Arvostelu

Koko tarinassa ei tunnu olevan ainoatakaan vakavasti otettavaa henkilöä.

Poliittinen mustakomedia Pohjois-Irlannin kireistä kuvioista. Homman perusidea tuntui vähemmän kiinnostavalta. Vaikka poliittiset leffat ei yleensä jaksa pahemmin säväyttää tässä on sitä jotain.

Kolumneja kirjoitteleva julkkurenttu joutuu keskelle eri tahojen välienselvittelyä retkahdettuaan väärään naiseen, joka tapetaan. Mies joutuu melkein jokaisen mahdollisen tahon takaa-ajamaksi. Joku tahtoo hänet tilille naisen taposta ja joku tivaa häneltä aineistoa, joka saattaa vaarantaa koko Pohjois-Irlannin rauhanprosessin. Hommassa pyörii toinen toistaan kovempia karpaaseja pyssyjensä kanssa. Heppu tuntuu olevan varsinainen junttura sillä pahimmatkaan päähänpotkimiset tai tappouhkaukset eivät saa pottuilevaa krapulaista moottoriturpaa sammumaan.

Leffan jälkeen ainakaan Pohjois-Irlannin tilanne ei ole yhtään sen selvempi alueen politiikkaan syvällisemmin perehtymättöneelle. Perimmäisenä tarkoituksena on ollut varmaan tehdä hauska leffa. Huumorin ohessa herää kuitenkin ajatuksia koko alueen touhun mielettömyydestä ja raakuudesta.

Leffan aiheeseen on paha asioista tietämättömänä mennä ottamaan mitään kantaa, mutta itse juoni on huvittava ja brutaali. Koko tarinassa ei tunnu olevan ainoatakaan vakavasti otettavaa henkilöä. Leffan loppu kiteyttää kuinka älytöntä touhua Pohjois-Irlannissa harrastetaan. Olisi hauskaa tietää miten leffaan suhtaudutaan varsinaisella pääkallopaikalla Belfastissa.

Pisteet: rating 70,000

arska
Ylläpitäjä, 637 arvostelua
Arvosteltu: 30.10.2001
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Takaikkuna
Takaikkuna arvosana 4,22
Takaikkuna
Peli on menetetty
Peli on menetetty arvosana 4,01
Peli on menetetty
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,93
Milanon ihme
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia arvosana 4,28
Tohtori Outolempi eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia

Elokuvan tiedot

Divorcing Jack
Divorcing Jack arvosana 3,65
Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1998
Pituus:
106 min
Ohjaajat:
David Caffrey
Pääosanäyttelijät:
David Thewlis, Jason Isaacs, Laine Megaw, Laura Fraser, Rachel Griffiths, Richard Gant
Maat:
Iso-Britannia