19.10.2004
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit
Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit arvosana 4,31
Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit
Barton Fink
Barton Fink arvosana 3,96
Barton Fink
Crow
Crow arvosana 3,96
Crow
Sademies
Sademies arvosana 4,06
Sademies

Elokuvan tiedot

The Grinch
The Grinch arvosana 2,85

The Grinch (2000)

Alkuperäinen nimi: How the Grinch Stole Christmas

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2000
Pituus:
104 min
Ohjaajat:
Ron Howard
Käsikirjoittajat:
Dr. Seuss, Jeffrey Price, Peter S. Seaman
Pääosanäyttelijät:
Christine Baranski, Jeffrey Tambor, Jim Carrey, Taylor Momsen
Maat:
USA
Kielet:
englanti