Arvostelu

Kieli poskessa, haulikko tanassa ja Campbell vedossa. Muuta ei tarvita.

Eiköhän Evil Dead –konsepti ole jokaiselle tuttu. Siis, ensin mennään porukalla mökille, sitten luetaan Kuolleiden kirjaa ja lopulta pätkitään demonizombeja moottorisahalla. Mukava tapa viettää viikonloppua kaukana arjen kiireistä, ja meille katsojille mukava tapa viettää viikonloppua tahi muuta lomapäivää on katsastaa näitä Sam Raimin klassikkoteoksia DVD –muodossa.

Lähdetään nyt liikkeelle siitä, että Evil Dead 2 on oikeastaan parempi, kuin ensimmäinen osa, ja koska filkan alussa kerrataan ykkösen tapahtumat nopealla läpijuoksulla (uudelleenkuvattuina ja hieman muuteltuina, Raimilla ei kuulemma enää ollut oikeuksia ykkösosaan), se toimii niin yksittäisenä teoksena, kuin Evil Deadin suorana jatkumonakin. Jo alkuperäisteoksessa Raimilla oli toki mukana kourallinen mustaa huumoria, joka toi hommaan tietynlaista twisted –aspektia. Kakkonen onkin sitten siirtynyt lähes kokonaan komedialinjalle, ja näin ollen meillä on käsissämme hieman yli tunnin verran kieroutunutta splatterhistoriaa.

Viisi vuotta alkuperäisen jälkeen ilmestynyt Evil Dead 2 on kokonaisuudessaan Bruce Campbellin show. Muut hahmot jäävät aivan statisteiksi, kun (ykkösestä paljon petrannut) Campbell tappelee demonikätensä kanssa, ottaa erää mummozombia vastaan ja kohtaa äärimmäisen pahuuden. Pienet, mutta räikeät, epäloogisuudetkaan (ykkösessä hajonnut lattialuukku onkin taas ehjä, normaali haulikko on muuttunut rinnakkaispiippuiseksi ja mökkikin näyttää erilaiselta) eivät menoa haittaa, vaan pirullisen absurdi roskaleffa nappaa heti täysillä otteeseensa, eikä irrota ennen nerokasta, yliampuvaa ja saamarin hauskaa loppuaan.

Niinpä niin. Huumori on halpaa, ainoa ”pelote” on kursailematta käytetty elämänneste ja väkisinkin koko touhusta paistaa läpi sellainen ”kun meillä tekijöillä on kivaa niin kyllä katsojatkin tykkäävät!” -asenne. Noh, tällä kertaa jokainen noista elementeistä toimii hyvin. Kaiken kaikkiaan Evil Dead 2 leikkaa suoraan luuytimeen kuin moottorisaha konsanaan. Ihan kieli poskessa ja avoimin mielin tämä kulttipätkä kannattaa tsekata, tuskinpa tällainen suora tykitys ketään kummemmin pelottaa, eikä se ole filmin tarkoituskaan.

-”I’ll swallow your soul, I’ll swallow your soul, I’ll swallow your soul!”
-“Swallow this."

Pisteet: rating 80,000

Raato-A
Tykittäjä, 484 arvostelua
Arvosteltu: 08.08.2006
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Kuolema saapuu yöllä
Kuolema saapuu yöllä arvosana 4,31
Kuolema saapuu yöllä
Chaplinin poika
Chaplinin poika arvosana 4,26
Chaplinin poika
Calamari Union
Calamari Union arvosana 3,74
Calamari Union
Monty Pythonin Hullu maailma
Monty Pythonin Hullu maailma arvosana 4,10
Monty Pythonin Hullu maailma

Elokuvan tiedot

Evil Dead 2
Evil Dead 2 arvosana 3,98

Evil Dead 2 (1987)

Alkuperäinen nimi: Evil Dead 2 - Dead by Dawn

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1987
Pituus:
85 min
K18
Ohjaajat:
Sam Raimi
Käsikirjoittajat:
Sam Raimi, Scott Spiegel
Pääosanäyttelijät:
Bruce Campbell, Dan Hicks, Denise Bixler, Kassie DePaiva, Sarah Berry, Ted Raimi
Maat:
USA
Kielet:
englanti