Arvostelu

Zombie-epidemia on laajentunut maailman laajuiseksi.

Romero ohjasi jatkoa mahtavalle ja synkälle mustavalkoklassikkokauhulle Night of the living dead. Jatko-osassa liikutaan huomattavasti iloisemmissa tunnelmissa kuin edeltäjässään, mutta budjettia on ollut enemmän.

Radio aktiivisesta sateelliitistä (tai jotain sinne päin) alkunsa saanut zombie-epidemia on laajentunut maailman laajuiseksi. Niimpä poliisit teurastavat zombie heeboja kylmästi olivat ne sitten kavereita/naisia/lapsia.

Käsikirjoituksessa on jotain syvällistä ja yhteiskunnallista sanomaa, mutta kauhutunnelmassa jäädään Night of the Living Deadin alle, mutta splatterhan tässä on kai kyseessä olevinaan. Zombiet hilluvat mitä omaperäisemmissä paikoissa, vaikka isossa kauppakeskuksessa tässä lähinnä sekoillaankin ja tavarasta ei ainakaan tulee pulaa. Juuri tälläiseksi voisi maailman loppua kuvitella, millään ei enään mitään väliä ja kaikkea voi tehdä.

Italiasta Romeron repäisi rahat kun jenkit eivät niitä päättäneet lahjoittaa Romeron turhuuksiin. Ja tyhmiä olivat, sillä Dawn of the dead oli menestys ja zombie leffojen "tuki pilari" (outo vertauskuva) joka sai tuhanssittain kieroa jäljitelmiä ja klooneja. Siitä varmaan johuu myös osittain 3 osan floppaaminen (day of the dead), kaikki olivat kyllästyneitä zombailuihin ja muut kopioivat Romeron ideoita.

Käsikirjoitus on hyvä, ohjaus mahtavaa, näyttelijä työt OK. Klassikko mikä klassikko jossa kuitenkin k-18 leima, synkkä kansi ja isku lause (When there`s no more room in hell, the dead will walk the earth) voivat hämätä. Ei pärjää Night of the living deadille mutta ei kai samaa sarjaa täysin edustakkaan.

nimimerkki: Criiticco

Pisteet: rating 80,000

Criiticco
Käyttäjä, 60 arvostelua
Arvosteltu: 29.01.2003
Katsottu: DVD

rating 80,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Reservoir Dogs
Reservoir Dogs arvosana 4,25
Reservoir Dogs
Menetetty maa
Menetetty maa arvosana 4,09
Menetetty maa
Blade Runner 2049
Blade Runner 2049 arvosana 3,92
Blade Runner 2049
Blade Runner
Blade Runner arvosana 4,08
Blade Runner

Elokuvan tiedot

Dawn of the Dead
Dawn of the Dead arvosana 4,20
Genret:
Kauhu,
Valmistusvuosi:
1978
Pituus:
126 min
Ohjaajat:
George A. Romero
Käsikirjoittajat:
George A. Romero
Pääosanäyttelijät:
David Emge, Gaylen Ross, Ken Foree, Scott H. Reiniger
Maat:
USA
Kielet:
englanti