Arvostelu

Paljon vikoja löytyy jatko-osasta.

Friday the 13th Part 2 tunnetaan varmasti kaikkein parhaiten siitä, että vasta tässä osassa koko elokuvasarjan kuuluisin sarjamurhaaja pääsi vuodattamaan verta. Ja kukapa muu se voisi olla kuin Jason Voorhees. Harmi vain, että murhatilin avausleffa, eli siis tämä, on lattea edelliseen osaan verrattuna.

Seuraavaa tekstiosiota en suosittele lukemaan, jollei tätä - mukaanlukien ykköstä - ole vielä nähnyt: Alice jäi henkiin Pamela Voorheesin hyökkäykseltä Camp Crystal Lakella, onnistuen niittaamaan tämän. Nyt Jason Voorhees on palannut Manan majoilta selittämättömällä tavalla, niitaten ensiksi Alicen. Seuraavaksi olisi vuorossa naapurileirille leiriytynyt nuorisoporukka...

Elokuva ei ole mikään hatunnoston arvoinen, vaikka Jason onkin kiintoisampi murhaaja kuin hänen mutsinsa. Paljon vikoja löytyy tästä jatko-osasta, mikä ei tietenkään takaa nautintoa... hmm... "kauhun" parissa. Ensiksikin leffa ei ole pelottava; edellisessä osassa päästiin edes johonkin tunnelmaan. Toiseksi, elokuvan kaikki näyttelijät ovat toistaitoisia tunareita, pahimpina tapauksina teinejä näyttelevät henkilöt. Kolmas on pahin: Jason. Tämä hemmo hukkui lapsena, mutta on herännyt henkiin ilman syytä ja aikuisena. Lisäksi Jasonin ulkonäkö on niin surullista katsottavaa, että olen varmasti iloinen kolmosen suhteen, kun Jasonin kohdalta tehdään korjauksia.

Luulen, että tästä kaikesta ei voi muuta kuin syyttää Steve Mineria, joka tämän tekeleen on ohjannut ja tuottanut. Leffa on hänen käsissään muotoutunut varsin mielenkiinnottomaksi ja koomiseksi. Väkivallankaan suhteen ei ole tehty ihmeitä; verta lentää yhtä paljon kuin ensimmäisessä osassa. Leffan ainut jonkinlainen valopilkku on Jason, pökkelöstä ulkonäöstään huolimatta, hän kun sattuu vain lämmittelemään ennen kuin pääsee kunnolla vauhtiin seuraavissa osissa.

Vain tosifani sarjaa kohtaan hyväksyy tämänkin osan mukaan.

Pisteet: rating 40,000

Blairoid
Käyttäjä, 76 arvostelua
Arvosteltu: 11.03.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Pieni kauhukauppa
Pieni kauhukauppa arvosana 3,66
Pieni kauhukauppa
Carrie
Carrie arvosana 3,76
Carrie
Ystävät hämärän jälkeen
Ystävät hämärän jälkeen arvosana 3,77
Ystävät hämärän jälkeen
Child's Play
Child's Play arvosana 3,57
Child's Play

Elokuvan tiedot

Perjantai 13. päivä, osa 2
Perjantai 13. päivä, osa 2 arvosana 3,41

Perjantai 13. päivä, osa 2 (1981)

Alkuperäinen nimi: Friday the 13th Part 2

Genret:
Kauhu
Valmistusvuosi:
1981
Pituus:
90 min
Ohjaajat:
Steve Miner
Käsikirjoittajat:
Ron Kurz
Pääosanäyttelijät:
Adrienne King, Amy Steel, Betsy Palmer, Bill Randolph, John Furey, Kirsten Baker, Lauren-Marie Taylor, Marta Kober, Russell Todd, Steve Daskawisz, Stu Charno, Tom McBride
Maat:
USA
Kielet:
englanti