Arvostelu

Pitää muistuttaa, ettei jätetä niitä aivoja sinne narikkaan. Tässä elokuvassa tulet niitä tarvitsemaan, ja paljon

Donnie Darko (Jake Gyllenhaal), on 18-vuotias poika, jolla on selvästi ongelma. Hän näkee ison jänistä muistuttavan hahmon, Frankin, joka käskee häntä tekemään asioita. Eräänä iltana Donnie seuraa Frankiä ulos, ja lopulta löytää itsensä aamulla golf-kentältä. Kotiin tultuaan hänen talonsa on virkakavallan ympäröimä, ja katon läpi hänen huoneeseensa on pudonnut lentokoneen suihkumoottori. Hän on siis elossa tuon jänön ansiosta, ja vaistomaisesti toteuttaa kaiken mitä ikinä tämä pyytääkin.

Aluksi pitää muistuttaa, ettei jätetä niitä aivoja sinne narikkaan. Tässä elokuvassa tulet niitä tarvitsemaan, ja paljon. Elokuvan aikajana sijoittuu 28 päivälle, jonka loputtua Frank lupasi jotain suurta tapahtuvan. Näiden päivien aikana seurataan Donnien, suhteellisen normaalin, mutta silti jotenkin niin oudon teinin elämää. Donnie on älykäs ja loistava keskustelija, ja hänellä on erittäin mielenkiintoisia pointteja asioista. Muun muassa hänen keskusteluitaan opettajiensa kanssa on hauska seurata, kun hän esittää kovaa kritiikkiä opettajien "valheista".

En pahaa sanottavaa elokuvasta keksi, näyttelijät, juoni ja soundtrack kaikki priimatavaraa. Jake Gyllenhaal on suorastaan ilmiömäinen esittäessään päähahmoa.

Yhtä "mystistä" elokuvaa en muista nähneeni sitten 2001: Avaruusseikkailun. Elokuva tosissaan jättää enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Joka on mielestäni aina hyvä asia, näin jätetään katsojallekin jotain mietittävää. Ainakin yhdet yöunet menivät tämän elokuvan ansiosta. Elokuvan jälkeen saattaa olla hieman tyhmä olo, jos ei tuota oikein tajunnut. Mutta toisella katselukerralla varmasti aukeaa paremmin.

nimimerkki: Scuzzball

Pisteet: rating 90,000

Scuzzball
Käyttäjä, 17 arvostelua
Arvosteltu: 05.07.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Kummisetä osa II
Kummisetä osa II arvosana 4,29
Kummisetä osa II
Jäniksen vuosi
Jäniksen vuosi arvosana 3,94
Jäniksen vuosi
Kunnian polut
Kunnian polut arvosana 4,03
Kunnian polut
Taivas ja helvetti
Taivas ja helvetti arvosana 4,29
Taivas ja helvetti

Elokuvan tiedot

Donnie Darko
Donnie Darko arvosana 4,18
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2001
Pituus:
113 min
Ohjaajat:
Richard Kelly
Käsikirjoittajat:
Richard Kelly
Pääosanäyttelijät:
Drew Barrymore, Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Mary McDonnell, Patrick Swayze
Maat:
USA
Kielet:
englanti