Arvostelu

Verinen, pelottava ja vahvoilla mielipiteillä varustettu zombi-elokuva.

Hienoa! Taas uusi elokuva toteutettuna kuvaajan perspektiivistä. Tyyli on nykyään yleistynyt kauhuelokuvien parissa (Cloverfield, [REC]) ja itse ainakin olen diggaillut siitä, sillä se luo jonkinsortin realistisuutta enemmän kuin perinteisesti kuvatussa elokuvassa. Ennen en ole pahemmin zombielokuvia katsellut, mutta nyt oli aika tutustua.

Ryhmä opiskelijoita kuvaa metsässä omaa kauhuelokuvaansa. Samaan aikaan kuolleet ovaat heräämässä henkiin, eikä kukaan ole turvassa. Nuoret lähtevät tien päälle asuntovaunullaan. Matkan aikana he kohtaavat monenmoista sakkia, joihin lukeutuu myös joukko eläväisiä kuolleita. Jason Creedille tärkeintä on kuvata koko homma, jotta maailma saa tietää todellisuuden.

Diary of the Dead on erittäin pelottava elokuva. Sitä ei monesta elokuvasta voi sanoa. Tälläkin kertaa kameratekniikka mahdollistaa ahdistavamman tunnelman ja muutamia hyviä kikkoja. Kun Cloverfieldin tapauksessa elokuva oli ikäänkuin vain kuvattu materiaali, on Diary of the Deadin tarina jo editoitu kokonaisuus. Mukaan on lisätty kertojaääni ja palasia uutislähetyksistä. Ainoa hieman hölmö seikka on, että kertoja huomauttaa erikseen lisänneensä pelottavaa musiikkia taustalle saadakseen katsojat pelokkaiksi.

Elokuvan yhteiskuntakritiikki on vahvaa. Uutiset eivät esitä todenmukaista versiota tapahtumista, ja internetissä videoleikkeet zombi-epidemiasta ovat valloillaan. Elokuvassa kuultavin sanoin: "Kun oli kolme uutiskanavaa, oli kolme valhetta. Nyt kun on Internet, valheita on 400 000".

Itse zombit ovat vakuuttavan näköisiä, ja on luotettu perinteiseen maskeeraukseen eikä digianimointiin, toisin kuin taannoisen I Am Legendin animoiduissa pökäleissä, jotka olivat pilata muuten ihan hyvän elokuvan. Zombeissa inhottavinta on se, että ne saattavat olla läheisiäsi, mutta ne eivät enää tunnista sinua. Niillä ei ole tunteista jäljellä muuta kuin verenhimo.

Diary of the Dead on vahvoilla mielipiteillä varustettu zombi-elokuva, joka on verinen ja pelottava. Astetta tuntemattomammat näyttelijät saavat sympatiat puolelleen ja tekevät erinomaiset roolisuoritukset. Suosittelen katsottavaksi yön pimeydessä.

Pisteet: rating 80,000

Mowgli
Tykittäjä, 119 arvostelua
Arvosteltu: 19.09.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Logan
Logan arvosana 3,91
Logan
The Killer
The Killer arvosana 4,31
The Killer
Dawn of the Dead
Dawn of the Dead arvosana 4,20
Dawn of the Dead
Noita
Noita arvosana 3,91
Noita

Elokuvan tiedot

Diary of the Dead
Diary of the Dead arvosana 2,99
Genret:
Kauhu,
Valmistusvuosi:
2007
Pituus:
95 min
Ohjaajat:
George A. Romero
Käsikirjoittajat:
George A. Romero
Pääosanäyttelijät:
Amy Ciupak Lalonde, Joshua Close, Michelle Morgan, Shawn Roberts
Maat:
USA
Kielet:
englanti