Arvostelu

Homma on paljon synkempää edeltäjiin verrattuna, eli mikäs sen parempaa

Jo kolmannen sarjan osan jälkeen aloin tuumia, tarjoaako The Final Chapterin nimellä toimiva neljäs osa sitä samaa roskaa, jota olen joutunut kestämään kahdessa edeltävässä osassa (joskin kolmas osa oli siedettävän hyvä). Ihme kyllä tämä tarjosi vähän enemmän.

Jason kärrätään ruumishuoneelle jäätyään alakynteen edellisessä osassa selvinneelle tytölle. Mutta eipä Jason kauaa pysy elottomana vaan heti herättyään listii pari ihmistä ja karkaa sairaalasta tarkoituksena mennä taas listimään porukkaa. Tällä kertaa tarinan päähenkilöinä toimivat Trish Jarvis ja hänen pikkuveljensä Tommy, jota tulkitsee Corey Feldman (Stand by Me, The Lost Boys). Heidän naapuriinsa ilmaantuu sekstaileva teinijoukko, jotka saavat pian maskipäisen herran kylään.

Nyt homma on paljon synkempää edeltäjiin verrattuna, eli mikäs sen parempaa. Joseph Zito hoitaa ohjaamisen kunnialla ja löytyypä tekijätiimin joukosta Tom Savini, jonka tehosteita saa ihastella. Ja veri lentää rujoin ottein, sen takaa Jason Voorhees.

Näyttelijöistä löytyy tällä kertaa pari hyvää suoritusta, joista toinen kätkeytyy Jasonin naamarin taakse. Toinen hyvä on Corey Feldman, joka näyttelee uskottavasti kauhuun friikahtanutta Tommya. Kimberly Beck pojan isosiskona ei yllä ikävä kyllä siihen suoritukseen, vaan ärsyttää, kun taas Tommya jaksaisi katsoa koko aika. Sekstailevien teinien joukosta onnistunutta roolia ei tarvitse hakea. Niinpä on aika saletti, ettei homma tule muuttumaan seuraavien osien kohdalta.

Tällä hetkellä neljäs osa pokaa allekirjoittaneelta kehuja, tämä kun pistää jopa ykköstäkin paremmaksi. Pieniä vikoja löytyy, mutta eiköhän ne voi painaa villasella. Mutta mitähän tulee käymään seuraavien osien kohdalla? En ehkä uskalla ajatella, sillä tätä paremmaksi ei voi oikein enää pistää. Siksi vähän harmittaa, että tämän nimi - The Final Chapter - ei enää päde, tämä kun olisi ollut oiva päätös sarjalle.

Pisteet: rating 70,000

Blairoid
Käyttäjä, 76 arvostelua
Arvosteltu: 12.03.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Twin Peaks - tuli kulje kanssani
Twin Peaks - tuli kulje kanssani arvosana 3,88
Twin Peaks - tuli kulje kanssani
The Shining - Hohto
The Shining - Hohto arvosana 4,16
The Shining - Hohto
Dawn of the Dead
Dawn of the Dead arvosana 4,20
Dawn of the Dead
Frankensteinin kirous
Frankensteinin kirous arvosana 3,88
Frankensteinin kirous

Elokuvan tiedot

Friday the 13th: The Final Chapter
Friday the 13th: The Final Chapter arvosana 3,54
Genret:
Kauhu
Valmistusvuosi:
1984
Pituus:
90 min
Ohjaajat:
Joseph Zito
Käsikirjoittajat:
Barney Cohen, Bruce Hidemi Sakow
Pääosanäyttelijät:
Corey Feldman, Crispin Glover, Joan Freeman, Kimberly Beck, Peter Barton
Maat:
USA
Kielet:
englanti