Pistejakauma

0%

8%

0%

15%

23%

38%

15%

0%

0%

0%

Pisteytykset

rating 40,000

mauge
Tähtääjä

rating 40,000

Täyttää paikkansa perinteisenä, mutta hieman särmättömänä elämänkertana loisteliaasta eestiläisestä laulajasta Georg Otsista. Virolais-venäläis-suomalainen -yhteisprojekti ei uskalla pureutua yhteenkään teemaan riittävän syvälle, vaan haluaa miellyttää kaikkia, tyytyen antamaan oman pikku palasensa Otsista jokaiselle ihailijalle kansallisuuteen katsomatta.

Eestistä kerrotaan kultainen nuoruus ja ajellaan välillä Saarenmaan luonnonkauniiseen ympäristöön nauttimaan kesästä. Eesti on Otsin kasvupaikka ja henkinen koti. Tämä fakta tuodaan selkeästi esille. Monimutkaiset naiskuviot ovat toinen näkyvä osa Georgin elämäntarinaa. Suhteiden erilaisuutta valotetaan ihan ansiokkaasti ja niistä pyritään tekemään draamaa ja tragiikkaa. Venäjä osuus korostaa Otsin huikeaa suosiota mm. Bolsoin lavalla Moskovassa. Neuvostoliitossa Georg oli arvostettu taiteilija. Suomi osiossa keskitytään hänen kulttimaiseen kansansuosioon, joka saavutettiin hieman iskelmällisemmillä tulkinnoilla kuin suuressa mahtavassa naapurissamme. Huomatkaa siis kansojen välinen ero korkea- ja populäärikulttuurin kentällä. Suomalaiset ovat retalesakkia.

Tunnetuimmat laulut esitellään, mutta olisin halunnut kuulla enemmän joitain vähemmälle jääneitä helmiä eli niitä arkistojen aarteita. Ei silti, Geor Ots on minulle yksi suurista äänistä, joten perinteiset klassikotkin aiheuttivat kyllä positiivisia tuntemuksia, vaikka olivat jo läpituttuja. Sitä paitsi niille, joille Ots on vielä oudompi tuttavuus, nämä tunnetummat kappaleet uppoavat varmasti paremmin. Slaavilainen tenho suorastaan tihkuu niistä.

Puvustus ja lavastus ovat kympin työtä. Visuaalisesti lennetään uskottavasti menneisiin vuosikymmeniin, mutta emotionaalisesti jäädään hieman vajaaksi. Elokuva ei tarjoa sellaista hetkittäistä nostalgiaruisketta, joka minuun yleensä iskee tämän tyyppistä elokuvaa katsoessa, joka on aiheena lähellä sydäntä. Näyttelijät kuitenkin onnistuvat hyvin, joten en varsinaisesti tiedä mikä mättää. Ehkä se on tietynlainen näkökulmattomuus, joka vaivaa tällä kertaa. Olisin jopa itsekkäästi toivonut, että elokuva olisi enemmän keskittynyt Otsin Suomi-suhteeseen. Kaikesta huolimatta suosittelen elokuvaa Georg Otsin ystäville.

Hoplaa
Käyttäjä

rating 40,000

Elokuvan tiedot

Georg Ots - rakkaani
Georg Ots - rakkaani arvosana 2,65

Georg Ots - rakkaani (2007)

Alkuperäinen nimi: Georg

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2007
Pituus:
109 min
K7
Ohjaajat:
Peeter Simm
Käsikirjoittajat:
Aleksandr Borodyansky, Asta Ots, Mati Põldre
Pääosanäyttelijät:
Anastasiya Makeyeva, Elle Kull, Herardo Contreras, Jonna Järnefelt, Jüri Aarma, Karin Touart, Marko Matvere, Matti Onnismaa, Mirtel Pohla, Renars Kaupers, Taavi Eelmaa, Tõnu Kark
Maat:
Viro, Suomi, Venäjä
Kielet:
viro, suomi, venäjä