Arvostelu

Elokuva, joka peittoaa vanhemman version.

Kun kuulin, että elokuvasta Perjantai 13. tehtäisiin uusintaversio, aloin odottamaan ensi-iltaa innolla. Alkuperäinen jätti niin kylmäksi loppupuolelta, että uskoin tämän uusinnan pesevän sen kertaheitolla. Lisäksi Jason Voorhessin seikkailuja on mukava seurata, jos on kova fani. Ja mikä onkaan loppujen lopuksi tulos? Vastaus: Elokuva, joka peittoaa vanhemman version.

Juonesta en aio muuta paljastaa kuin sen, että elokuva on risteytymä ykkösen lopusta ja parista myöhemmästä osasta. Mukaan liitetään myös siskoaan etsivä nuorukainen, joka matkaa Crystal Lakeen, minne nuorten porukka on majoittunut pöyssyttelemään ja seksiä harrastamaan, aavistaen liian myöhään, kuka on tulossa aloittamaan verikekkerit.

Marcus Nispel tunnetaan parhaiten Texasin moottorisahamurhaajan uusintaversion ohjauksesta. Tälläkään kertaa ei mennä metsään, vaan nyt luodaan pikemminkin jotain parempaa, mihin vanhemmat Friday-leffat eivät kykene. Homma ei ehkä ole loppujen lopuksi pelottavaa, mutta nautinnollista, jos on suuri kauhun ystävä. Kuten allekirjoittanut.

Näyttelijät ovat hiukan heikohkoja, mutta leffasta löytyy kaksi joihin samastuu: Clayn roolissa Jared Padalecki ja Derek Mears elokuvan sydämenä, Jason Voorhessina. Monet muut sitten ärsyttävät ylinäyttelyllä ja kehnohkolla eläytymisellä.

Veri roiskuu jälleen Friday-elokuvien hengessä, joten katsoja ei voi joutua pettymään. Näin omasta mielestäni uusin Friday the 13th toimii paremmin kuin aiemmat osat, vaikkei muuten kauhuelokuvien keskuudessa vaikuta pelottavan tunnelman luomisessa tai omaperäisyydessään.

Pisteet: rating 80,000

Blairoid
Käyttäjä, 76 arvostelua
Arvosteltu: 15.02.2009
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Onibaba - tappajat
Onibaba - tappajat arvosana 3,73
Onibaba - tappajat
I Saw the Devil
I Saw the Devil arvosana 3,98
I Saw the Devil
Ennustus
Ennustus arvosana 3,89
Ennustus
Bad Taste
Bad Taste arvosana 3,89
Bad Taste

Elokuvan tiedot

Friday the 13th
Friday the 13th arvosana 2,89
Genret:
Kauhu
Valmistusvuosi:
2009
Pituus:
99 min
Ohjaajat:
Marcus Nispel
Käsikirjoittajat:
Damian Shannon, Mark Swift
Pääosanäyttelijät:
Aaron Yoo, Amanda Righetti, Danielle Panabaker, Derek Mears, Jared Padalecki, Travis Van Winkle
Maat:
USA
Kielet:
englanti